Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

pişik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9552
Tarih: 14 Ağu 2025 Saat 23:30

Konu: pişik
Mesajı Yazan: leyla59
Konu: pişik
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 15:10

kolay gelsin kadir bey benim kızım 2buçuk yaşında hazirandan beri bez bağlamıyorum tuvaletini çok güzel yapıyordu hem küçük hem büyük 2gün önce dedesiyle dışarı çıktılar dedesine söylememiş altına yapmış çişisini sanırım çok keskinki hemen pişmiş kızarmış elimde krem vardı pişik kremi değil ama çocuklar için aloe veranın yara bere kızarıklık herşeye iyi gelen bir kreminden sürdüm geçti birde bebek pudrası kullandım geçtiği halde çişisini günde birkez yapıyor oda yarım yamalak altına kaçırıyor oturağa yada tuvalete yapmıyor yanar yanar acıyo diyo görünürde kızarıklık yok ama psikolojik olabilirmi diye düşünüyorum tam alışmışken yeniden altına yapması kötü oluyo ne yapmalıyım nasıl alıştırcam tekrardan korkma deneyelim bişey olursa kalkarsın hemen diyorum ama dinlemiyo acır yanar diyo

-------------
herbişeyim canım kızım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 15:28

Suyuna gidin

Tuvalet eğitimi kedi-köpek yavrularına verilir. insanlarda tuvalet eğitimi diye bir şey yoktur,zamanı gelince çocuk söyler. Yanlız ön belirtiler vardır.

1. safha: Çocuk birdenbire kapı arkası, perde arkası gibi bir yerlere saklanır, gözünü bir noktaya diker ve çişini yapar. O sırada sizin bile yanına gitmenizi istemez.İşi bitince de kıçındaki kıymetli kakası ile oyununa devam eder, altını değiştirmek istemez.

2.safha:Çocuk aynı şekilde kaka yapar, ama bu sefer titizliği üstündedir, hemen size altını değiştirtir.
3.safha:Çişim var diye gelir, bazan doğru çıkar, bazan yanlış, doğrular artarak normal seyrini bulur.
Çişini söylemekten vazgeçtiğinde hemen panik olmayın, normal karşılayın,kızarsanız daha beter olur.Bir müddet sonra kendisi rahatsızlık duyup söyleyecektir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat