Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sıkıntımız uyku...):

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9470
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 17:59

Konu: sıkıntımız uyku...):
Mesajı Yazan: emre
Konu: sıkıntımız uyku...):
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2008 Saat 16:12
merhaba kadir bey, oğlumun uyuku zamanı gelince nasıl yatıracağımızı şaşırıyoruz.
aşırı derecede uyumak istiyor fakat yatış şeklini tutturamadık. balkonda beşik yaptık olmadı, evin bir ucundan diğer ucuna küçük adımlarla koşarak uyutmayı denedik maalesef, ayakta uyuyamıyor, çarşafta denedik bi süre bu şekilde uyudu sonra istemedi, emerken uyuyordu onuda istemiyor. kucağımızda hafif sallayarak uyutuyoruz bi süre sonra uyanıyor.
bu şekilde derken bitkin düşüyor uyuya kalıyor. çok huzursuz, eşimle çaresiszkaldık.
doktor sıcaktan diyip geçiyor ama klimada 28 derecede bile uyuyamıyor...

bu bitkisel damlalr varmış sizce bi sakıncası olabilir mi;?

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2008 Saat 10:16
Oğlunuzun yaşı belirtilmediğinden kesin bir şey söylemem zor.6 ayda buyuk ise koyun yatağına ve ilgilenmeyin, klimayıda 21 dereceye getirin. Gunduz de çok uyutmayın.
Bitkisel damlalara gelince, Afyon ve Esrar da bitkiseldir. Bitkisel olunca zararsızmı oluyor. Bu işi ilaç veya bitkisellerle halletmeyin, Fazlada üstünde durmayın 2-3 gün ağlar alışır.

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2008 Saat 00:17
teşekkür ederim ilgilendiğiniz için  (:

kusura bakmayın yaş takviminde bi sorun var sanırım. görünüyor diye belitmedim
oğlum 7 ay 10 günlük

2-3 saatte bir uyumak istiyor, o da 1 - 1.5 saat. fakat bu süre zarfında 20 dak. yarım saatte bir uyanıyor tekrar yatıyor
kendi halinde denedik ama olmuyor dövünüyor parçalıyor kendini.

kadir bey bir de pekmez vermek ne kadar doğru bi sakıncası var mı.

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2008 Saat 15:12
Bu davranışı en fazla sıcak havalarda yaparlar.Odasının serin olduğundan emin olun, başı terli olmamalı.
Pekmez , eskiden Türkiyede şeker fabrikaları olmadığı zamanlarda çocuklara tavsiye edilirdi ,zira pahalı reçel evin erkeğine saklanırdı. Çocukları pekmeze razı etmek içinde "Siz pekmez yiyin, pekmez kan yapar " diye aldatırlardı .O garibanlar şimdi büyüdü, sahi zannedip, kendi çocuklarınada kakıştırmaya çalışıyorlar. Onlara peynir katıksız yenilirse kurt olacağıda söylenmişti! Acaba neden?

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2008 Saat 15:20
Pig teşekkür ederiz kadir bey Pig

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2008 Saat 10:19
Yaş takvimini fark edemeyişim, ilk gün acemiliği, yavaş yavaş öğreniyoruz, teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2008 Saat 11:25
önemli değil yeni eklemiştim zaten...Wink

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat