Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

pekmez

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9879
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 21:31

Konu: pekmez
Mesajı Yazan: incimercan
Konu: pekmez
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2008 Saat 14:06
merhaba doktor bey.
benim oğlum 1 yaşında. sütten yeni kestim. reçel,  komposto, pekmez vb. sulandırıp veriyorum. pekmezi çok seviyor. zeka açtığını kansızlığa iyi geldiğini duymuştum ama günde ne kadar pekmez vereceğimi bilmiyorum. sizce ne kadar verilmeli?

ilginize teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2008 Saat 14:51

Pekmez üzümden yapılır. Saf Glukozdur. Ne zeka açar, ne de kansızlığa iyi gelir. Bunlar hep eskilerin uydurmasıdır.

Eskiden Türkiye'de şeker fabrikası olmadığından,şeker ve reçel çok pahalı gıdalardı ve evin efendisine saklanırdı, reçeli çocuklardan kaçırabilmek içinde, "- Pekmez kan yapar, pekmez zeka açar" gibi yalanlar söylenirdi. Peyniri bile çay kaşığı kadar verirler, bir dilim ekmekle katık yapmaları, yoksa kurt olacağı söylenirdi. Zeytini bile çocuklara iki lokmada yedirirlerdi.Varsa evde yaşlılarınız sorun ,anlatsınlar.

Pekmezi seviyorsa yiyebilir, bir sakıncası yok ama, dediğim gibi bir fazileti yoktur.

Mesajı Yazan: sevalbegum
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2008 Saat 15:28
hocam kusura bakmayın,pekmezi yemeleri için mi yememeleri için mi kaçırıyorlar,kaçırıyorlarsa yememeleri içindir.
neden olumlu şeylerle kandırıyorlarmış ''kan yapar,zeka açar diye''mesela peynir için kurt yapar demişler...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2008 Saat 16:08
Hızlı yazınca bir kelimeyi eksik yazmışım, düzelttim,teşekkürler. Reçeli çocuklardan kaçırmak için olacaktı.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat