Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hırçın ve ben ona bağırıyorum

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ebeveynlerin Kaygıları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9438
Tarih: 26 Nis 2025 Saat 22:12

Konu: hırçın ve ben ona bağırıyorum
Mesajı Yazan: rüyabebek
Konu: hırçın ve ben ona bağırıyorum
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 12:07
merhaba özlem hanım benim 16aylık bir kızım var çok sinirli her istedigi hemen olsun dedigi anında yapılsın istiyor onun hızına yetişemiyorum malesef sonra kızıyor ısırıyor vuruyor tuhaf tuhaf haraketler yapıyor çok konuştum böyle hareketlerin yanlış oldugunu anlatmaya çalıştım ama malesef başarısız oldum ben bu sıralar biraz zor günler geçiriyorum ve kızımın bu haraketlerine dayanamıyorum ve bende bagırıyorum yaptıgımın yanlış oldugunun farkındayım ama dayanamıyorum bu aralar hiçbirşeye özlem hanım lütfen bana yardımcı olun ne yapmalıyım hem kendi adıma hem kızımın adına ona nasıl davranmalıyım ki unutsun bu haraketleri.
bu haraketleri her bebek yaşarmı ne yapmam gerek benden babasından kaynaklanan bişey mi biz bi yerde hatamı yaptık anlamadım benim eşimde bende özellikle kızımın yanında ses tonumuza yaptıgımız haraketlere konuşma tarzımıza çok dikkat ederiz ama neden böyle oldu bilmiyorum yardım ederseniz çok mutlu olurum şimdiden çok teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 16:10
siz hata yapmıyorsunuz kızınız normal gelilşim çizgisinde gidiyor sadece çocukların dah hırçın oldukları dönemler vardır konuştukça kendini ifade ettikçe ve sizin dediklerinizi anladıkça bu davranışları düzelir siz anlatıyorsunuz ama o soyut kavramları- ayıp, kötü gibi tam olarak anlamıyor. bu dönemde olabildiğince sabırlı olmak önemli bağırarak bağırma dediğinizde çocuğunuz söylediğinizi değil yaptıüğınızı örnek alır ama sizin de insan olduğunuzu zaman zaman kontrolü kaybedebileceğinizi unutmayın ve çok kızdığınızda ortamı terk etmeye çalışın çocuğu eşinize devredin. sürekili gergin huzursuzsanız  profesyonel bir yardım - danışmanlık da size uygun olabilir. 

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat