Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Eyvahh o da ne??

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9711
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 04:13

Konu: Eyvahh o da ne??
Mesajı Yazan: rabia narin
Konu: Eyvahh o da ne??
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2008 Saat 22:37
Merhaba Doktor bey,
sizin alanınıza girermi bilmiyorum ama bişiy sormak istiyorum..
oğlum 33 aylık ve bu aralar çok ilginç davranışlarda bulunuyor; burnunu karıştırıp sonra ağzına alıyorConfused ben ona anlatmaya çalışıyorum peçeteye silmemiz gerektiğini...ağzın yara olur hasta olursun diyorum ama ''annee yaramaz çocuklar burnunu karıştırıp ağzına alıyor diyor''bunları söylerkende uygulamalı gösteriyorConfused
birde herşeyi ağzına alma olayı tekrar başladı, hani bebekken yapıyorlardı ama aradan o kadar süre geçmişken tekrar başlaması ilginç,ayakkabısının altını yalıyor,yere düşüyor gözümüzün içine baka baka avuçlarını yalıyor...zaten suyu asla koklamadan içmez ya da yiyeceği ne varsa koklamadan hiiç yemez...
onlardan geçtim bu burun olayını napcam...internette de bişiy bulamadım..yoksa oluruna bırakıp unutmasınımı bekleyim??

şimdiden teşekkürler...sevgiler 

-------------

o ğ l u m   o l m a d a n   a s l a . . .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2008 Saat 10:15
Bir kere panik olmayın. Herkez, hergün farkında olmadan, geniz yolu ile bu "malzemeyi" bol miktarda yutuyorlar. Aynı "malzemenin" burun veya ağızdan çıktıktan sonra yenmesi biraz estetik olmuyor.
Hiç merak etmeyin bir uçak seyahatında, yanımda oturan bir yabancı aynı işi büyük bir ciddiyetle yapmış midemi bulandırmıştı.
Çocukların 10. ayda pislik devreleri başlar. Evdeki bütün terlik ve ayakkabı altları yalanır, saksıdaki gübreler yenir, elini klozetin içine sokup şapur şupur oynamaktan büyük bir zevk duyar, park bahçelik yerlerde kedi- köpek pisliklerini yerler, evde hamam böceklerini yerler, velhasıl son derecede pistirler. Tabiat bunu kasten yaptırmaktadır, zira o çocuğun mikroplarla tanışmasını istemektedir. O yüzden çocuklara steril bakmayın, temiz bakın diyoruz. Sadece pislik yapmasını önleyin, oyuncaklar, terlikler öbürlerinin yanında inanınki masum kalıyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat