Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beta2 mikroglobulin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=93350
Tarih: 21 Nis 2026 Saat 03:56

Konu: Beta2 mikroglobulin
Mesajı Yazan: Gülhnil
Konu: Beta2 mikroglobulin
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2026 Saat 16:59
Hocam merhaba esim 45 yasında erkek  biraydır bogazındakı bir batma şikayetıyle hastaneye basvurdu aynı zamandada  o konudan bagımsız bı soguk algınlıgı geciriyor suanda usg boyun bakıldı reaktıf lenf notları ve troodit iltihabı bulguları cıktı kan degerlerınde de crp 9 sedim 4 wbc 12.95 d vit 11 onun dısında soguk algınlıgına baglı ufak ınıs cıkıslar var troit testlerının hepsıde normal dr beta2 mikroglobün ıstemıstı onun sonucu yenı geldı ref 1.09 -2.53 aralıgı bizim 2.62 endiselenecek bır durummu dur bu testın beden bakıldıgını ögrendık ama hafıf yukseklık esımın suan gecırdıgı usye ile alakalı olabılırmı sımdıden cevap için tesekur edıyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2026 Saat 20:50
Zırvalık. Boşverin. 
US da Lenfoma şüphesi olsa da baktırsa anlarım da, US normal iken baktırmanın "maksadı" NE?

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2026 Saat 21:01
İlk usg ıstemeden toplu kan aldırmıs sonra usg cekıldı bunun sonucu us den 3 gün sonra cıktı wbc 12.58 geldı dıyede bikac hafta sonra tekrar bakılsın dedı sonrada b2mikroglobunde boyle 2.62 geldı bizde korktuk bu beta2 vucuttakı enfeksıyondada yükselırmı

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2026 Saat 21:17
Çıkabilir. Pek çok sebebi var.
Ben hiçbir hastamdan istemem... 
Önce, elle muayene ve US sonucu; Lenfoma şüphesi olursa, uzmanına gönderirim, gerek oluyorsa o ister.

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2026 Saat 22:45
Cok tesekur edıyoruz

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat