|
R harfleri söyleyememe |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sudenaz17 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şub 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sudenaz17
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Şub 2025 Saat 18:54 |
Hocam 6 yaş r harfleri söyleyemiyor
konuşma terapisti gerekir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120117 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evde kendiniz ugrasin. Icinde bol "R" harfi gecen, siir, tekerleme gibi metinleri tekrarlatin.
|
|
![]() |
|
zeynep.ipek ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2010 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 265 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
Merhaba araya gireceğim ama umarım görürsünüz;
benim oğlumda R leri söyleyemiyordu dilini serbest bırakmasını istedim, dil çubuğuyla harfi çıkarırken koyması gereken yere yönlendirdim.Dil çubuğuyla dili doğru yerde tutarken ondan R demesini istedim.yerini öğrenince hemen o gün düzeltti konuşmasını.7 yaşındaydı Arı da ayı idi ayı da ayı idi.:) artık arı mı ayı mı dedi anlayabiliyoruz. Dili yanlış yere koyuyorlar o yüzden çıkmıyor. ama başaramazsanız konuşma terapistleri 1-2 seansta hallediyorlar bilginiz olsun.
|
|
![]() |
|
sudenaz17 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şub 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sudenaz17
Tam olarak nerede olması lazım dilin? Örnek bi video varsa paylaşabilir misiniz?
|
|
![]() |
|
zeynep.ipek ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2010 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 265 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
kendiniz R derken diliniz nerede duruyor dikkat edin
biraz öne koysa L diye çıkar damağa değdirmezse y diye çıkar siz kendi kendinize keşfedebilirsiniz. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|