Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

doğum belirtileri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum
Forum Tanımlaması: (Doğum hakkında herşey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9389
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 00:09

Konu: doğum belirtileri
Mesajı Yazan: hilal
Konu: doğum belirtileri
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 12:53
Doğum belirtileri

Nişane (kanla karışık akıntı) nin gelmesi
Poşun açılması (Doğum sularının gelmesi)
Düzenli ağrıların başlaması.
Düzenli ağrılar: İlk başlarda 10-15 dakikada bir gelip 15-20 saniye sürer, doğum yaklaştıkça 2-3 dakikada bir gelip 1 dakika süren ağrılar şeklindedir.
Kolay ve Rahat Bir Doğum İçin Şunları Yapınız.

Nişan, kasılmalarla birlikte olan sancı ve/veya suyun gelmesi bize doğum eyleminin başladığını gösterir. Bu üç belirti sıra ile değildir. Her kadında ve bir kadının her doğumunda farklı sıralarla görülebilir.

Nişan: gebelik boyunca kapalı olan rahim ağzında rahmi ve bebeği enfeksyonlardan korumak amacıyla pelte gibi sümükümsü bir tıkaç oluşur. Bu tıkaca da nişan denir. Rahimdeki kasılmaların etkisiyle genişleyen rahim ağzından bu tıkaç düşer. Gebe kadın bunu akıntı şeklinde fark eder. Bu sümüksü tıkaç aynı zamanda hafif pembemsi kanla bulaşmış (ancak kanama olmayan) şeklindedir. Halk arasında buna belirti, nişan, iz de denir. Nişan geldiğinde hemen hastaneye gitmek gerekmez. Bu doğumun çok yaklaştığını bugün yarın doğumun gerçekleşeceğini gösterir. Hazırlıkları gözden geçirmek için zamanınız vardır.

Suyun gelmesi: Bebeği koruyan su kesesi gerilmelerin ve kasılmaların etkisiyle yırtılabilir. Bu nedenle amniyon suyu rahimden dışarı akar.Su kesesi üst bölgeden ve sıyrık şeklinde yırtılmışsa amniyon suyu sızıntı şeklinde akabilir. Bu nedenle gebeler idrar kaçırdıklarını ya da akıntı nedeniyle ıslaklık olduğunu düşünebilirler. Amniyon sıvı akıntı gibi koyu, kıvamlı değil, su gibi akışkandır. Rengi açık sarı ya da ıhlamur çayı gibidir. çamaşırda akıntı gibi tabaka bırakmaz. Bu nedenle aksırma, öksürme gibi nedenle olan idrar kaçırmaya benzemez. Ayrıca kendine has bir kokusu da vardır. Bu farklılıkları dikkate alarak ıslaklığın kesenin açılmasıyla ilgili olup olmadığı gebe tarafından ayırt edilir.

Amniyon kesesi yırtıldıktan sonra bebeğin ve anne rahminin mikrop alması kolaylaşır. O nedenle su geldiğinde ya da şüphe edildiğinde hemen hastaneye gitmek gereklidir. Bazen kadınlar su gelse bile ağrılar başlamadı diye hastaneye gitmeyi geciktirirler. Bu durum anne ve bebeğin mikroplarla bulaşan bazı hastalıkları kapmasına neden olabilir.Doğumdan önce su keseleri yırtılan gebe kadınların çoğunluğu 12 saat içinde ilk kasılmaları hissederler; kalanların çoğu bunları 24 saat içinde hisseder. Bununla birlikte yaklaşık 10 kadından birinde doğumun başlaması daha uzun sürer. Zaman geçtikçe yırtılmış amniyon kesesinden bebek ve/veya annenin enfeksiyon kapma riski artacağı için çoğu hekim kese yırtıldıktan sonra eğer beklenen tarih yakınsa 24 saat içinde oksitosinle doğumu başlatır, az sayıda hekim 6 saat içinde başlatmayı yeğler. Son çalışmalar bu noktaya gelmiş bir gebelikte doğumu başlatmak için 24 saatten fazla beklemenin yararı olmadığını, tersine zararı olduğunu gösteriyor.

Vajinanızdan sızıntı veya akıntı geliyorsa hekiminizi veya ebenizi arayın. Bu arada enfeksiyondan korumak için vajina bölgesini olabildiğince temiz tutun; banyo yapmayın veya cinsel ilişkiye girmeyin; amniyon sıvısını emmesi için ped kullanın (tampon değil); kendi kendinizi içeriden muayene etmeye kalkışmayın; tuvalette önden arkaya doğru temizlenin.

Nadiren, bebeğin gelen parçası henüz pelvise yerleşmediğinde ve keseler erken yırtıldığında (en sık olarak bebeğin prematüre veya makat gelişi olduğu durumlarda) göbek bağı "kendi üstüne katlanır" rahim boynuna doğru itilir hatta amniyon sıvısının akmasıyla vajinaya bile inebilir. Vajinanızın çıkışında göbek bağı görebiliyorsanız veya vajinanızın içinde bir şey varmış gibi hissediyorsanız hemen hastaneye gidin.

Ağrı: Doğumun başladığını gösteren bir diğer belirti de karında sertleşme ile birlikte ağrının hissedilmesidir. Başlangıçta hafif olan, kısa süren ve seyrek olan bu ağrılar gittikçe daha uzun, şiddetli ve sık hale gelir.

İlk kez anne olacak çoğu kadın (bunlarda doğum sancıları genellikle yavaş başlar ve kasılmalar kademeli olarak artar) güvenle ilk birkaç saati evinde geçirebilir. Ancak kasılmalarınız, çok güçlü başladıysa -en az 45 saniye süren ve 5 dakikadan daha sık gelen kasılmalar- ve/veya daha önce doğurmuşsanız ilk birkaç saat sancıların tamamı olabilir. Büyük olasılıkla doğumun ilk evresi sancısız geçmiştir ve rahim ağzınız bu sürede yeterince genişlemiştir. Hekiminizi aramamak -ve son dakikada hastaneye yetişmeye çalışmayı göze almak- şu an telefon etmekten daha kötü sonuçlar doğurabilir.

Bununla birlikte, ardışık birkaç kasılmayı saymış olmanız iyi olacaktır. Kasılmaları bildirirken sıklıkları süreleri ve güçleri konusunda emin olun. Sakin bir ses tonuyla konuşmak adına rahatsızlığınızı belli etmekten kaçınmayın. (Hekiminiz kasılma sırasında konuşmakta olan bir kadının sesinden doğumun hangi aşamada olduğunu anlama konusunda deneyimli olacaktır.)

Eğer siz hazır olduğunuzu hissediyorsanız, ancak hekiminiz aynı fikirde değilse, "bekle" yanıtıyla tatmin olmayın. Hastaneye gidip kontrol yaptırmak istediğinizi söyleyin. "Her ihtimale" karşı bavulunuzu yanınıza alabilirsiniz, ancak rahim ağzınız açılmaya yeni başlamışsa eve dönmeye de hazırlıklı olun.

Doğum sancıları başladığında hemen hastaneye gitmeniz gerekmez. Ancak sancılar yaklaşık 4-5 dakikada bir geliyorsa hastanede olmanız gerekir. Bazen gerçek doğum ağrılarını taklit eden yalancı doğum ağrıları gebe kadını ve eşini telaşlandırır ve hastaneye gitmesine neden olur. Böyle bir durumla karşılaşıldığında ağrıların gerçek mi, yalancı mı olduğunu ayırt etmek için izlemek ve bazı farklılıkları gözlemek gerekir.

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: pıtırcık
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 19:25
paylaşımın için teşekkürler.

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2008 Saat 20:22
ellerine saglik hilal

-------------

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 10:08
hiloş teşekkür ederiz paylaşımın için Clap

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: gülgün
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 10:12
KEşke benimde böle olsaydı.Benden su yerine bolca kan geldi.BEbeğim eşinden ayrılmışZaten acil girdim doğuma Allah kimseye benim yaşadıklarımı ytaşatmasın.HErkesin doğumu bir anıdır ama ben bu anıyı hatırlamak bile istemiyorumCryCryCry

Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 11:28
ceee yasemin...noldu kızz doğummu başladı LOLLOL

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2009 Saat 11:12
kızlar bu sancı olayı tahmini kaç gün süryo yani ilk kasılmalar falan ara ara geliyo vs. denmiş pat diye gelip hızlanıp hemen doğum zamanı gelmiyo dimi 24 saat içinde

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!

Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2009 Saat 11:57
sibel 10-15 dakikada bir gelip 15-20 saniye sürer, doğum yaklaştıkça 2-3 dakikada bir gelip 1 dakika süren ağrılar şeklindedir denmiş ya gülüm.ben kendimden bilirim...hiç ağrı çekmedim.suyumun gelişi,eşimin üstünü başını ıslatışımla başladı doğumum.sonrasını ben de hatırlamıyorum.

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2009 Saat 12:01
yani bunların hepsi 1 gün içerisinde mi yaşanıyo yoksa hafif ağrılar bikaç gün öncesinden doğumun başlayacağını işaret mi ediyo

-------------

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2009 Saat 17:02
sibelim ne canını sıkıyon yaw... teknoloji denen şey sağolsun. zaten 33. haftadan itibaren haftada 1 nst çektiriyosun, bi aksilik varsa orada yakalanma ihtimali var o da olmazsa baktın karnın ağrıyo git bi hastaneye bi nst çektir en azından kafan rahat olur. korkma bunları falan da dert etme bacım. bi tek doğum anının alternatifi yok gerisi kolay Tongue
benim ağrılarım adet ağrısı gibiydi ama çok seyrek olduğu için önemsememiştim meğer doğum ağrısıymış. ama herkes farklı tarif ediyor ağrısını, en iyisi bi yerin ağrıyınca dooooğğğğğrrruuuuuuu hastaneye

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2009 Saat 18:17
ee şimdiden benim karnım ağrıyo ama LOL

-------------

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2009 Saat 22:03
teşekkürler Hilalcim.. demek suyun gelmesi poşun açılması mıymış.. o zaman benim doğum poşun açılmasıyla başlamış deseneLOL

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: sporcuanne
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 09:46
teşekkürler hilalcim ben sunni sancıyla doğurduğum için hastaneye lay lay lom gittim  kameralara gülümseyip el sallayarakLOLLOLLOLLOL gitik cümbür cemaat hastaneye şimdi çok merak ediyorum kızmı nasıl doğuracağım kendi sancım mı gelecekConfused yoksa yine sunni sancıylamı işte bende o sancının gelmesi ve suyun  ya da kanın gelmesi durumunu yaşamadığım için onun biraz gerginliği var sancı yada suyum gelirse konyaya hemen yetişebilirmiyiz ilçesinbde yaşıyoruz konyaya 1 saat uzaklıktayız eşim biraz paniktirLOLLOLLOLarabayı deli gibi sürerse arabada doğurmak istemiyorum açıkcasıLOLLOLLOLLOL bakalım hayırlşsı artık allahım tüm hamişlere hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin inşallahhhh

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 10:11
aminn pınar ahanda bişi daha öğrendim eee şimdik o su falan gelince doğum olayı başlıyo yani 1 saate doğurulıyo öylemi ConfusedLOL anammm tırstımmmm

-------------

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 10:18
su geldikten sonra dogum baslamis oluyor, suyun gelmesi aninda dogum yapacagin anlamina gelmiyor maalesef... rahminde acilmasi gerekiyor, 8-10 cm acilmazsa dogum yapamazsin. onun acilmasini bekleniyor hastanede... anladin?

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 10:26
tevhid eymende motorla gittim hastaneye. LOL motorda sancilaninca bak iste sancilaniyorsun kesin normal dogacak oglum deyip duruyordu LOL 
aksam ve sabah biraz kanli leke gelmisti zaten, ne guzel gidince hemen dogum olur bizde evimize cikar geliriz dedi esim LOLhastaneye gittik, 3 cm acilma olmus bile sabaha kadar. yatis islemleri yapildi, ben 10 da girdigim dogumdan 12:55 de dogum yapmisim (esimin riyavetleri)... 12:30 u gecerken de beni odaya aldilar...
doguma gitmeden once cam silip temizlik yapmistim, dogumdan 3 gun once kaynim ameliyat olunca evdeki yemek vs isler de bana kalmisti, kosturup duruyordum. doktor demisti zaten suni sanciyla deneriz eger olmazsa seni ameliyata alacam diye... suni sanciya bile gerek kalmadi cok sukur...

dogumun kolayligi sizin moralinize ve fizik sartlariniza gore degisiyor...

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 10:44
kızlar benim suyum gelmedi kanamam oldu çok korkmuştum niye kanamam var diye ConfusedConfused meğer rahim iyice açılmış onun kanamasıymış EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed bende o korkuyla gitmiştim doğuma ConfusedConfused

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Mesajı Yazan: yeliz
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 11:12
sibelim su geldikten 2 saat sonra hemen doğurulmuyor canım nesibenin de dediği gibi açılma önmeli olan benim suyum geldi 5 saat suni sancı çektim açılmam daha 5.5 cm di sonra da kendi isteğimle sezeryama girdim ama şimdi diyorum keşke biraz daha sıksaymışım dişimi.Tongue Allah tüm hamişleri bir avazda kurtarsın sağlıkla bebişlerinizi kucaklarınıza almayı nasip etsin inşallah...Star

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 11:13
her kadının doğum hikayesi çok başka aynı kadının başka hamileleiklerinde bile farkediyor sibelcim şimdi hepimiz farklı farklı doğum başlangıçlarımızı anlatıyoruz senin de kafan karışacak seninde kendi vücut sitemine göre başlayacak doğumun o yüzden şimdi bunları hiç kafana takma canım zaten kendi vücudumuzu tanıdığımız için o an yaklaştıkça kendimizde oluşan farklılıkları hissediyoruz her kadın gibi sende anlarsın doğum olayını zaten acil bi durumda hemen doktorumuzu arayıp hastaneye gitme imkanlarımız var şükür şimdi eskiler gibi değiliz o yüzden hiç kafana takma rahat olm kendi kendine sıkıntı yaratma canım hayırlsıyla doğuracaz bak bebeklerimizi hepimiz allahın izniyle inşallah canımStarStar

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 14:33
Sağolun kızlar Star

-------------

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2009 Saat 01:26
cahilliğime verinde bir sorum olucaktı kasılma nerede oluyorEmbarrassedEmbarrassedve nasıl bir şey

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2009 Saat 01:33
kasılmalar genellikle bende bacaklarımda kramp şeklinde olurduConfusedfazlada kasıldım denemez
hem u arada cahilikle ne alakası varLOL

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2009 Saat 01:39
bu kasılma olayını hala anlamış değilimde ondan cahillik yane LOLLOLiyide ben hergece yaşıyorum bu kasılmaları üstelik son zamanda çok sık kramp giriyo bacağıma
bi soru daha karnım bazen çok sert oluyo taş yutmuşum gibi bu bebekmidir?yoksa rahimle ilgili bişeymi?

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2009 Saat 02:08
bebektir bebek LOLLOLo taş değil top LOLben gördüm LOL
bebek artık son zamanlarına doğru gelirken yeri darlaşır hereketleri azalır daha sazla hissedilir hale geliyor ya kafasını tutarsın ya poposunu LOLbazı zaman hissedemezsin bile kimbilir nereye kaçmıştırLOL

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2009 Saat 09:27
ay benim sorcaklarımı zeynep sormuş sabah sabah ifoş iyi cvpları okumuş oldum LOL
ya bende de bu sancılar var da özellikle kasık bölgesinde sızı gibi oluyo Confused birde sabah sanki taş taşıyomuşum gibi ağırlık vardı LOL zeynom biz aynı şeyleri yaşıyoz LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2009 Saat 14:00
sağol ifomApprove
evet sibel'cim aynı şeyleri yaşıyoz bazen diyom neki bu bence totosu çok sert çünküLOLLOL

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2009 Saat 17:02
Orjinalini yazan: zeynep zeynep Yazdı:

cahilliğime verinde bir sorum olucaktı kasılma nerede oluyorEmbarrassedEmbarrassedve nasıl bir şey

estgf. hepimiz yasadik ilki...

keskin girer dogum sancisi. girer cikar girer cikar... dogum geldiginde de gelir uzun sure gitmez, bir kac dakikalik sakinlesme suresi olur sonra devam eder... herkeste farklidir tabi...

ben elifte boyle yasamistim, dogumda cok sancilaniyordum dakikalarca sonra bir an durup uykuya daliyordum bir iki dak. tekrar sanci girmesiyle uyaniyrodum...

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 03:05
Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

estgf. hepimiz yasadik ilki...

keskin girer dogum sancisi. girer cikar girer cikar... dogum geldiginde de gelir uzun sure gitmez, bir kac dakikalik sakinlesme suresi olur sonra devam eder... herkeste farklidir tabi...

ben elifte boyle yasamistim, dogumda cok sancilaniyordum dakikalarca sonra bir an durup uykuya daliyordum bir iki dak. tekrar sanci girmesiyle uyaniyrodum...
ayy yeniden yaşadım sanki o dakikalarıCryCryçok zordu çoookk hamişleri korkutmayayım ama bende 2 dak da bi olmadı bi geldi tam geldi dak tutmaya gerek yokru 10 sn arayla vurdu beni hep sanki bıçak saplıyorlar içini oyuyorlar o derece fanaCryCryyok yokk doğurmam benbidaha 5 saat sancı çek sonra sezeryan ol işmi buTongue

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 09:17

bu kasılma olayını hala anlamış değilimde ondan cahillik yane LOLLOLiyide ben hergece yaşıyorum bu kasılmaları üstelik son zamanda çok sık kramp giriyo bacağıma
bi soru daha karnım bazen çok sert oluyo taş yutmuşum gibi bu bebekmidir?yoksa rahimle ilgili bişeymi?

zeynepcim o her gece yaşadığın kramplar kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyor canım kalsiyumu az alıyorsun demekki süt ve yoğurdu ihmal etme canım,
   evet o sertleşme ardada doğum yaklaştıkca bendede olurdu hele çarşıda gezerken bri an öyle sertleşirdi karnım ki adım atamaz orda kalırdım sancı gibi girerdi çok kötü olurdumConfused ama yinede doğuracağım güne kadar çarşılarda fildir fildir gezdimLOLLOLLOLLOLLOL millet dalga geçiyordu benle çarşıda doğuracaksın bi gün diye ama hiç dinlemedim dedim bebek doğunca zaten evden dışarı çıkamayacağım şimdiden bol bol gezeyimWink

sancı kasık ve karnımda olmuştu benim canım ben sunni sancıyla doğurdum karnım sertleşir gerilirdi sancı girince ama sancının ilk gelmeye başlaması belden oluyor belinmde hafifden karıncalanmalar hissetmeye başladım ilk bu ne ki diyordum meğer onlra sancının başlangıcıymış sonra dan anladım annem dedi sancın gelmeye başlıyor diye tabi sonra sancı kasık ve karnına iniyor ve sıklaşıyor tabiiConfused hele sunni sancıda normal sancı gibi değil sancı aralığı çok sık geliyor ben sancı aralarında derin bir nefesi zor alırdım valla tekrar girerdi Confused sancılarımın şiddetli anı tam 2.5 saat civarı sürdü ama o 2.5 saat sanki yıllar gibi geliyor o an şükür ki açılmam çok hızlıydı hemen doğurdum açıklığım 6-7 cm olunca doğurdum Smile ama doğum anı gerçekten muhteşem bir şey zeynepcim yok böyle bir rahatlama hayatımda kendimi hiç bu kadar rahatlamış ve hafif hissetmemiştim doğum anın çok kolay ve çok rahat oldu yani kendini korkutma canım geçiyor merak eyme bebeğin çıktığı anda tüm sancı ağrı hepsi o anda geçiyorSmile inşallah kızımda abisi gibi kolay doğar...

allahım hepimize kolay doğumlar nasip etsin sağlıkla bebeklerimizi kucağımaıza alırız inşallah allahın izniyleStar

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 09:47
pınar öyle rahat anlatmışın ki sanki heç korkmuyon LOLLOL
ya ben herşeyi geçtim de o dikiş olayından acayip korkuyom yaa Confused

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 10:59
LOLLOLLOLLOLLOLkorkmuyom tabii kızz vallaLOLLOLLOLinan ben emzirmekten ve göğüslerim tekrar yara olursa diye korkuyom inan  doğumdan çok göğüs yarası beni çok korkutuyor vallaConfused

valla sibelim doğumdan önce o dikiş olayı beni de kasıyordu ama inan orası zaten sancıdan uyuşmuş olacağından o dikişlerin atıldığını bile hissetmiyorsun yemin ederim canım sen korkma diye demiyom inan ben doktor ne zaman kesti ne zaman dikti hiç bir şey hissetmedim anlamadım bile Smile hiç korma canım sende normal doğurcan ben biliyom normal doğurup alcaz bebişlerimizi kucağımıza StarStar

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 11:30
ben elifte cok aciyacakmi dikerken diye sormustum LOLLOL ebe de o kadar olacak dediydi, ama igen yaptilar sanirim fazla hissetmedim yani dogum sancisinin yaninda hicbirseydi dikis olayi... Big%20smile

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 11:55
pınar'cım sütümü ve yoğurdumu kesinlikle ihmal etmiyorum ama peynir tüketemiyorumDead
bende doğumdan çok emzirememekten korkuyorum ya sütüm olmazsa diye ama kısmet bakalım inşallah oda olur hayırlısı ile sağlıcakla gelsin meleklerimizStar

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 12:37
emzirmek tamamen psikolojik ve bilgiden kaynaklaniyor zeynebim... bunu unutmayin... eger kendinizi emzirmeye odaklarsaniz ve panil yapmazsaniz, emmiyor, sut gelmiyor diye sıkıntıya sokmazsaniz emzirirsiniz... keske bunlari elifte de bilseydim de onu da emzirebilseydim....
dogumda yalnizdim, annem gelmemisti, esim yanimda yoktu. onlarin da etkisi oldu. bir de tecrubesizdim, cok agliyordu herkes ac ac diyordu elif icin... bende emzirecem emzirecem diye tutturdum ama devam ettiremedim. bi ara sagip sagip agzina veriyordum, olmadi pompo aldim, pompoda olmadi... niye almiyor, niye agliyor diye cok sıkıntı ettim. sutun aci dediler, gaz yapiyor dediler ohooo bir suru sey....
eymende esim yanimdaydi, annem gelmisti, cok kolay bir dogum olmustu. meme ayni meme sonucta, elifin tutmadigini o tuttu.

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 12:59
Orjinalini yazan: sporcuanne sporcuanne Yazdı:

LOLLOLLOLLOLLOLkorkmuyom tabii kızz vallaLOLLOLLOLinan ben emzirmekten ve göğüslerim tekrar yara olursa diye korkuyom inan  doğumdan çok göğüs yarası beni çok korkutuyor vallaConfused

valla sibelim doğumdan önce o dikiş olayı beni de kasıyordu ama inan orası zaten sancıdan uyuşmuş olacağından o dikişlerin atıldığını bile hissetmiyorsun yemin ederim canım sen korkma diye demiyom inan ben doktor ne zaman kesti ne zaman dikti hiç bir şey hissetmedim anlamadım bile Smile hiç korma canım sende normal doğurcan ben biliyom normal doğurup alcaz bebişlerimizi kucağımıza StarStar
canım benden sana ufak bir tavsiye göğüslerin yara olduğunda slikon meme uçları var onlarla emzir emzirirken kullanılan göğüs kremleri var onu al derim istersen özleden isim verebilirim ama slikon başlık muhteşem bişey ben hiç yara çekmedim gibi bişeyWink

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 14:23
valla ifakatcim herşeyi kullandım slikon meme ucunu kullandım hiç faydasını görmedim kullanmadığım krem losyon solüsyon kalmadıConfused ama maalesef 2.5 ay geçmedi göğüs yaralarım herkesten krem isimleri aldım herkes bir kremi tavsiye etti sağlık güvencemin karşılamadığı çok pahallı kremleri bile aldım maalesef hiç birinden fayda görmedim canım göğüs uçum parçalandı sağ göğsümün ucu ve iyice küçükdü ve oğlum bir daha emmedi sağ gösümü 4 ay sadece sol göğsümü emdi tabii hep sol göğüse yüklernince o daha çok yara oldu ağlayarak emzirirdim resmek kanardıCryCryCry oğlum çok hşim emiyordu canım memeyi asılttırarak emiyordu o slikon meme ucunu takınca da daha da çok canım yanıyordu sonra annemin kendi fikrinde yaptığı bir şey sayesinde geçti göğüs yaram ondan sonra emzirmenin tadına vardım o yüzden şimdi göğüsle ilgili arkadaşlarımın çoğunun tavsiye ettiği bir krem var doktoruma sordum doğuma 15 gün kala sürmeye başlayacağım inşallah yara olmazConfused
  sağol canım senin o kremin adını da alayım ben nolur nolmaz özelden yazarsan sevinirim canım....

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 14:27

pınar'cım sütümü ve yoğurdumu kesinlikle ihmal etmiyorum ama peynir tüketemiyorumDead
bende doğumdan çok emzirememekten korkuyorum ya sütüm olmazsa diye ama kısmet bakalım inşallah oda olur hayırlısı ile sağlıcakla gelsin meleklerimizStar

sütünü yoğurdunu yiyorsun neden o kadar sık kramp giriyor kiConfused bana 2 defa girdi 1.5 ay önce ve hiç krambım olmuyor şükür geceleri yoğurdu  sütü peyniri bende ihmal etmiyorum hiç...

emzirmek nasiba arkadaşımın dediği gibi psikolojik canım moralinin çok iyi olması lazım ve hep emzireceğim de içine şüphe sokma gerekli şeyleri yer içersen psikolojinde iyi olursa sütün oluyor zaten benim sütüm çok güzel di vardı ama maalesef benim oğlum kendi bıraktı emmedi ne kadar uğraştıysam da ağladıysam daCryCryCry fayda etmedi emmedi 4.5 ay emzirebildim onun da 2.5 ayını göğüs yaralarıyla ağlayarak emzirdim hep. o yüzden bu kızım i,nş emer diyorum abisine çekmez...

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 17:04
yediklerinin de süte gecip bebege gaz yapmasi gibi bir durumda yok... bunu da unutmayin ilk anne olacak guzel arkadaslarim Wink
elifte dikkat ettim yine emmedi yine emmedi, bir sey degismedi... eymen de ne olursa yiyorum, yok fasulye gaz yaparmis pesine kimyon ye gaz yapmasin devri bitti... artik tecrubeliyim... Big%20smileLOL
valla ya bu buyukler benim tecrubsizligimden mi yararlandi nedir LOLher ddikelrini dinledim LOL

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 17:28
nesibe sen bi tane daha doğurursan iyice uzman olucan haBig%20smile emmeyen bebek emmiyor arkadaşlar ne yapsan boşuna benim büyük kızım emdi bir sorunumuz da olmadı şükür ama küçüğü 5 ay dövüşe dövüşe emzirdim resmen. kayış gibi gerilir ağlardı memeyi görünceTongue oğluşla iyiyiz maşaallah şimdilik. etrafın lafıyla bebek büyütme devri geride kalmalı. interneti olan bir insanın hala kocakarı usulü iş görmesini benim aklım almıyor. emzirme derdine gelince 3ünde de 2 ay çektim daha yeni kendime geldim, krem falan da işe yaramadı benden demesiLOL

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 18:07
ben prof luga adayim gulum, 3.ncuye gerek yok LOLLOLLOL
ahh ahhh elifte netim olsa ben kalirmiydim kockari fikirlerine...

kii ayrica elif memeyi begenmediğinden değil, cocuk cok yemekten emmedi. sonradan ogremdim tabi... kakasi hep yesildi, cok yedirirsen tabi sancilanirTongue mamaya gectik, saatleri duzenlenince sustuLOL saati yoktu ki memede, agladi mi acikti deyip dayatiyorlardi memeye...Tongue cok guzel emerdi,bitirirdi. birini bitirince az aglasa doymadi oburununden de verirdik...LOLLOL megerse kadir beyin tabiriyle catlayacakmis cocuk...Big%20smile sutumde cok guzeldi... kismet artik....

ahdim var zaten, gelinime de kendi kizima da karişmayacagim... bu budur dogru soyledir diye anlatacam, ama yapip yapmamak sana kalmis nasil istiyorsan dogru bildiğini yap diyecem insaallah... (ne kadar doluymusum nasil söz vermişsem kendime)LOLLOL

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2009 Saat 08:41
   evet nasibem ardada ben de hiç onu yeme gaz yaparlar falan demedi annemler şükür herşeyi yedim hiç de sorun yaşamadık valla ama gönülün dediği gibi emmeyecek çocuk emmiyor ardamı mümkün değil emdiremedim uyanıkken  memeyi kesinlikle almadı kazık gibi direnir kendini arkaya atardı vallaConfused 4 ay hep uyutup da emzirdim uyurken emiyordu şükür ama 4 aylık olupta yavaş yavaş herşeyin farkına varmaya başladığında emerken uyanmaya ve memeyi almıcam diye ağlamaya başladı ve maalesef 4 aylıkken memeyi bıraktı artık emerken uyanmaya başlamıştı çünkü Confused çok üzüldüm çok ağladım ne de güzel ve besleyici sütüm vardı bu bebek neden emmiyor diye çok üzüldüm ama nafile mecbur mama ve ek gıdalara başladık erkendenConfused o yüzden bu emme konusuna takmış durumdayım hep dua ediyorum inşallah kızım emer  diye bari 1 yaşına kadar ya da 7-8 aylık olana kadar emsin inş bu emme konusunda abisine çekmez de emer ve tabi göğüslerimde yara olmaz inşCry

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2009 Saat 01:50
kızlar sütünüz varken neden mamaya geçtinizConfusedsağıp vermeyi deneseydiniz keşke.
bende süt yoktu pompolarla gece yerıları kalkar 100cc çıkarırım belki diye sapar dururdum sıka sıka hemde yok sarkar yok o olur derdine bile hiç düşmedim 10 ayı geçti zaten bıraktı beni süt yokki ne çeksin zaten doduğu dak mamayı tıktılar azına odur budur içti mem ucum da yoktu alamadı ilk baş meme uçlarıyla emzirdim 2 ay falan sonra alıştı tam kavradı aldıda rahatladım yalvarırdım Allah ım sütüm olsun diye yemediğim içmediğim kalmadı pisikolojik dedim takmadım yine olmadı olmayınca olmuyormuş ne yapayımConfused

-------------

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2009 Saat 02:11

valla ifakatcim herşeyi kullandım slikon meme ucunu kullandım hiç faydasını görmedim kullanmadığım krem losyon solüsyon kalmadıConfused ama maalesef 2.5 ay geçmedi göğüs yaralarım herkesten krem isimleri aldım herkes bir kremi tavsiye etti sağlık güvencemin karşılamadığı çok pahallı kremleri bile aldım maalesef hiç birinden fayda görmedim canım göğüs uçum parçalandı sağ göğsümün ucu ve iyice küçükdü ve oğlum bir daha emmedi sağ gösümü 4 ay sadece sol göğsümü emdi tabii hep sol göğüse yüklernince o daha çok yara oldu ağlayarak emzirirdim resmek kanardıCryCryCry oğlum çok hşim emiyordu canım memeyi asılttırarak emiyordu o slikon meme ucunu takınca da daha da çok canım yanıyordu sonra annemin kendi fikrinde yaptığı bir şey sayesinde geçti göğüs yaram ondan sonra emzirmenin tadına vardım o yüzden şimdi göğüsle ilgili arkadaşlarımın çoğunun tavsiye ettiği bir krem var doktoruma sordum doğuma 15 gün kala sürmeye başlayacağım inşallah yara olmazConfused
  sağol canım senin o kremin adını da alayım ben nolur nolmaz özelden yazarsan sevinirim canım....
Canım ilk başta kendini bu şekilde aynı şeyleri yaşayacakmışsın gibi şartlandırma olur mu Smile Ben de silikon meme ucu kullandım ama benim kızım da onunla emmedi, bende ağlaya ağlaya emzirdiğimi biliyorum, en son doktorumun tavsiyesi ile göğüs kalkanı aldım, sen denedin mi bilmiyorum ama kullanmadıysan madem böyle sorunlar yaşadın, muhakkak al derim, bu göğüs çatlaması, yaralanması falan hep nemli kaldığı için oluyor, bu göğüs ucunu içeride tutup, kuru kalmasını sağlıyor ama gece çıkarman lazım, onunla rahat yatamazsın, o zaman da göğüs pedi kullanırsın, birde bir krem kullandım, hemen geçirdi, ben çok çektiğim için bunları bu tür sorun yaşayan herkese de tavsiye ettim, hatta burada da fotosunu eklemiştim Smile
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1613&PN=5 - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1613&PN=5

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2009 Saat 08:47
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

kızlar sütünüz varken neden mamaya geçtinizConfusedsağıp vermeyi deneseydiniz keşke.
bende süt yoktu pompolarla gece yerıları kalkar 100cc çıkarırım belki diye sapar dururdum sıka sıka hemde yok sarkar yok o olur derdine bile hiç düşmedim 10 ayı geçti zaten bıraktı beni süt yokki ne çeksin zaten doduğu dak mamayı tıktılar azına odur budur içti mem ucum da yoktu alamadı ilk baş meme uçlarıyla emzirdim 2 ay falan sonra alıştı tam kavradı aldıda rahatladım yalvarırdım Allah ım sütüm olsun diye yemediğim içmediğim kalmadı pisikolojik dedim takmadım yine olmadı olmayınca olmuyormuş ne yapayımConfused

ifakatcim sağıpda verdim onuda denedim ama benim oğlum çok inattı ve maalesef sağma emme gibi olmuyor ister istemez memeden süt çekilip gidiyor zaten 4 ay sağ göğsümü hiç emmedi onu hep sağarak verdim ama içmek istemiyordu kaşıkla veriyordum biberonuda almıyordu sonra merak ettim o sağıp verdiğim sütün tadına baktım ki aynı bozuk süt gibi süt yenilenmediği için tadı da çok kötüydü bekleyen sütün hemen doktoruma sordum evet tadı değişir vermende bir skınca olmaz ama dedi bebek tad değişikliğin farkına vardığı için beğenmeyip içmeyebilir dedi sonra 4 aylıkken sol memeyi de bırakınca onuda bir kaç sağıp verdim ama onuda içmek istemedi o yüzden mecburan kaşık mamalarına geçmek zorunda kaldık canımConfused

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2009 Saat 08:51
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Canım ilk başta kendini bu şekilde aynı şeyleri yaşayacakmışsın gibi şartlandırma olur mu Smile Ben de silikon meme ucu kullandım ama benim kızım da onunla emmedi, bende ağlaya ağlaya emzirdiğimi biliyorum, en son doktorumun tavsiyesi ile göğüs kalkanı aldım, sen denedin mi bilmiyorum ama kullanmadıysan madem böyle sorunlar yaşadın, muhakkak al derim, bu göğüs çatlaması, yaralanması falan hep nemli kaldığı için oluyor, bu göğüs ucunu içeride tutup, kuru kalmasını sağlıyor ama gece çıkarman lazım, onunla rahat yatamazsın, o zaman da göğüs pedi kullanırsın, birde bir krem kullandım, hemen geçirdi, ben çok çektiğim için bunları bu tür sorun yaşayan herkese de tavsiye ettim, hatta burada da fotosunu eklemiştim Smile
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1613&PN=5 - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1613&PN=5

sağol canım kendimi şartlandırmak istemiyorum  emecek gözüyle bakıyorum inşallah da emer, ben bu göğüs kalkanını ilk kez duyuyorum canım baktım resminede görmedim daha önceden ama faydasını gördüysen hemen alırım göğüs pedleri alacaktım bundanda alırım yeter ki faydası olsun benim sağ göğüs ucum da ilk yara olunca ucu parçalandı ve küçüldü arda  küçüldüğü için almadı sağ göğsümü tekrar şimdi memucu çıkartıcılarına bakıyorum bir tane buldum chic..o nun cam göğüs ucu çıkartıcı diye bir ürünü varmış ondanda alacağım inş onunda faydasını görürüm...
   teşekkürler fatoşum ilgin içinApprove

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2009 Saat 10:27
Canım bir şey değil, sana da faydası olursa ne mutlu bana Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2009 Saat 11:59
sayenizde biçok bilgi ediniyoruz sağlon kızlar dün gece acayip kasığımda sancım oldu koş dr gidiyoz bile dedim anlamadım ne olduğunu 20 sn falan sürdü ağrı sonra aradan 15 dk geçti gene aynısı oldu 4 kez böyle oldu dün gece acaba sancı dedikleri şey bu mu rasmen bişi ittiriyo gibi acıyla birlikte

-------------

Mesajı Yazan: gülay
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2009 Saat 12:49
pınarcım benim d.r ben hamileyken e...p diye bir ilaç verdi yumuşacık ilaç onu elimle patlatıp meme ucuna  sürdüm son hamilelik 1 .2 hep kullandım hiç yara falanda olmadı gerçi oğlumda 3.4 ay zor emdi istersen d.r sor bi canım allah yardımcın olsunWinkLOL

-------------
http://www.caption.it/">

Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2009 Saat 13:04
paylasım için tesekkurler

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2009 Saat 13:04
Orjinalini yazan: küçük kanaryam küçük kanaryam Yazdı:

sayenizde biçok bilgi ediniyoruz sağlon kızlar dün gece acayip kasığımda sancım oldu koş dr gidiyoz bile dedim anlamadım ne olduğunu 20 sn falan sürdü ağrı sonra aradan 15 dk geçti gene aynısı oldu 4 kez böyle oldu dün gece acaba sancı dedikleri şey bu mu rasmen bişi ittiriyo gibi acıyla birlikte
Canım doğum başladığı zaman kasılmalar daha sık sık oluyor, bunlar yalancı sancılardır, gerçi ben hiç sancı çekmedim, çünkü kızım kanala girmedi, o yüzden tam bende bilmiyorum Confused

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2009 Saat 14:21

Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

ifakatcim sağıpda verdim onuda denedim ama benim oğlum çok inattı ve maalesef sağma emme gibi olmuyor ister istemez memeden süt çekilip gidiyor zaten 4 ay sağ göğsümü hiç emmedi onu hep sağarak verdim ama içmek istemiyordu kaşıkla veriyordum biberonuda almıyordu sonra merak ettim o sağıp verdiğim sütün tadına baktım ki aynı bozuk süt gibi süt yenilenmediği için tadı da çok kötüydü bekleyen sütün hemen doktoruma sordum evet tadı değişir vermende bir skınca olmaz ama dedi bebek tad değişikliğin farkına vardığı için beğenmeyip içmeyebilir dedi sonra 4 aylıkken sol memeyi de bırakınca onuda bir kaç sağıp verdim ama onuda içmek istemedi o yüzden mecburan kaşık mamalarına geçmek zorunda kaldık canımConfused
bunun en iyi kanıtı duygu derimBig%20smileegemen 2 yaşına girdi daha yeni bıraktı duygu sağma işini sanırım çoook uzun bir zaman hep sağarak verdi burdan yine duyguyu alkışlayayımClap
demekki herkeste farklılık gösteriyormuş bunu da anlamış oldumSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2009 Saat 14:31
sağol fatoşum ya geçti şükür sanırım ağırlıktan solayı böyle hissediyom LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2009 Saat 15:55
bende 2 yasina kadar emsin  istiyorum. ek gidalara 2 ay var, hem yemek yesin hem beni oglusumLOLLOL

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2009 Saat 09:01
Orjinalini yazan: gülay gülay Yazdı:

pınarcım benim d.r ben hamileyken e...p diye bir ilaç verdi yumuşacık ilaç onu elimle patlatıp meme ucuna  sürdüm son hamilelik 1 .2 hep kullandım hiç yara falanda olmadı gerçi oğlumda 3.4 ay zor emdi istersen d.r sor bi canım allah yardımcın olsunWinkLOL

teşekkürler gülaycım bu dediğin ilacı da sorayım bi doktora tek istediğim emmesi kızımın ve tabii göğüslerim yara olmasınConfused çok acı çektim çok ağladım bu yaralardan ben o yüzden korkuyorum valla canım, çok sağol ilgin için....

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2009 Saat 09:04
Orjinalini yazan: küçük kanaryam küçük kanaryam Yazdı:

sibelcim dikkat et canım bunlar zannedersen doğuma hazırlayan sancılar braxton hicks kasılmaları deniyor vücut kendini doğuma hazırlıyormuş ve doğumun provası gibi bir şeymiş ama yine de dikkatli olmak lazım sen kendini bu aralar yoruyorsun iş yerinde çok yorma kendini canım....

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2009 Saat 10:24
sağol pınarım benden 40 gün önce hamiş kalan bi arkadaşım vardı burdan eşimin arkadaşının eşi yani dün akşam tel de konuştuk dr bu hafta içi bebek gelecek hazırlıklı olun demiş Confused erkek bide erken geliyo birden tırstım yavConfused

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2009 Saat 10:57
tırsma canım benim hayırlsı olsun sağlıkla gelsin bebeklerimiz tek StarStar merak etme geçiyor valla sibelim çok korkutma kendini rahat olmaya çalış biraz....

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2009 Saat 11:45
çok pimpirikliyimmmm ConfusedLOL

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat