Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - reflü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumreflü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dturker83 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 33
Mesajın Direkt Linki Konu: reflü
    Gönderim Zamanı: 30 Eki 2012 Saat 12:24
6 yaşında bir kızım var. 15 gün önce 40 derece ateşle ve şiddetli öksürük şikayetiyle doktora götürdüm. doktor benical ve zyrtec şurup verdi. benicali kullanırken öksürüğü daha da arttı sonra araştırma hastanesine götürdük. kan testi ve boğaz kültürü yapıldı, ventolin inhaler verdi ve zyrtec e devam etmemizi istedi. 2 gün sonra ateşi normale döndü ancak öksürük halen devam etmektedir. kan testi sonuçlarını geçen gün aldık ve doktora gösterdim.

boğaz kültürü normal

wbc 18.7
pct 0.200
pdw 18.1
rdwsd 39.4
uwbc 18.7
ly 4.2
mo 1.4
ne 12.5
eo 0.5
nrbc 0.0

çıktı. doktor çocuğun enfeksiyonu yendiğini söyledi ancak devam eden öksürük için reflü şüphesiyle
gastroentoloji ye yönlendirdi. oradaki doktor da nükleer tıp a yolladı. orada ise bir sıvı içireceklerini söylediler.  bu sıvıyı çocuğun dışarı çıkartıp çıkartmayacağına bakacaklarını söylediler. ben yaptırmadım ve size danışmak istedim.

çocuğumun son 2 senedir ara ara devam eden öksürük şikayeti var. en son nisan ayında hasta olmuştu o zamandan beridir ilk defa hasta oluyor. yazın hiç öksürük şikayeti olmadı ancak kış ayı gelince ara ara öksürük nöbetleri nüksediyor. bu öksürükler bazen çok şiddetleniyor. geçen geceyi acilde geçirdik.

yardımlarınızı bekliyorum. sizce reflü olabilirmi, doktorun belirttiği nükleer tıptaki sıvı testini yaptıralımmı.

bu arada sizin söylediğiniz ballı limonu ve cold miks e devam ediyorum. öksürük zaman zaman azalsa da tam olarak geçmiyor.

cevabınızı bekliyorum hocam.
Dilek Türker
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119537
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2012 Saat 22:25
1- WBC degeri yuksek;Antibiyotik gerekli. Artik aliskanlik haline getirdikleri; her hastaya Ventolin vermeleri, resmen "soytarilik"..
2-Zyrtec'i sakin vermeyin, veriyorsaniz hemen kesin, akintiyi koyulastirir, gogusune indirir.
3- Nukleer Tip ile hicbir ilginiz yok, Zyrtec verdiginiz icin is uzadi. Reflu ile alakasi yok. ( Eskiden her kusana "Reflu" diyorlardi, simdi her oksurenemi diyorlar? Ne yagli-balli ismis "Reflu" tanisi koymak)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.