Sezeryanla doğumda yaşadıklarınız. . .
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum
Forum Tanımlaması: (Doğum hakkında herşey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9821
Tarih: 21 Haz 2025 Saat 22:05
Konu: Sezeryanla doğumda yaşadıklarınız. . .
Mesajı Yazan: _alev_
Konu: Sezeryanla doğumda yaşadıklarınız. . .
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 11:28
Bende sezeryan yapacağım için sordum kızlarr.. 
------------- canım bebeğim..sabırsızlıkla bekliyorum seni ;)
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 12:05
hiç bişey hissetmedim çünkü öyle kötü bir günün sonunda sezeryana girdim ki dr ayaklarına kapanacaktım neredeyse sezeryana alması için sadece doğumhanede son bir sancı geldğini ve dr beni yat hemen deyip yatğa tabirce fırlattığını üzerime buz gibi bir ilaç döktğünü hatrlıyom sonra uyandım hiç sancı ve ağrı çekmedim çünkü ilk gece dışında hiç yatmadım hep yürüdüm gaz olacak şeylerden uzak durdum maşallah iim
|
Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 12:11
bebeğimin kalp atışları durmasaydı eğer asla sezaryen düşünmezdim 41+3 te sancılandım 3 gün sancı çektim bebek kakasını yapmıştı. açıklık olmadı ben normal olsun dediim için çok uğraştılar yarım saat normal doğum masasında süründüm doktor bana kendini düşün bebek zaten kritik dedi sezaryene girdim keşke en başından sezaryen isteseymişim sezaryenle ilgili hiç bi sorun yaşamadım sadece doktor üzerime baticon dökerken sakın kesme ben ayıkım diyodum . uyanıncada her şey yolundaydı. korkma doktoruna güven Allah hayırlısıyla evladını kucağına almayı nasip etsin
|
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 12:22
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 12:25
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 12:33
alev neden sezeryan bi problem dolayısıyla mı sexeryan dediler? yoksa sen mi illa sezeryan diyosun ?
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 12:33
|
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 12:35
küçük kanaryam Yazdı:
alev neden sezeryan bi problem dolayısıyla mı sexeryan dediler? yoksa sen mi illa sezeryan diyosun ? |
yok,,ben bi düşük geçirdim ya,,ondan kendim istedim,,normal doğumdan korkuyorum kızz 
|
Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 12:44
deluuuu düşük kaçıncı ayında oldu ki sen 9 ayı tamamladıktan sonra ve doğğum anın geldikten sonra neden normalden korkuyosun ki az önce ssna bir sürü rahatlatıcı sözler yazmıştım ama süre aşımına uğradı ve gitti iyikide gitmiş ben sezeryana girene kadar 12 saat çektim bilsem illa normal doğum olacak okadar daha çekerdim inan bana ayrıca herkes bir olcak diye kayide yok dr un ne diyo ki bu duruma başka bir nedenin yoksa belki anlamadan normal doğumla doğuruvercen
------------- Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....
|
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 12:58
zeyno18 Yazdı:
deluuuu düşük kaçıncı ayında oldu ki sen 9 ayı tamamladıktan sonra ve doğğum anın geldikten sonra neden normalden korkuyosun ki az önce ssna bir sürü rahatlatıcı sözler yazmıştım ama süre aşımına uğradı ve gitti iyikide gitmiş ben sezeryana girene kadar 12 saat çektim bilsem illa normal doğum olacak okadar daha çekerdim inan bana ayrıca herkes bir olcak diye kayide yok dr un ne diyo ki bu duruma başka bir nedenin yoksa belki anlamadan normal doğumla doğuruvercen |
|
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 13:53
bence normal yap derim alev zorunlu kalmadıkça çünkü sonrası kötü oluyo en yakın şahidim amca kızı ve ablam valla zor atlattılar ikiside zati sana cvp yazmış kendileri bu arada illa ağrıyı duymayam diyosan epudural ile normal doğur 
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 13:57
canım epidural doğum yaptım.çok rahattı.doğum akşam 5 teydi.ben sabah 8 de ayağa kalktım ve hep ayaktaydım.hiçbir sorun yaşamadım.
------------- [
|
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2008 Saat 19:39
küçük kanaryam Yazdı:
bence normal yap derim alev zorunlu kalmadıkça çünkü sonrası kötü oluyo en yakın şahidim amca kızı ve ablam valla zor atlattılar ikiside zati sana cvp yazmış kendileri bu arada illa ağrıyı duymayam diyosan epudural ile normal doğur  |    
|
Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 01:30
bende sezeryanla doğum yaptım hemde normal doğum için hastaneye yatmış olmama rağmen kendi isteğimle...
teşvik etmek istemem kimseyi ama kendi adıma hiç pişman olmadım. bence her insanda farklılık gösteriyo. ben sonrasında hiç sıkıntı yaşamadım çok şükür. bir hafta sonunda tamamiyle bütün işlerimi yapabiliyordum oysa normal doğum yapıp daha uzun süre toparlanamayan arkadaşlarımız var. yine başa dönsem yine sezeryan isterdim ben hemde en başta 6 saat çektiğim o doğum sancısını hiç çekmeden.
bana göre sezeryanın tek kötü yanı bebeğinin ilk anını görememek bununda çözümü var artık epidural ama ben ona cesaret edemedim doğrusu 
------------- http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/
|
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 03:44
ben 40+5 te gittim doğuma hiç sancım olmadı,mecbur suni sancı verdiler 5-6 saat beklemenin sonunda oğluşum içeride sıkışıp nefes alamamaya başlayınca mecburen acil sezeryana aldılar, şükürler olsun rabbime ben iç bir sorun yaşamadım ilk gün doğal olarak dikiş yerleri acıyor ama olacak o kadar ben 2.ci günü ayağa kalktım ve o gün bugündür ayaktayım
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: neva
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 05:03
sanırım ilk doğumun olacak ben hep şunu söylüyorum yanlış anlaşılmasın ben de kesildim amaaa eskiden varmıymış sezeryan
nenelerimiz orda burda doğuruvermiş bizim mi canımız çok tatlı ya da zamanın getirisi mi bu anlayamıyorum
sen daha hamilesin eğer bebeğinde bir sorun yoksa normal doğum yapmaya yönelik normal doğum yap artı normal doğan bebekler sezeryanla doğanla oranla hastalıklara karşı daha dirayetli oluyormuş
ben neden sezeryan olduğuma gelince iki gün sancı çekmeme ve doğum masasına çıkıp çıkıp doğurtun beni artık diye ısrar etmeme rağmen doğum olmadı meğer kordonu kısaymış ve normal doğum imkansızmış
gel sen bunu bi daha düşün bu kadar erken karar verme sezeryana doktorun tabi ki kabul eder normal doğurtmak daha zor sezeryan 5 dakikalık iş sana başından 3 sezeryan geçmiş birinin tavsiyesidir
çok uzun olmuş 
|
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2008 Saat 18:49
neva Yazdı:
sanırım ilk doğumun olacak ben hep şunu söylüyorum yanlış anlaşılmasın ben de kesildim amaaa eskiden varmıymış sezeryan
nenelerimiz orda burda doğuruvermiş bizim mi canımız çok tatlı ya da zamanın getirisi mi bu anlayamıyorum
sen daha hamilesin eğer bebeğinde bir sorun yoksa normal doğum yapmaya yönelik normal doğum yap artı normal doğan bebekler sezeryanla doğanla oranla hastalıklara karşı daha dirayetli oluyormuş
ben neden sezeryan olduğuma gelince iki gün sancı çekmeme ve doğum masasına çıkıp çıkıp doğurtun beni artık diye ısrar etmeme rağmen doğum olmadı meğer kordonu kısaymış ve normal doğum imkansızmış
gel sen bunu bi daha düşün bu kadar erken karar verme sezeryana doktorun tabi ki kabul eder normal doğurtmak daha zor sezeryan 5 dakikalık iş sana başından 3 sezeryan geçmiş birinin tavsiyesidir
çok uzun olmuş  |
 evt biraz uzun olmuş 
Bakalım artık işte kısmet işi,,ama doktor dedi bunu doğumdan önce bir daha konuşalım die dedi yani 
|
Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2008 Saat 22:21
valla canım ben normal doğum yap derim epidurelle.seni korkutmak istemem ama benim sezeryande ve çok acı çektim.kolay ayağa kalkamadım.gerçi bunda erken doğumdan hastanede biraz yattım psikolojim ve moralim göçmüştü ama yinede sen normalden vazgeçme derim
------------- http">
TÜM TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN...
|
Mesajı Yazan: milhan2002
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2008 Saat 22:57
benimde mecburen sezeryan oldu plesanta rahim ağzını kapatmıştı.31 temmuza gün aldık ama hep dua ediyordum birşey olsunda apar topar gideyim diye.dualarım kabul oldu ve 30 temmuz sabahı suyum patladı çok kötüydü kanamayla birlikte geldi.dr arayıp hastaneye gittim ameliyathaneye girdiğimde çok rahattım muhabbet ediyordum doktorumla açıkçası hiç şikayetim olmadı hemen kalktım bende ayağa ama bünyeye göre değişiyor tabiki heee bu arada sezeryan göbeği denen şeyde hiç kalmadı bende
|
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2008 Saat 12:57
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2008 Saat 12:58
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2008 Saat 13:23
kız bi doğurda sen de kurtul bizde normal mi sezeyan mı oldu diye meraktan ölmeyelim
|
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2008 Saat 19:52
Mesajı Yazan: gülce
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2008 Saat 21:13
Mesajı Yazan: elcinim
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 01:40
canım oncelıkle ınsallah sagsalım alırsın kuzunu kucagına
benımde sezeryan oldu sonrasında hıc bır sorunda yasamadım şükür.dogum yaptıktan 5 saat sonra kalktım ayaga eve geldıgımde de oturmadım zaten
ama eger yapabılıyosan normal dogum yap derım  belkıde senın dogumun duydugun olumsuz normal dogum hıkayelerınden tam tersı olucak bı avazda doguracaksın nasıl oldugunu bıle anlamadan oylelerı cok var  hemen yatma sezeryana derım ben 
son olarak hayırlı dogumlar sana canım 
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 12:23
Çok çok öpüldün çok çok sağol canım..!! 
NOT:bilgiler içinde ayıca teşekkür ederim. . . . 
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 12:25
elcinim Yazdı:
canım oncelıkle ınsallah sagsalım alırsın kuzunu kucagına
benımde sezeryan oldu sonrasında hıc bır sorunda yasamadım şükür.dogum yaptıktan 5 saat sonra kalktım ayaga eve geldıgımde de oturmadım zaten
ama eger yapabılıyosan normal dogum yap derım  belkıde senın dogumun duydugun olumsuz normal dogum hıkayelerınden tam tersı olucak bı avazda doguracaksın nasıl oldugunu bıle anlamadan oylelerı cok var  hemen yatma sezeryana derım ben 
son olarak hayırlı dogumlar sana canım  |
İnşallah canım..
Çok saol,teşekkür ederim çoook çoook öpüldün mjk mjk  
|
Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 12:32
Benimkiler ikiz olmasaydı bende normal doğum düşünüyordum.Dr riske atamayız diyince sezeryana şartlandırdım kendimi.35. haftamda suyum gelince ve sancılar mini mini örseleyince beni hastaneye zor yetiştirdiler beni.walla yolda doğuracaktım desem yeridiri.Çünkü gittiğimde tam açıklık vardı ve kızım ters olmasaydı normal bile yapardım.ama o gün böyle sakin düşünemedim.Ebe "aaa tam açıklığı var suyuda geliyor. Bu doğuracak şimdi. bebeği tuttum elimiydi bacağımıydı anlayamadım " diyince aha dedim normal doğurtacaklar beni.Sezeryan istiyorum diye sızlanmalarımı teyzem kapıdan duyunca bana desek verdi "korkma kimse seni zorla normal doğurtamaz  "
------------- İkizlerim Azra ve Arda
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 12:41
kiz ebeler nereye gitmisler sen yalnizmi dogurdun onlari yoksa
-------------
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 12:43
8 ay boyunca o kadar çok gezdimki heralde tam açıklık olur...  
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 12:44
kiz be de hatirliyom yazmistim buraya ben de sancim var beyaz gelincik sezona girecek vallahi gitmedim izledim sonunda kadar yatmaya gittim baktim sali aliyenin sezonuna kalamayacagim gidem dedim ama beyaz gelincigin sezonunu gördum
-------------
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 12:46
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 12:54
Eee beni muayene etti,sontamı taktı,ameliyata hazırladı gitti....Bi kız vardı akrabası doğuma gelmişti sanırım.Duvarın önünde öylece durup bekliyordu.Bende tam karşısında muayene odasının kapısında önlüklü,sontalı ve su akıta akıta bekliyorum öylece.Kız beni gördükçe elinden gelse duvarın içine girecek korkudan   halim çok mu kötüydü be  Ben o kıza çok kötü anılar bırakmamak için "yıkılmadım,ayaktayım" endamıyla güçlü görünmeye çalıştım.Ama etrafı ıslatarak yıkılan karizmam doğumhane koridorlarındaydı o başka tabi O kızın orda ne işi vardı...o durumları görmesi hiç hoş değildi kötü bir tecrübe olmasın ona diye elimden geleni yaptım ama sallanan sontam ve etrafı ıslatışlarımda olmasaydı daha iyi olacaktı be modum
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 12:55
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 12:56
ben 5 aylık hamileyim hastanede yatıyorum böbrek taşım var diye bacım odama tv aldım sırf yaprak dökümünü kaçırmayayım diye   
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:02
yeşim Yazdı:
Eee beni muayene etti,sontamı taktı,ameliyata hazırladı gitti....Bi kız vardı akrabası doğuma gelmişti sanırım.Duvarın önünde öylece durup bekliyordu.Bende tam karşısında muayene odasının kapısında önlüklü,sontalı ve su akıta akıta bekliyorum öylece.Kız beni gördükçe elinden gelse duvarın içine girecek korkudan   halim çok mu kötüydü be  Ben o kıza çok kötü anılar bırakmamak için "yıkılmadım,ayaktayım" endamıyla güçlü görünmeye çalıştım.Ama etrafı ıslatarak yıkılan karizmam doğumhane koridorlarındaydı o başka tabi O kızın orda ne işi vardı...o durumları görmesi hiç hoş değildi kötü bir tecrübe olmasın ona diye elimden geleni yaptım ama sallanan sontam ve etrafı ıslatışlarımda olmasaydı daha iyi olacaktı be modum | sallanan sondayi anladimda yanindakini anlamadim o nesiki seninki komik bir heyecan olmus ama senin kizlerle nasil kosturmacan olmus hayret vallahi
-------------
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:03
yeşim Yazdı:
ben 5 aylık hamileyim hastanede yatıyorum böbrek taşım var diye bacım odama tv aldım sırf yaprak dökümünü kaçırmayayım diye    | ben de olsam aynisini yapardim bende yoktu alman kanalalri vardi izleyebildinmi yaprak dokumunu zevki olmamistirki
-------------
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:03
esra sobe....... Esra sende kesin sezeryan yaptın dimi?kaçıncı haftanda doğurdun
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:05
Mesajı Yazan: 3melek
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:05
kıs bende seni bekliyorum sohbette neyapıyosun sen burada
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:06
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:07
evet bende sezeryanlıyım 32 haftalık doğum yaptım
|
3melek Yazdı:
kıs bende seni bekliyorum sohbette neyapıyosun sen burada |
sezeryan sohbetine bi girdik çıkamadık...
|
3melek Yazdı:
evet bende sezeryanlıyım 32 haftalık doğum yaptım |
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:09
enteresan bir sey dil bilmedigin yaninda kimse olmayinca dogumun tadi olmuyorki bildigim bitr sey var benim bebek 12 bagirdim 12.5 dogurdum masalah cok kolaydi ebe sakin cikarma daha erken diyordu
-------------
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:11
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:13
yani ben hic bagirmadim normal gittim evde cekmistim ben sancilari beyaz gelincigi izlerken zaten oysa bebek gelmis ben onu anlamadim ilkki sezeryan olmustu cunku buda normal oluncva aksam yedigim kuru fasulyeden sandim gittim dizi izledim doktor bana hemen bebegin gelecegini söyledi ama ben normal gittim bagirmadim tam 12 bagirdim 12.5 gece tusem geldi kolaydi ignesiz birseysiz geldi diyopm
-------------
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:15
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:16
yeşim Yazdı:
3melek Yazdı:
evet bende sezeryanlıyım 32 haftalık doğum yaptım |
| fazla biayrıntı yok bende hastanede yatıyodum zaten suyum 5 gün önce gelmişti ama ilaçlarla 5 gün daha beklettiler sancım çok fazlaydı yatmam ve kalkmam saniyeler arasındaydı ve 5. gün saat 14 30 da normal doğum başlayınca mecbuern sezeryana alındım ve bitti
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:17
bizim burada öyle birsey yok sezeryan ilk normal iki oldu turkiyede öyleymis ben söyledimmmi tuhaflarina gidiyor
yok gaz filan yoktu sancim var ondan saniyordum nerden bilem dogum sancisini cikti isde
-------------
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:17
aa su gelincede mi geciktirebiliyorlar.bunu bilmiyordum
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:19
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:19
had burdan sohbete gidelim bu topiği çok kaynattık
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:21
ben de ise bakam sohbetet görususz
-------------
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 13:21
serumla suyun gelmesini engellediler son gün altta kalan kızım suzuz kaldığı için doğumu başlattı
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 15:05
3melek Yazdı:
serumla suyun gelmesini engellediler son gün altta kalan kızım suzuz kaldığı için doğumu başlattı |
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 19:37
anaamm muhabbet koyulaşmış burada :=)    
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 21:16
ayy çok güldüm Yeşim;Yasmin hiç bitmez kadınların doğum hikayeleri..
bak Alevcim bişey daha anlatiyim,hastahaneye giderken heyecanlıydım biraz bütün gece uyuyamadım.hep ölürsem kızıma kim bakar diyodum,son gece oldu bu korku sadece  heyecanda sanırım.
bir de herkesin doğum hikayesinde SONDA başrolde oynuyordu,herkes ameliyat yerinden bile çok acıyo;ertesi gün çıkarıyolar;takması ayrı dert;çıkartması ayrı diyolardı haliyle benimde korkulu rüyam omuştu.sabah erkenden hastahaneye gittik;çok acıkmıştım,inşaallah çabuk alır diyorum ama sondayı düşündükçe de daha geç girsem diyordum.
hastabakıcı kadınlar koridora doğru bağırdılar"nevzat beyin hastaları!!!!"birkaç karnı burnunda;ördek yürüyüşlü,tombiş kadın,soğuk;karanlık;ürkütücü hazırlık odalarına alındık.
hemşireler sabah kahvaltısı yapıyorlardı,onlar için ne kadar sıradan bir gündü,Halbuki bu paytak kadınların;hepimizin hayatlarının dönüm noktasıydı.hastabakıcılar ameliyat kıyafetini verdiler...
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 21:29
hepsini çıkart,yardım edeyim mi dedi iri yarı hastabakıcı.gülümseyerek kabul ettim.dezenfektan kokan,yeşil,branda gibi bir kıyafet giydirdi,göğüs kısmında iki ipçiği vardı yalnızca,ne düğmesi ne iliği,karnımız göğsümüzle birleşmişken bi yerlerimize hakim olmak,kapatmaya çalışmak da oldukça zordu.kıyafeti giydikten sonra koluma bir bileklik taktılar,bir de elime verdiler bebek k.... yazılı.kız mı erkek mi diye sordu,sonra pembe bi şapka verdi,hastahane logolu,kızımın bu dünyadaki ilk kıyafetiydi....
bekleme odasına geri döndük,belgelerimiz ellerimizdeydi,hemşire girdi içeri,güleryüzlüydü."günaydın güzel anneler"dedi
anne  birkaç saat sonra anne olacaktım.bütün korkularımı o dkda yendiğimi hatırlıyorum.dünyanın en güçlü insanı ben olmuştum o an. direnecektim tüm acılara ve ANNE olacaktım sonunda.dokunabilecektim aylardır içimde parendeler atan bu yaratığa 
hemşire bana doğru geldi"ilk doğumun mu" dedi.başımı salladım."düşük,kürtaj"hayır yok dedim.veeeee
bütün yazı boyunca anlatacağım noktaya geldim  "nevzat bey ilk doğumlarında sonda taktırmıyo"dedi gülümseyerek.gerçekten mi dedim.evet dedi ama istersen sana takalım( o kadar inanamamış bakmışım) dünyalar benim oldu!sanki ayağıma batan dikeni çıkartmaya gelmiştim...
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 21:58
güle oynaya tekerleklli sandalyeye bindim,hastabıcı sanki oyun oynuyordu kapıda eşim bekliyordu,arka arkaya fotoğraflar çekiyor"ağlayamaz ağlayamaz" diyordu gıcık ışıkhızıyla ameliyathaneye getirildim ya da bana öyle geldi.ameliyathanelerin açıldığı koridorda bi sandalyeye oturdum,yarım saat orda bekledim.doğumdan çıkanların""ahhhhhh acıyooooooo vb"bağırmaları ve sedyeyleönümden geçirilmeleri benzimi attırmaya yetmişti.tansiyonum da düşüyordu sanki.ameliyattan çıkan başka bi doktor,yanıma geldi"seni niye burda bkletiyorlar" dedi "bilmem"dedim titrek bi seslegözlerimden yaşlar süzülmeye başladı.yavaşca omzuma dokundu"korkma unutursun hepsini" dedi kocaman bir gülümsemeyle.ne kadar iyi insanar varmış dedim içimden.herkes özel davranıyordu sanki,bütün dünya güümsüyordu bize.ben vardım dünyada Gülcemle ve diğerleri bize yardm etmek için koşuşturuyorlardı.
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 22:04
hemen sonra beni içeriye aldıar,bir hastabakıcı masaya aldı,bir koluma serumu bir koluma tansiyon aletini taktıllar.başımdaki bayan-sanırım anestezi uzmanıydı-geceden beri bişey yedin mi dedi yooo dediim.doktorum arkası dönüktü belgelere bakıyordu,o sırada kalbim hızla çarpmaya başladı bildiğim bütün duaları okumaya çlaıştım özellikle Ayetül Kürsiyi..ne kadar okuyabildim bimiyorum...duvarda takılı saate takılldı gözlerim;saat:09:45...
doktorum masaya yaklaştı;eldivenlerini düzelterek"hazır mıyız"dedio da gülümsüyordu."hazırız "dedim ben de buruk bir tebessümle.o hazırlanırken "bak kızım dedim sessizce bizi birbirimize kavuşturacak adam"son bir tekme yedim cevap olarak...
|
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2008 Saat 22:09
22 nisan...
o gün tüm dünya,hatta evren bize gülümsedi.biz bir bütündük;iki ayrı bütün olduk.birlikteliğimiz ayrı bir vücut buldu...
gül dedim ben de goncama ..nasıl güldüyse,gökyüzü,güneş,ağaçlar,böcekler,tüm insanlık sen de gül..gül ki gülümsemende insanlar umut bulsun,gülümsemen insanlara neşe olsun...
gül ki kızım gül güllüğünden utansın.
gül ki insanlar bir GÜLCE görsün 
uzun oldu kusura bakma.içimdengeldi.işte bizim vuslatımız böyle oldu,naçizane anlayabildiğim ve anlatabildiğim kadarıyla....
öpüyorum seni
|
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2008 Saat 12:42
gülce Yazdı:
ayy çok güldüm Yeşim;Yasmin hiç bitmez kadınların doğum hikayeleri..
bak Alevcim bişey daha anlatiyim,hastahaneye giderken heyecanlıydım biraz bütün gece uyuyamadım.hep ölürsem kızıma kim bakar diyodum,son gece oldu bu korku sadece  heyecanda sanırım.
bir de herkesin doğum hikayesinde SONDA başrolde oynuyordu,herkes ameliyat yerinden bile çok acıyo;ertesi gün çıkarıyolar;takması ayrı dert;çıkartması ayrı diyolardı haliyle benimde korkulu rüyam omuştu.sabah erkenden hastahaneye gittik;çok acıkmıştım,inşaallah çabuk alır diyorum ama sondayı düşündükçe de daha geç girsem diyordum.
hastabakıcı kadınlar koridora doğru bağırdılar"nevzat beyin hastaları!!!!"birkaç karnı burnunda;ördek yürüyüşlü,tombiş kadın,soğuk;karanlık;ürkütücü hazırlık odalarına alındık.
hemşireler sabah kahvaltısı yapıyorlardı,onlar için ne kadar sıradan bir gündü,Halbuki bu paytak kadınların;hepimizin hayatlarının dönüm noktasıydı.hastabakıcılar ameliyat kıyafetini verdiler... |
Bendede ya ölürsem korkum var  Bünyemde zayıf biraz 50 kiloyla hamiş kaldım  
Sonda konusunda çok şanslısın valla... 
Off o ameliyat kıyafetleri ne zordur... 
|
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2008 Saat 12:44
gülce Yazdı:
hepsini çıkart,yardım edeyim mi dedi iri yarı hastabakıcı.gülümseyerek kabul ettim.dezenfektan kokan,yeşil,branda gibi bir kıyafet giydirdi,göğüs kısmında iki ipçiği vardı yalnızca,ne düğmesi ne iliği,karnımız göğsümüzle birleşmişken bi yerlerimize hakim olmak,kapatmaya çalışmak da oldukça zordu.kıyafeti giydikten sonra koluma bir bileklik taktılar,bir de elime verdiler bebek k.... yazılı.kız mı erkek mi diye sordu,sonra pembe bi şapka verdi,hastahane logolu,kızımın bu dünyadaki ilk kıyafetiydi....
bekleme odasına geri döndük,belgelerimiz ellerimizdeydi,hemşire girdi içeri,güleryüzlüydü."günaydın güzel anneler"dedi
anne  birkaç saat sonra anne olacaktım.bütün korkularımı o dkda yendiğimi hatırlıyorum.dünyanın en güçlü insanı ben olmuştum o an. direnecektim tüm acılara ve ANNE olacaktım sonunda.dokunabilecektim aylardır içimde parendeler atan bu yaratığa 
hemşire bana doğru geldi"ilk doğumun mu" dedi.başımı salladım."düşük,kürtaj"hayır yok dedim.veeeee
bütün yazı boyunca anlatacağım noktaya geldim  "nevzat bey ilk doğumlarında sonda taktırmıyo"dedi gülümseyerek.gerçekten mi dedim.evet dedi ama istersen sana takalım( o kadar inanamamış bakmışım) dünyalar benim oldu!sanki ayağıma batan dikeni çıkartmaya gelmiştim... | Benim kürtajda var canım 19 yaşında yaptırdığım kürtaj   
|
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2008 Saat 12:47
gülce Yazdı:
güle oynaya tekerleklli sandalyeye bindim,hastabıcı sanki oyun oynuyordu kapıda eşim bekliyordu,arka arkaya fotoğraflar çekiyor"ağlayamaz ağlayamaz" diyordu gıcık ışıkhızıyla ameliyathaneye getirildim ya da bana öyle geldi.ameliyathanelerin açıldığı koridorda bi sandalyeye oturdum,yarım saat orda bekledim.doğumdan çıkanların""ahhhhhh acıyooooooo vb"bağırmaları ve sedyeyleönümden geçirilmeleri benzimi attırmaya yetmişti.tansiyonum da düşüyordu sanki.ameliyattan çıkan başka bi doktor,yanıma geldi"seni niye burda bkletiyorlar" dedi "bilmem"dedim titrek bi seslegözlerimden yaşlar süzülmeye başladı.yavaşca omzuma dokundu"korkma unutursun hepsini" dedi kocaman bir gülümsemeyle.ne kadar iyi insanar varmış dedim içimden.herkes özel davranıyordu sanki,bütün dünya güümsüyordu bize.ben vardım dünyada Gülcemle ve diğerleri bize yardm etmek için koşuşturuyorlardı. |
|
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2008 Saat 12:50
gülce Yazdı:
hemen sonra beni içeriye aldıar,bir hastabakıcı masaya aldı,bir koluma serumu bir koluma tansiyon aletini taktıllar.başımdaki bayan-sanırım anestezi uzmanıydı-geceden beri bişey yedin mi dedi yooo dediim.doktorum arkası dönüktü belgelere bakıyordu,o sırada kalbim hızla çarpmaya başladı bildiğim bütün duaları okumaya çlaıştım özellikle Ayetel Kürsiyi..ne kadar okuyabildim bimiyorum...duvarda takılı saate takılldı gözlerim;saat:09:45...
doktorum masaya yaklaştı;eldivenlerini düzelterek"hazır mıyız"dedio da gülümsüyordu."hazırız "dedim ben de buruk bir tebessümle.o hazırlanırken "bak kızım dedim sessizce bizi birbirimize kavuşturacak adam"son bir tekme yedim cevap olarak...
| Kokutucu ama güzel olaylardan bitanesi aslında... 
|
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2008 Saat 12:52
gülce Yazdı:
22 nisan...
o gün tüm dünya,hatta evren bize gülümsedi.biz bir bütündük;iki ayrı bütün olduk.birlikteliğimiz ayrı bir vücut buldu...
gül dedim ben de goncama ..nasıl güldüyse,gökyüzü,güneş,ağaçlar,böcekler,tüm insanlık sen de gül..gül ki gülümsemende insanlar umut bulsun,gülümsemen insanlara neşe olsun...
gül ki kızım gül güllüğünden utansın.
gül ki insanlar bir GÜLCE görsün 
uzun oldu kusura bakma.içimdengeldi.işte bizim vuslatımız böyle oldu,naçizane anlayabildiğim ve anlatabildiğim kadarıyla....
öpüyorum seni |
veee....MUTLU SOOONNNN...!!!!  
Hoşgelmiş Gülce dünyaya 
Olsun canım...çok sewindim anlattığına,,paylaştığına...  
Bende çoook çook öptüm canımcım :))))  
|
Mesajı Yazan: milhan2002
Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2008 Saat 19:44
bende 50 kg hamile kaldım ama fazla kilo almamış olmak bir avantaj bana doğumda sonda takmadılar,kimi hastanelerde lağman da yapılyorlar ama lafını bile etmediler sağolsunlar sormadılar bile kürtajım olup olmadığını
|
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2008 Saat 12:00
alevcim kendini çok korkutuyosun. yok taşikardi yok başka bişi. bunlar nadir doğum öyküleridir. tarlada doğuran kadınlarda var tuvaltte kendi knedine doğuranda epiduralle yapıpı kameraya çektirende var. iyi düşün iyi olsun.
bu topice yazan arkadaşlardanda rica ediyorum kötü doğum hikayeniz varsa arkadaşa yazmayın yazıktır ya KORKUYO İŞTE
tekrar söylüyorum arkadaşım İYİ DÜŞÜN İYİ OLSUN 
|
Mesajı Yazan: heros
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2008 Saat 13:12
ben normal yaptım ama 3-4 saat sancım oldu ve çataldada bi saat bağırdım..
çok travmatik bi olaydı.kendimi hiç bukadar çeresiz hissetmemiştim.
ama sonrası çok güzeldi,evdeydim 2 saat sonra,duşumu aldım ve koltuğuma kuruldum,
dikişimde yoktu..
herkese nasip etsin allahım ama herkesinde harcı bi olay değil..
|
Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2008 Saat 16:17
bende sezeryanla doğum yapmak zorunda kalanlardanım cunku emir tersti ilk doğum olacağ için riskli gorduler tersten doğurtacak doktor aradm ama bulamadım ben normal doğumdan yanayım herseyin doğalı makbul cunku sezeryan sonrası cabuk toparlanamıyorsun dusunsene 7 kat derini kesiyorlar bir nevi ameliyat vede 1 den fazla cocuk dusunenler için ileride problem ckarabiliyor Allahın izniyle ben başarabilirsem 2.cocuğumu normal doğumla dunyaya getirmek istiyorum 
------------- "Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">
|
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2008 Saat 16:40
kızlar birşey sormak istiyorum: şimdi 1 ekim itibariyle sezeryan yasaklanacakya özel durumlar dışında. artık her isteyen sezeryan olamayacak. peki bu özel durumlar arasında ilk doğumu sezeryanla yapmış olmak varmı acaba.yani ben ilk doğumumu sezeryanla yaptım peki ikinci doğumda normalmi yapmak zorunda kalacağım ben şimdi  
------------- http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/
|
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2008 Saat 23:09
benim bildiğim türkiyede ilk doğumu sezaryanla yapanlar ikinciyi mecbur sezaryanla yapıyolar keşke ikinciyi normal yapma şansım olsa...
|
Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 10:29
internetteki araştırmalarıma göre sezeryanla doğum yaptıktan sonra dikiş atılırken çok özür diliyorum şimdi adını hatırlayamıyacağım doğum kanalı tarafından bir bölge dikiliyormuş ve o dikildiği içinde ikinci de normal doğum risk taşıyomuş ama şartlar normal olduğu taktir de o yüzdelik risk az sayıda ise normal doğumda yapılabiliyormuş bu daha önce internetten baktığım bilgilerim ama bunun dışında arkadaşımın arkadaşı ve bizim akrabalardan biri sezeryandan sonra ikinci bebeklerinide normal doğumla yapmışlar buda Allahın hikmeti ...yani sezeryanan sonra normal doğum yapanların sayılarıda epey var
|
Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 11:42
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 08:54
Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 23:24
ben sezeryan sonras normal doğumla ilgili bircok yazlar okudum burda hastane önemli dr.önemli ve sizin kararlılığınız da zaten risklerin oluşması durumunda hemen sezeryana alabilecek tam teşekküllü bir hastane olmalı bn Allah izin verirse normal doğum yapmak ,isti,yorum
------------- "Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">
|
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2008 Saat 21:02
ecrinnisa Yazdı:
alevcim kendini çok korkutuyosun. yok taşikardi yok başka bişi. bunlar nadir doğum öyküleridir. tarlada doğuran kadınlarda var tuvaltte kendi knedine doğuranda epiduralle yapıpı kameraya çektirende var. iyi düşün iyi olsun.
bu topice yazan arkadaşlardanda rica ediyorum kötü doğum hikayeniz varsa arkadaşa yazmayın yazıktır ya KORKUYO İŞTE
tekrar söylüyorum arkadaşım İYİ DÜŞÜN İYİ OLSUN  |
Yazınlar ya içlerinden geldikleri gbi paylaşsınlar..o sorun değil  
De işte yinede korku vr içimde..gerçi annemde diyor zamanla yenersin die ama. . . bakalım :D
|
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2008 Saat 21:05
NazNiran Yazdı:
Evet canım kesinlikle ilki sezeryan olan ikincide sezeryan oluyor. Hatta ilk sezeryadan sonra iç dikişlerin atmaması için annenin hayatı mevzu bahis olduğu için ikinci gebeliğe iki yıl sonra diyorlar. Benim yeni olduya taze bilgi .
Canım bende sezeryan oldum. Hiçbir yan etkisini görmedim. hatta en güzeli epidural olmanı tavsiye ediyorum. Bebeğini ilk sen görüyor ve sesini ilk sen duyuyorsun muhteşem bir duygu. O anı tekrar tekrar yaşamak isterim.
Benki sitedeki arkadaşlarımı bu konuda bunaltan biriyim herkes iyi bilir panik atağım olduğu için çok korkuyordum. Ama doktor ve ekibi çok önemli. Beni o kadar çok rahatlattılar ki devlet hastanesi değil sanki özel hastane gibiydi. Resim çektiler, eşimin doğuma girmesini istiyorsam izin vereceklerini söylediler. Sohbetler, müzik süperdi yaa. Hiç stres yapma canım o anı yaşamak kadar güzel birşey yok. Hayatın değişecek.  |
Değişecek o kesin zaten  
|
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2008 Saat 15:34
Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2008 Saat 14:06
BENDE HERŞEY YOLUNDA GİDERKEN KENDİMİ 17 GÜN ÖNCE AMELİYAT MASASINDA BULDUM ÇOK AĞLADIM BEN SEZERYAN OLMAK İSTEMİYORUM DİYE BENİM BEBEĞİMİN SUYU BİTMİŞTİ O YÜZDEN ALDILAR GERÇİ ALLAH YARDIMINI HİÇBİR ZAMAN ESİRGEMİYO HAMİLELERİN ÜZERİNDEN ÇOK KORKTUM AMA HİÇ ZORLUK ÇEKMEDİM ÇOK RAHAT HAREKET EDİYODUM VE O MÜTHİŞ AN GELDİĞİNDE BEN TAM ANLAMIYLA AYIKTIM BEBEĞİMİ KUCAĞIMA VERDİLER VE HEMEN EMDİ
ALLAH SANA VE TÜM BEBEK BEKLEYENLERE KOLAYLIK VERSİN  HİÇ KORKMA
------------- KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2008 Saat 17:11
_alev_ Yazdı:
ecrinnisa Yazdı:
tekrar söylüyorum arkadaşım İYİ DÜŞÜN İYİ OLSUN  |
Yazınlar ya içlerinden geldikleri gbi paylaşsınlar..o sorun değil  
De işte yinede korku vr içimde..gerçi annemde diyor zamanla yenersin die ama. . . bakalım :D |
canimin ici bende cok korkuyordum (ki hala var biraz). kizimin dogumuna gittim korkuyorum tabi, muayene ettiler vs. ben sezeryana girecektim bebek yerlesmediginden. sonra dr bi ameliyata gidip geldi sonra beni alacakti. gitti geldi bebek yerlesmis sana yazik etmeyelim normal olsun mu dedi. nasil evet dedim bilmiyorum ama o halde bile cok sukur dogru karari vermisim. cok zor oldu ama normal oldu. yani kisaca ben normale catalda evet dedim.
pazartesi gunu doguma gidiyorum dr kizim normal oldugu icin normali deneyecek olmazsa sezeryana alacak. ben yine korkuyorum ve girmek bile istemiyorum dogumhaneye ama yine de deneyecegim normal dogumu. dun dr de cok gerildim acaba normal mi olsun sezeryanmi diye. esim her firsatta normal olabilir mi diye soruyor dr ye, bende onun yaninda sezeryan bile diyemiyorum  keser meser beni 
sana da tavsiyem kendini korkutacak seyler okuma, dusunme. ama sen sezeryanda kesin kararlisin gibi.
------------- Sofra'ya buyurun...!
http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/
|
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2008 Saat 17:36
HaYaL Yazdı:
kızlar birşey sormak istiyorum: şimdi 1 ekim itibariyle sezeryan yasaklanacakya özel durumlar dışında. artık her isteyen sezeryan olamayacak. peki bu özel durumlar arasında ilk doğumu sezeryanla yapmış olmak varmı acaba.yani ben ilk doğumumu sezeryanla yaptım peki ikinci doğumda normalmi yapmak zorunda kalacağım ben şimdi   |
çatısı dar olanlar nolcak peki  her gün yeni icat çıkıyor vallahi bende normal doğumdan yanayım tabiiki her ne kadar kendim yapamadıysam da anlattım gerilerde , ama bana sezeryandan sonra riskli gibi geliyor
|
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2008 Saat 00:42
yaa ben normal doğum yapamam heralde
eğer bu yasak ilk doğumu sezeryanla yapanlarıda kapsarsa sanırım tek çocukla kalırım ben 
|
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2008 Saat 11:42
|
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2008 Saat 14:28
zaten mecbur kalınmadıkça yasakmış....sezeryan sayısı fazla olan dr ları eğitime göndereceklermiş...sen normal doğum bilmiyorsun diye...zaten devlet hastanelerinde doktorların haftada dört sezeryan kısıtlaması varmış...bu yasak daha çok özel hastanelerde geçerli olacak...
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2008 Saat 14:33
ilal Yazdı:
zaten mecbur kalınmadıkça yasakmış....sezeryan sayısı fazla olan dr ları eğitime göndereceklermiş...sen normal doğum bilmiyorsun diye...zaten devlet hastanelerinde doktorların haftada dört sezeryan kısıtlaması varmış...bu yasak daha çok özel hastanelerde geçerli olacak... |
Aman sigortalıyız biz ailecek rahatız valla  
|
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2008 Saat 14:50
ilal Yazdı:
zaten mecbur kalınmadıkça yasakmış....sezeryan sayısı fazla olan dr ları eğitime göndereceklermiş...sen normal doğum bilmiyorsun diye...zaten devlet hastanelerinde doktorların haftada dört sezeryan kısıtlaması varmış...bu yasak daha çok özel hastanelerde geçerli olacak... |
benim doğumumda normal olabileceğini ama uzun ve zor olacağını söylemişti doktor bende sezeryan olsun dayanamam dedim ve oldu. yaa gerçekten kafam çok karıştı yeterli bir açıklama bulamıyorum internette. şimdi ben tek çocukla kalcammı kalmıcammı 
|
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2008 Saat 17:38
HaYaL Yazdı:
ilal Yazdı:
benim doğumumda normal olabileceğini ama uzun ve zor olacağını söylemişti doktor bende sezeryan olsun dayanamam dedim ve oldu. yaa gerçekten kafam çok karıştı yeterli bir açıklama bulamıyorum internette. şimdi ben tek çocukla kalcammı kalmıcammı  |
|
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2008 Saat 21:09
_alev_ Yazdı:
HaYaL Yazdı:
ilal Yazdı:
benim doğumumda normal olabileceğini ama uzun ve zor olacağını söylemişti doktor bende sezeryan olsun dayanamam dedim ve oldu. yaa gerçekten kafam çok karıştı yeterli bir açıklama bulamıyorum internette. şimdi ben tek çocukla kalcammı kalmıcammı  |
|
|
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2008 Saat 12:02
HaYaL Yazdı:
_alev_ Yazdı:
HaYaL Yazdı:
ilal Yazdı:
|
|
|
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2008 Saat 17:04
ilal Yazdı:
ya önceden de bu böyleydi ancak acil durumlar istisna kabul ediliyor. ve doktorlar sezeryan isteyen hastalarını gece acilmiş gibi kendi nöbet günlerine denk getirip sezeryana alıyorlar. buda malesef bizlerin ve doktorların iyi niyeti suistimal eden yüzü... gerçekten acil durumda olanların önünü kapatıldığını unutmamak lazım (acil sezeryana alındığım için bu konuda çok hassasım)
|
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2008 Saat 21:00
ecrinnisa Yazdı:
ilal Yazdı:
ya önceden de bu böyleydi ancak acil durumlar istisna kabul ediliyor. ve doktorlar sezeryan isteyen hastalarını gece acilmiş gibi kendi nöbet günlerine denk getirip sezeryana alıyorlar. buda malesef bizlerin ve doktorların iyi niyeti suistimal eden yüzü... gerçekten acil durumda olanların önünü kapatıldığını unutmamak lazım (acil sezeryana alındığım için bu konuda çok hassasım) |
|
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2008 Saat 09:52
HaYaL Yazdı:
kızlar birşey sormak istiyorum: şimdi 1 ekim itibariyle sezeryan yasaklanacakya özel durumlar dışında. artık her isteyen sezeryan olamayacak. peki bu özel durumlar arasında ilk doğumu sezeryanla yapmış olmak varmı acaba.yani ben ilk doğumumu sezeryanla yaptım peki ikinci doğumda normalmi yapmak zorunda kalacağım ben şimdi   |
|
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2008 Saat 09:56
NazNiran Yazdı:
Evet canım kesinlikle ilki sezeryan olan ikincide sezeryan oluyor. Hatta ilk sezeryadan sonra iç dikişlerin atmaması için annenin hayatı mevzu bahis olduğu için ikinci gebeliğe iki yıl sonra diyorlar. Benim yeni olduya taze bilgi .
Canım bende sezeryan oldum. Hiçbir yan etkisini görmedim. hatta en güzeli epidural olmanı tavsiye ediyorum. Bebeğini ilk sen görüyor ve sesini ilk sen duyuyorsun muhteşem bir duygu. O anı tekrar tekrar yaşamak isterim.
Benki sitedeki arkadaşlarımı bu konuda bunaltan biriyim herkes iyi bilir panik atağım olduğu için çok korkuyordum. Ama doktor ve ekibi çok önemli. Beni o kadar çok rahatlattılar ki devlet hastanesi değil sanki özel hastane gibiydi. Resim çektiler, eşimin doğuma girmesini istiyorsam izin vereceklerini söylediler. Sohbetler, müzik süperdi yaa. Hiç stres yapma canım o anı yaşamak kadar güzel birşey yok. Hayatın değişecek.  |
Ben ilk anlarını görüntületmeyi ço istemiştim ama aniden doğumum başalayınca herkes telaşlandı,korktu ve kamera hiçkimsenin aklına gelmedi.Bende epidural istiyordum il ve son doğum maceram için ama oda aklıma gelmedi...
|
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2008 Saat 12:23
yeşim Yazdı:
NazNiran Yazdı:
Ben ilk anlarını görüntületmeyi ço istemiştim ama aniden doğumum başalayınca herkes telaşlandı,korktu ve kamera hiçkimsenin aklına gelmedi.Bende epidural istiyordum il ve son doğum maceram için ama oda aklıma gelmedi... |
Olsun canım sen o anları yaşadın ya 
|
Mesajı Yazan: AtaDenizim
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2008 Saat 16:02
bende ilk doğumumu 7 aralık 2008 de sezeryala oldum. oğlum rahatına düşkün olduğu için çıkmak istemedi ve günümde geçtiği için tehlike olmasından dolayı sezeryanla oldum. tabiki hiçbişi hissetmiyosun fakat doğumdan sonra sıvı tüketip bol bol yüremen gerek yoksa gaz sancısı yaşayabilirsin. ama bebeğini kucağına alnca herşey bitiyor hiçbişi ondan önemli olmuyor. dünyanın en güzel duygusu hiçbişi ile anlatılamaz sadece ama sadece yaşanır. anne olmak çok güzel bi duygu. elbette ameliyat elbette biraz acı ama yaptığımız hangi iş de emek olmadan sonuç alabiliyoruz ki... neticesinde dünyanın en güzel varlığını hissediyoruz içimizde benliğimizde...
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2008 Saat 20:09
AtaDenizim Yazdı:
bende ilk doğumumu 7 aralık 2008 de sezeryala oldum. oğlum rahatına düşkün olduğu için çıkmak istemedi ve günümde geçtiği için tehlike olmasından dolayı sezeryanla oldum. tabiki hiçbişi hissetmiyosun fakat doğumdan sonra sıvı tüketip bol bol yüremen gerek yoksa gaz sancısı yaşayabilirsin. ama bebeğini kucağına alnca herşey bitiyor hiçbişi ondan önemli olmuyor. dünyanın en güzel duygusu hiçbişi ile anlatılamaz sadece ama sadece yaşanır. anne olmak çok güzel bi duygu. elbette ameliyat elbette biraz acı ama yaptığımız hangi iş de emek olmadan sonuç alabiliyoruz ki... neticesinde dünyanın en güzel varlığını hissediyoruz içimizde benliğimizde... |
|
Mesajı Yazan: july
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2008 Saat 11:07
normal doğumu çok istememe rağmen (yalan deli gb korkuyor ama itiraf edemiyordum:) 2 ayrı doktorun çatın dar, bebek iri demesi ve oğlumun 40.hafta dolmasına rağmen kıpırdamaması üzerine güle oynaya hastaneye gittik. benim dışımda herkes ağlıyor hatta kayınvalidem açmış dua okuyordu. bir an bu işte bir aksilikmi var die içimen geçirdim. eşimle ameliyathanenin kapısında ayrıldık, o da ağlıyordu.içeri girince beni bir panik sardı. soyup masaya yatırıyorlar. sonda taktılar. ama ekibim tamamen bayanlardan oluşan bir ekipti ve allah razı olsun doktorum ve anestesi uzmanım şeker gb insanlardı. ben uyumadan kesmeyin dedim ve tabi nasıl uykuya daldığımı hatırlamıyor. arası kopuk. rüya falan görmüyorsunuz. uyanmak istemediği hatırlıyorum o derin uykudan. oğlumu gösterdiler önce daha çok bir toparlayamama hissi. herkes başımda ben sadece uyumak istiyorum. sonra tabi acıları duymaya başlıyorsunuz, emzirme serüveni başlıyor. ama en güzeli acılar falan geçici oğlumu sağsalim eksiksiz kusursuz kucağıma alabilmekti. hamile olupta okuyan varsa, allah hayırlısıyla kucağınıza almanızı nasip etsin.
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2008 Saat 14:18
Prensesimin doğum hikayesi
Evet gelelim şimdi 3,5 yasında olan prensesimin doğumunu nasıl gerçekleştirdiğime…. 26 eylül 2004 te hamile olduğumu öğrenmiştim.pek sevinmemiştim çünkü düğünümüz olalı bir ay olmuştu ve ben anında hamile kalmıştım.en azından birkaç ay olmasın istiyordum.ama Allah öyle uygun görmüş demek ki geldi miniğim.
Dr. beklenen doğum tarihinin 22 mayıs olduğunu söyledi ama kızım 24 mayıs 2005 bir Salı günü dünyaya geldi.tam 40 hafta 2 günlük doğdu kızım. Başından beri normal doğumu düşünüyordum.hiç korkum filan yoktu nerden bilecektim ki yasamamıştım daha öncesinde aslında cesaretliydim demek daha uygun olur. Doğumdan bir gün önceki gece her şey normal bir şekilde gidiyordu. Eşimle film izledik ayaklarımı uzatmıştım ve o an ayaklarım kocaman göründü gözüme davul gibi şişmişti onu fark ettim. Saat 01:00 gibi yattık.gece 02:00 bir uyandım ki her yer sırıl sıklam.suyum gelmişti.ben gayet normal heyecan duymadan böyle durumlarda baya bi soğuk kanlıyımdır da…eşim beni 10 dk sonra doğuracağım sandı.hemen ablamı ve görümcemi aldık o sırada ben duşa gırdım çıktım hastaneye gittik.
Tamam ama sancılar başlamamış eve gidin sancılar sıklaşınca gelin dediler.eve geldik benim sancılar geldi sabaha kadar iyice sıklaştı.sabah 8 de yine gittik gece boyunca ablam ve görümcem yanımdaydılar. Hala kocama gülüyorum gidersin birazdan doğurusun sonra ben kahvaltılık pideler alırım herkese haber veririz millete sürpriz olur diye sabah hayal kuruyordu çok çabuk doğuracağımı sanmıştı oda bilmiyordu bu kadar zor bir olay olduğunu. Neyse sabah gittikten sonra tamam doğum başlamış dediler ve odaya aldılar beni.öğlene kadar olanca sancıyı cektım.suni sancı verdiler rahim açıcı iğne yaptılar ama benim 4 cm fazlası olmuyordu bi turlu gelip gidip muayene ediyorlardı sancılar alabildiğine çoktu ama hiç doğuracak gibi değildim.artık dayanacak gücüm kalmamıştı.en sonunda dr sezaryene almaya karar verdi hem suyum erken gelmişti hem de bebek iriydi. Derken o sancılar içinde apar topar sezaryene alındım . Asla unutmayacağım olayda beni o sancılar işçinde o yeşil kıyafetlerle bir kolumda serum bir taraf ta sondayla bir kat yukarı ameliyathaneye çıkarmalarıydı.ara yerlerde durup sancılandığımı hatırlıyorum rezillikti resmen neden bir sedye filan getirip asansörle çıkarmadılarsa neyse.. Sonra malum olaylar bayıldım ve bebeğimi dışarıda bekleyen eşime vermişler.bu arada ben o sancıları çekerken doğuma gittiğimi duyan gelmişti kimler yok tu ki diğer görümcem kayınvalidem eltim hepsi tek tek içeri giriyor hepsinin elini sıkıp orayı ovala şuramı öfele demiştim.
Ayıktıgımda Nilgün uayan bak bir kızın oldu diyen sesleri duyuyordum ama cevap veremiyodum.derken tam olarak ayıktım kızımı emzırmem için kucagıma verdıler dunyanın en guzel duygusuydu.mınıcık bır bebek kollarımın arasında yuzune baktım alnında kocaman gul lekesı olan bır bebektı. 3.800 kg 51 cm boyunda dogmustu. Hemen emmeye başladı ve sonrasında hersey güzel gitti. Öyle güzel bir duygu ki Allahım herkese nasip etsin ve yasatsın. Cekilen tum sıkıntılara acılara herseye deger o anda zaten bütün her şey unutulmus oluyor sadece sız ve bebegınız
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
|