Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ROTA AŞISI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumROTA AŞISI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
KAGAN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: ROTA AŞISI
    Gönderim Zamanı: 14 May 2009 Saat 17:18
Oğlum 23 ocak 2009da doğdu.2.ayında ishal oldu.rutin aşıları 1 hafta gecikmeli yapıldı.ishali devam ettiği için rota aşısı ertelendi.rotarix aşısı 3 ay 9 günlükken  yapıldı.(bir önceki aşısı 1 hafta kaydığı için).hata mı yaptık?sizi dinlediğimden beri uykularım kaçtı.2.dozu yaptıralım mı?ne zaman yaptıralım?bağırsak düğümlenmesi ne zaman meydana gelebilir,nelere dikkat etmeliyim?lütfen yardım edin.saygılar.şimdiden çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
pilotolga Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2009 Saat 19:16

Kadir Bey merhaba,

İyi akşamlar dilerim. Ben aynı konuyu araştırıyordum. Bu konudaki yorumlarınızı okudum. 4 ay için geç olduğunu belirtmişsiniz. Bir diğer yanıtınızda da aşının kullanımının 3,5 aya çıktığını belirtmişsiniz. Biz de 3ay 10 günlükkken yaptırdık. Sizce durumumuz nedir?

Keşke sizi daha önceden tanısaymışız. İyi ki varsınız, saygılarımla. Lütfen bize bir cevap veriniz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117966
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2009 Saat 10:37
Doğrudur, eskiden sınır 3ay iken, sınır, 3.5 aya çıktı. Ama bu demek değildir ki, bu sınırları zorlayalım, akıllıca bir uygulama ile 5li karmalar ile (2 aylık olunca)beraber verilmesi, en sağlam iştir. Aşı zaten ağızdan verilen bir aşıdır. Ağıza damlattığınız anda aşı'nın içindeki viruslar hücre içine girdiğinden, aşı çocuk kussa bile etkilidir, hiç korkmayın. Aşıdan sonra aç filan bırakmıyoruz, cahil insanlara kanmayın.Benim "Rotavirus" aşıları ile ilgili makalemi okuyun.
Yukarı Dön
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2009 Saat 11:18
aşıdan önce yarım saat aç olması aşıdan sonra yarım saat aç bırakılması gerçek değil mi yani hocam? eğer oyleyse cok memnun olacağım
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2009 Saat 11:35
Bunları hangi doktorlar UYDURUYOR çok merak ediyorum. Vakti zamanında aynı saçmalığı, "Çocuk felci "aşısında da yapıyorlardı.. Viruslar ağıza değdiği anda hücre içine giriyor, mideye sadece virusları taşıyan sıvı gidiyor. Onunda kusulmasının bir önemi yoktur. Eskiden kongrelerde yabancı doktorlara "-sizin memleketinizde de aşıdan sonra çocukları aç bırakıyormusunuz?-" diye sorardım, bizim hoca takımı bana çok bozulurdu... Ben onları hiç takmam. Emin olun bu hususta çok cahiller.
Yukarı Dön
KAGAN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2009 Saat 14:15

Doktor bey çok teşekkür ederim. 2.rota aşsını ne zaman yaptırayım?cevaplarsanız sevinirim.doktorumuz aşının barsaklardan emildiğini ve ishalken işe yaramayacağını söylediği için geç kaldık.biz de dr kurbanıyız.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2009 Saat 09:49
Maalesef, bizim ülkemizdeki Tıp Fak. de viruslar pek sevilmeyen bir ders konusudur. Ne çocuk felci, ne Rotavirus aşıları barsaktan emilmez. Ağız zarı hücreleri tarafından emilirler, bu hücrelede çoğalıp, hücreleri parçalar ve dışarı çıkarlar. Bir alt bölgedeki hücreleri işgal ederek ve işlemi tekrar takrar yaparak, bütün sindirim sistemini işgal ederler. Yani barsaktan emilmeleri, ilk aşılama esnasında olmuyor. İkinci doz aşı, 1 veya 2 ay ara ile yapılabilir.. Diğer bir marka olan RotaTeq 3 doz yapılır. Rotarix 2 doz yapılır.İki aşı yapı olarak farklı olduklarından, aynı marka ile devam mecburiyeti vardır.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 16 May 2009 Saat 09:50
Yukarı Dön
KAGAN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2009 Saat 09:03

Hocam çok teşekkürler, iyi ki varsınız. Smile

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.