Psikolojik Bozukluğun Tedavisine; Kitap İyi Gelir! |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | |
Kemal KABCIK
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 29 Ağu 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 153 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Kemal KABCIK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
“İLK NAMAZ” Adlı Hikâyeden Cümle Derlemem:
/ Gecenin sessizliği sürüyordu!. Pencereye dayandım!. Önümde sessizliğin kuleleri gibi duran sayısız ev!. / Az sonra gecenin sessizliğini bölmek için şerefeye çıkan genç müezzinin gölgesi kımıldadı!. / Düşünüyordum!. Işık yumağı gibi aydınlanmaya başlayan ufuklara ilahi bir müjde olan ezan başladı!. / O kutlu sabahı, sabahların birincisini ve biriciğini düşünüyordum!... Sevgili annem / dünyada en sevdiğim, en çok saygı duyduğum biricik insan: / “Haydi, besmele çek!...” dedi!. / Annem baş ucumda bana tarif ediyor: / hatırlatmalarla yanlışlarımı düzeltiyordu!. / { Kitap Adı: İLK NAMAZ – Kitap Yazarı: Ömer SEYFETTİN – Yayınevi: NEHİR YAYINLARI / İSTANBUL / EKİM 2003 – Hazırlayan: Mustafa Ruhi ŞİRİN – Sayfa: 037, 039 - Cümle Derleme Çalışması: Kemal KABCIK / ANTALYA / 19 Aralık 2014 Cuma 06:45:31 } |
|
Kemal KABCIK
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 29 Ağu 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 153 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Kemal KABCIK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
“ANA” Adlı Romandan Cümle Derlemem:
Maksim GORKİ Üzerine / Onu bir sanat okuluna verdiler!. / Sekiz yaşlarında iken hayata atılmak zorunda kaldı!. / Sonsuz bir sevgi ile seven, onu anlayan, onu koruyan / biricik insan, bu duygulu, bu iyi yürekli kadındı!. / Sevgisinin derinliğini, / çok güzel belirtmiştir!. / Ağır iş şartlarına bakmadan, fırsat buldukça okudu!. / Onda bu okuma aşkı, ölünceye kadar kendisini bırakmadı!. / İçini bir kurt gibi kemiren bu okuma tutkusu, / şehrine sürükledi!. / Hayat denilen yüksek üniversitenin bütün fakültelerinden geçti!. / Köylüler arasında çalışmak ve onları aydınlatmak üzere, / köyüne gitti!. / Köylüsünün hayatını yakından incelemek fırsatını buldu!. / Hatıralarında / sevgi ve saygı ile söz eder, öğrendiği şeylerden bir çoğunu / borçlu olduğunu söyler!. / { Kitap Adı: ANA - Kitap Yazarı: Maksim GORKİ – Kitap Yayınevi: YALÇIN YAYINLARI / EKİM / 1994 – Çeviren: Nahit Teoman ERGİN - Sayfa: 005, 007 – Cümle Derleme Çalışması: Kemal KABCIK – ANTALYA - 28 Mart 2015 Cumartesi 14:57:51 } |
|
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|