Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızım kendine vuruyor.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9987
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 04:13

Konu: kızım kendine vuruyor.
Mesajı Yazan: begonya
Konu: kızım kendine vuruyor.
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2008 Saat 01:34

merhaba doktor hanım,

ben bu gün üye oldum ve benim de yardım ve yol gösterilmeye ihtiyacım var.
27 aylık bir kızım var. bir dönem istediği olmayınca kendine vurmaya ve kendini yere atmaya başlamıştı. 1 yaş civarı.  bir süre görmezden geldim ve tutarlı davranarak hayır dediğimde kararlı oldum.  bu davranışı kısa sürede geçti. ona hep konuşarak "olmaz" ı anlatmaya çalışıyorum.  yanlız bu aralar yine kendine vurmaya başladı. genelde birileri (tanıdık veya değil fark etmiyor) onunla ilgilenmeye çalıştığında. ya da istemediği bir durumla karşılaşınca.
ona "kendine vurma, istemiyorsan karşındakine benimle konuşma veya beni sevme" de diyorum " bazen sözmü dinliyor bazen de yine kendine vuruyor. bu durumu bilinçli bir şekilde nasıl aşabilirm.
teşekkürler
belgin

-------------
Bilgi insanı aydınlatır.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2008 Saat 01:37
bu ür sahnelerde kendine verdiği zarar fazla değilse sadece izleyin ve müdahele etmeyin. sakinleştiği zaman kendine vurmanın onu rahatlatıp rahatlatmadığını başka neler yaparsa rahatlayabileceğini onunla tartıın. inan ki yapma demekten daha etkili olacaktır

-------------
özlem

Mesajı Yazan: begonya
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2008 Saat 23:38
dün akşam kızım "anne bak kendime vuyuyom" dedi. ısarla bakmamı istedi. "yapma kızım" dedim. yine yaptı, bu sefer "vur vur daha da vur" dedim. baktı "vuymuyom iste" dedi. Smile  galiba benim tepkilerimi ölçüyor.  sizin gösterdiğiniz çözümü de uygulayacağım.
çok çok teşekkür ederim.   saygılarımla

-------------
Bilgi insanı aydınlatır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat