Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - romatoit artrit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

romatoit artrit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Seyit pektaş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seyit pektaş Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: romatoit artrit
    Gönderim Zamanı: 18 Saat 8 Dakika önce Saat 18:00
Hocam sağ elimin üst kısmı şişmişti ortapediye yönlendirdiler çatlaklık olabilir dedi 1 ay alçıya aldı sonra çocuk romatolojisine yönlerdiler. 
2014 de JRA  juvinel romatoit artrit tanısı konuldu salazoprin ,endol , folbial, lansor,metotreksat  ilaçları verildi 1,5 sene devam etti sonra
Fmf  gen testi yapıldı pozitif çıktı akdeniz ateşi tanısı konuldu colsisin (kırmızı) eklendi ilaçlarıma sonra
JRA ilerledi ilaç bağışıklık yaptı Enbrel iğnesine geçtik 1,5 sene sonra bağışıklık yaptı Humira iğnesine gectik bu sırada (Kırmzı)colsisin alerji yapmaya başladı (beyaz )colsisine  başladık sonra o da aynı şekilde bağışıklık yaptı meteartcon iğnesine başladık 
Ben ağırlaşmaya başladım kortizon tedavisine girdik prednol kullandım yaklaşık 1,5 sene bu kaslarımda , kemiklerimde zayıflama yaptı kalsiyum ilacı verildi midem kaldıramadı sonra 
Hiperbarik oksijen tedavisine başladık 30 seans verildi 26 seansına kadar dayanabildim gidemedim daha kötü oldum farklı hastaneye gittim sonra
Actemra iğnesine başladık sonra alerji yaptı actemra ilacını serum şeklinde almaya başladım alerji serumu ile birlikte meteartcon u hap olarak metotreksat almaya başladım sonra toparladım Doktorum evlenip çocuğun olursa geçecek dedi evlendim çocuk düşündüğün zaman söylersin ilaçlarını bırakırız dedi  
Söyledik ilaçları bıraktık romatoit artrit aktif oldu ilaç başladılar tekraren tahlillerim bu iki aydır yüksek çıktı ne yapabilirim ? 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118051
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Saat 30 Dakika önce Saat 19:38
Benim branşım değil. Romatizma doktorunu takip edin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.