Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi yag
1 su bardagi irmik
2 su bardagi un
2 kabartma tozu
1 vanilya
Uzeri icin hindistan cevizi
Serbet:
3 su bardagi su
3 su bardagi seker
yarim limon suyu
Ilk once serbet kaynatilip sogumaya birakilir. Cok serbetli seviyorsaniz bir ölcü artirabilirsiniz.
Bir kapta ilk once yumurta ve sekeri mikserle cirpin. Daha sonra sirayla, yogurt, yag, irmik, un, en sonda kabartma tozunu ve vanilyayi koyu biraz daha mikserle cirpin. Yuvarlak bir tepsiye dökün ve 200 derecede pisirin. Ilk 30 dk kesinlikle firini acmayin yoksa soner. 200 derecenin az geldigini dusunurseniz, ilk 20 dk 200 dereceyle pisirin daha sonra dereceyi artirin. Yuksek sicaklikta aniden pisirse hmen yanabilir hem de kabarmayabilir...
Firindan cikardiktan sonra istediginiz gibi dilimleyip, soguk serbeti sicak revaniye dökün. Uzerine hindistan cevizini de serpip sogumaya birakin...
Afiyet olsun...
Düzenleyen Elif Hansa - 11 Eyl 2009 Saat 17:33