Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim / Öğretim / Gelişim > Diğer
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ramazan ve afrika
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuRamazan ve afrika

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
annelervekuzular Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: Ramazan ve afrika
    Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2011 Saat 01:50
Her yıl büyük bir heyecanla beklediğim Ramazan nihayet geldi.Oruçlar tutuluyor,dualar ediliyor ve bu mübarek ay yüzüsuyu hürmetine Rabbimize gönlümüzün muradı,isteklerimiz sıralanıyor.
11 yıldır doğduğum,büyüdüğüm yerden çok uzaklarda Ramazanı yaşıyorum.Her ne kadar gurbette yaşanan Ramazan'da bir burukluk,yalnızlık olsada zamanla bunu aşmayı da başardım.Alıştığımız iftar davetleri olmasa bile her akşam evimizde ailenin en yakın fertleriyle oruç açmak yitirdiklerimizi düşününce başka bir şükür vesilesi.Allah yanımızdan,başımızdan sevdiklerimizi sofralarımızdan bereketi eksik etmesin.Soframıza bir tas çorba koyabiliyorsak,ailemizle beraber aynı sofrada toplanabiliyorsak, 'Allahu ekber' sesiyle içimize mutluluk doluyorsa fazlasını aramak niye :) Sahur heyecanını yaşıyorsak Rabbimizin verdiği çeşitli nimetleri alıp,soframıza koyabiliyorsak en önemlisi onları tadabilmek için sağlığımız yerindeyse hüzünlenmek niye :)Eğer hepimiz bardağın dolu tarafını görmeyi başarabilirsek bu dünya hiç de yaşanılmayacak kadar kötü bir yer değil..

Afrika'yı düşünüyorum bir kaç gündür.Sonra bu Ramazan'da sıcaklardan,susuzluktan,açlıktan şikayet ettiğim için kendimden utanıyorum.Yemek seçmemiz bazen beğenmeyişimiz,tabakları açlık hissiyle ve heyecanıyla doldurup sonra yarım bırakmamız orada bir lokma ekmeğe muhtaç insanları aklımıza getirince ne kadar boş ve rahatsız edici görünüyor.Yaradılışta o insanlar ile aramızda hiç bir fark göremiyorum sadece onlar ve bizler için bir imtihan sorusu oldukları için hayatı bu şekilde yaşıyorlar.Sabredenler inşallah ahirette fazlasıyla mükafatını alacaklardır.Normalde pek aklımıza gelmiyorlar ama hiç olmazsa bu ramazanda onların yanında olalım istiyorum.Zekat ve fitrelerinizi en çok ihtiyacı olan,açlıktan ölen,hastalanan Afrikalılara vermenizi rica ediyorum.Bir yudum su da sizden olsun.Hiç tanımasak bile gönülden gönüle bir köprü kurulsun.Bu konuda Diyanet işleri başkanlığı güzel bir organizasyon başlatmış.

Başlatılan uygulama ile bütün operatörlerden AFRIKA yazıp 5601’e gönderilecek olan SMS’ler 5 TL karşılığında olacak, 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacaktır.

Ayrıntılı bilgi ve hesap numaraları için altta link veriyorum

Düzenleyen annelervekuzular - 07 Ağu 2011 Saat 01:52
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.