Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Anne sütü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9636
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 17:10

Konu: Anne sütü
Mesajı Yazan: ecelem
Konu: Anne sütü
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2008 Saat 09:18
Merhaba Kadir Bey,
27 aylık bir kızım ve halen anne sütü alıyor.İnek sütü bazen içiyor;ama peynir,yoğurt ve ayranı hergün tüketiyor.Ancak etrafımızdaki insanlar,halen anne sütü almasını çok yanlış buluyor.Hatta bir doktor arkadaşım,kendi vücudunun da antikor üretmesi gerekiyor,sen sürekli anne sütü vererek onu koruyorsun;ama bağışıklık sistemi zayıf kalıyor. diyor.Benim kızım gereçekten de doğduğundan beri hemen hemen hiç hastalanmadı.Acaba hata mı yapıyorum,birçok konudaki görüşleriniz içimi rahatlattığından bu konuda da danışmak istedim.Şimdiden çok teşekkürler,saygılar...

-------------
elo

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2008 Saat 09:42
Benim hastalarımdan biri bu sene yuvaya başladı ve hala anne sütü alıyor.Bunun hiçbir yanlış tarafı yoktur, doktor arakadaşınızın durumu çok acıklı, ne diyeceğimi bilemiyorum.Anne sütü ile gecen antikorlar, yüzeysel antikorlardır. Yani sadece değdiği yüzeylerde bağışıklık sağlarlar. O yüzden sizin çocuğunuz az hastalanıyor ve az hastalanacak. Ayrıca yeni doğanda bile, anneden geçen antikorların mevcudiyetinde bile bebek vücudu yeni karşılaştığı her uyarana karşı antikor yapar.
Sütlü gıdaların har türlüsünü alabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat