Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - rotarix
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumrotarix

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3091
Mesajın Direkt Linki Konu: rotarix
    Gönderim Zamanı: 24 Mar 2009 Saat 07:58
merhaba hocam...
kızım şuanda 15 haftalık...
biz bir doktor tanıdığımızın rotarix hakkında ''%100 koruyuculuğu yok.yapılsada olabilir yapılmasada..benim çocuğum olsa ben yaptırmam ''demesi üzerine rotarix i yaptırmamıştık.
fakat dün kontrolümüzde doktorumuz rota aşısı konusunda bizi bir hayli bilgilendirdi..aşının prospektüsünde 16 hafta dan önce uygulanması uygundur yazıyor .son aşı tarihimiz 12.02. yani üzerinden bir ay geçti fakat birdaha ki aşı tarihimiz 15.04..

bu durumda rotarix aşısı için geç kaldık mı?
şayet yapılırsa diğer aşı tarihini kaydırmak gerekirmi?kaydırılırsa bu durum sakınca yaratırmı?
dedikleri gibi %100 koruyuculuğu yokmu?

cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120341
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2009 Saat 11:09
Aşının artık 3 ay değil, 3.5 ay içinde ilk dozunun yapılabileceğine karar verildi. Zamanla bu sınırın dahada yukarılara çekileceğine eminim. Siz hemen aşınız olun, 8. ay bitmedende ikincisini olun, takip eden aşıların gününün kayması hiç önemli değil. Hiçbir aşıda bağışıklık, Rotavirus aşılarından daha iyi değildir. Kabakulak aşısı sanki %100 koruyormu??
Yukarı Dön
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2009 Saat 12:20

Hocam, Kızıma ishal aşısının 2.dozu yapıldığı günden (31.01.2009) bugüne kadar (25.03.2009) ishali hala geçmedi. Günde en fazla 2 saat bezi duruyor altında iki saatte bir mutlaka aşırı sulu,sümüksü ve yeşil kaka yapıyor. Doğumundan itibaren su dahi vermeden sadece anne sütü ile besledıgım kızım memeyi bile reddeder hale geldi çektiği karın ağrılarından dolayı. Uyku adına bir şey kalmadı en fazla 20 dakika uyuyabiliyor bağıra bağıra ağlayarak uyanıyor uykudan. İlk kilo kaybında idrar kültürü verdık 60.000 E coli üremişti. Ardından 3.ve 4. kültürleri de verdik. Pek bir şey cıkmadığını söyledi doktor. Gaita tahlılının bırınde parazit bulamadılar ama yanlış verildiğini soylediler,zar zor ikincisini aldım,onu da hastanenin acili kaybetti, ekilememiş. Asla kusma ve ateş yok. Halsizlik,emmeyi reddetme,kötü kokulu kaka ve solukluk var(demir başlandı) 3 doktor bırlıkte tekrar baktılar ve hiçbir şey anlayamadıklarını söylediler. Emmeyi reddetme verdiğimiz süt savaşları sonunda 15 gundur kırıldı,emzırebılıyorum. Emmelerı de uzun sürelı olamadığı icin uyutup emzirmeye calışıyorum. Ne yapacagımı sasırdım. Su anda 5,5 aylık ek besınlere baslandı. Ama kızımın bır şeyı olmadığı söyleniyor.içim rahat değil,bir şey olmasa bı cocuk 2,5 ay nasıl ishal olur?su görünce resmen saldırıyor cocuk. Gelişimi aşağıdaki gibi. Sizce ne yapmalıyım hocam?

Kızımın doğumu  10.10.2008. 3900kg   51 cm

18.12.2008. 5900kg  57,5 cm

31.12.2008 ishal aşısının ilk dozu  ve verem aşısı yapıldı

09.01.2009 6800kg   59 cm

31.01.2009 ishal aşısının ikinci dozu yapıldı

06.02.2009 7000kg   62 cm

18.02.2009 6900kg    64cm   pentaxim ve prevenar aşıları yapıldı.

04.03.2009 7100kg   64 cm

13.03.2009 7100kg  64cm

20.03.2009 7200kg  64cm

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2009 Saat 13:16
İdrar kültürü ne alaka anlamış değilim...O yaşta gaitada parazit olmaz...Tahlillerle uğraşmayın.. Bütün bunlara demir sebep olabilir, önce onu kesin.Suya saldırıyorsa, öncelikle suyunu verin, ondan sonra beslersiniz. ANNE SÜTÜ'ne önem verin, öncelik hep anne sütünde olsun, ek gıdalarda acele etmeyin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2009 Saat 14:07

İdrar kültürünü, kilo verme sebebı belkı o olabılır dıye istedıgını soyledı doktor. Demir damlasını gunde 10 damlaya cıkardılar. Kızımın rengı gercekten soluk. tamamen mi keseyim? Su eksıklıgını bıngıldağındaki çöküklüğe bakarak anlamaya calısıyorum ve su verıyorum. Verdiğim su kaynamış su. sudan mikrop kapmış olabilir mi?dun de kakasında koyu siyah kesilmiş iplik parcaları gibi seyler var. bagırsakta herhangi bir kanama oldu da pıhtısı mı dıye dusundum:( 2.dozun vuruldugu hafta calısmaya basladıgım ıcın sureklı vıcdan azabı cekıyorum. evım ve ısım yakın mutlaka 2 saatte bır yanında olup emzırmeye calsıyorum,daha fazla ne yapabılırım bılemıyorum?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2009 Saat 09:40
Solukluk yönünden, yanak değil, dudak rengine bakmanız lazım.. Demir tedavisi basit bir iş değildir, şüpheniz varsa bir kan sayımı yaptırın, HGB 10'un altında ise konuşuruz...Kakadaki siyah ilpikler, demir ilacından...Su ihtiyacı için bıngıldak değerlendirmesi bizim işimiz, sen onu boşver, su teklif ettiğinde istiyormu, istemiyormu bu daha mühim...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2009 Saat 11:13
Shocked evet,dudakları da cok kırmızı:) sanırım gercekten sorunun kaynağı demir. Çok teşekkür ederim hocam. Bıngıldaga bakmak doktorların işi, bu doğru. Ama bugüne kadar siz hariç hiçbir doktor bana çocuğa su ver,ya da çocuk su ıstıyor mu  demedi. Hatta ben arastırarak kendım sordum dehıdrasyonu ıcın eczanede satılan georallerden kullanalım mı diye,onun da bobrege asırı tuz yükü oluşturabileceğini söylediler ve onu da kullanma dedıler. Ben doktorlarımıza sonuna kadar güveniyorum ama bilinçli bir anne olmaya çalışıyorum. sizin gibi tek düze olmayan,kendini geliştiren doktorlarımıza bu şekilde erişme imkanımız olduğu için kendimizi çok şanslı hissediyorum,cok teşekkur ederım. İyi çalışmalar
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2009 Saat 11:16
hatta ısrarla cok kaka yaptıgını,emzirdiğimin kac katını fazlasıyla cıkardıgını soylememe rağmen,süt cocugunun günde on kere bıle kaka yapmasının normal oldugunu soyluyorlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.