Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

beze severlere!!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Tatlılar
Forum Tanımlaması: Tatlılar
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9284
Tarih: 19 Oca 2025 Saat 13:51

Konu: beze severlere!!
Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Konu: beze severlere!!
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 16:36

Malzemeler:

4 yumurta beyazı

5 çay bardağı toz şeker

2 damla limon suyu(bezelerin rengini daha beyaz yapması için)

Çay kaşığının ucuyla çok az tuz

Hazırlanışı :
1) Yumurtaların beyazlarını  sarılarından ayırıp ayrı bir kaba koyun. Sarıları yumurta akına bir damla dahi bulaştırmamasına dikkat etmelisiniz.
2) Tozşekeri yumurta beyazına ilave edip 2 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpıyoruz bu arada ocağımızın altını kısıp kabımızı üzerine koyup mikserle yaklaşık 10 dakika kadar çırptıktan sonra ateşten alalım. 
3) mikserle 10-15 dakika daha çırpmaya devam edelim  karışımımız mikserin uçlarından düşmüyorsa ve koyu bir kıvam almışsa işlemimiz bitmiş demektir.
4) Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine sıkalım.Fırınımızı 100-110 C ayarlayıp önceden ısıtalım.
5) Tepsiyi sıcak fırına koyup bezelerimiz kuruyuncaya kadar sakın kızartmayın yani rengi beyaz olması gerekiyor.Afiyet olsun.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2008 Saat 23:17
ClapClapClap

-------------
[

Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 16:09
Severim canım ellerine sağlık...Clap Mutlaka da denerim...Smile

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 16:23
şimdi bişi anlamadım ben karışımı ocak üstünde kısık ateşte mi karıştırıyoz koyu kıvama gelince hemen tepsiye koyuyoz yani ?Confused

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat