Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - reflu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumreflu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
giena Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 195
Mesajın Direkt Linki Konu: reflu
    Gönderim Zamanı: 12 Haz 2013 Saat 09:24
Hocam merhabalar, İnşallah İyisinizdir..
Bizim kızımız 2008 ocak doğumlu, iki günden beri sadece geceleri yattıktan sonra, bir öksürük başlıyor, sankı birşey soluk borusunu tıkıyormuş gibi, iki üç kez öksürüyor ve rahatlıyor, sonra 30 dakk falan sonra yıne aynı tablo, ağızında geviş getiriyor gibi yapıyor, ayrıca da diş gıcırdatması da var, ateş yok, burnu zaaten hep biraz tıkalı, dün gece öksürünce burnuna otrivine sıktım, bir yudum su içti, yastığına yine 2 damla cold mix damlattım, bu sefer 1,5 saat sonra yıne aynı öksürüklü tablo başladı, bu geniz akıntısından mı , yoksa reflu olabilirmi hocam.. Gaviskon kullansak çözüm olurmu acaba
Şimdiden teşekürler..
Yukarı Dön
giena Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2013 Saat 10:13
Hocam her gün 2-2,5 saat havuzda arkadaşlarıyla oynuyor, su biraz soğuk hala, havuz suyundan olabilirmi acaba..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118480
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2013 Saat 13:10
1- Diş gıcırdatmaları, kafasını bir şeylere taktığı için olur.
 2- Grip geçirıyor. Malum, bizde doktorlar asla Grip teşhisi koymazlar. Grip tedavisinin Reflü veya Astım teşhisleri gibi doktora getirisi olmuyor. Bu sebeple hiç Grip tanısı koymazlar. Varsa-yoksa; Astım veya Reflü teşhisi konur.
3- Havuz suyundan değil ama soğuktan olabilir. Birkaç gün, havalar ısınana kadar gitmesin.
Yapacaklarınız: Serum fiz, gerekirse İliadin ped. damla,  Limonlu bal, ColdMix...
Yukarı Dön
giena Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2013 Saat 15:35
Peki Hocam bize Reflü nun arazlarından da bahsedermisiniz, hangi durumda Reflü deyebiliriz tedaviside nasıl oluyor..
Şimdiden Teşekürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118480
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2013 Saat 18:08
Reflüde kusma olmaz. Zaten kusan bir kimsede Reflü olmaz. Reflü'de, mide muhteviyatı "Kardia" kapağından yemek borusuna kaçar ve geri döner. Yemek borusu ve yutak kısmında mide asiti uzun süre kaldığından yanık nedbeleri oluşur. Kusan bir kimsede, mide asiti hızlı bir şekilde dışarı atıldığından, reflü'de olduğu gibi nedbe oluşumu için yeterli temas süresi olmaz. Bu hadise son derecede  nadiren olduğundan, bunları bilmek şarlatanların işlerine gelmez. Yoksa o ilaçları nasıl yazıp da o "promosyonları" kazanacaklarki?
Yukarı Dön
giena Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2013 Saat 08:59
Hocam mide mühteviyatı öksürüğe sebep olabilir mi acaba, yani yutak borusuna geliyorsa hani
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.