Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

arkadaslar yıne kafam karıstı cok mutsuzum

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9275
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 07:52

Konu: arkadaslar yıne kafam karıstı cok mutsuzum
Mesajı Yazan: sofialoren
Konu: arkadaslar yıne kafam karıstı cok mutsuzum
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 13:42
CryCryarkadaslar dun kontrolum vardı.dr kılosunu soyledıgınde sok gecırdım.gecen hafta dogumu yapacagım hastahanedekı dr 2665 gr olarak tartmıstı.dunku sureklı gıttıgım ozel doktorum ıse 2500 tarttı.bebegım suan 36+5 gunluk ustelık ultrasonda 35 haftalık cıkıyor.en son 32+3 te gıtmıstım dr a ve 2 kg ı asmıs durumda demıstı.bu cocuk 3.5 hatadır 500 gr mı aldı ayrıca gecen hafta 2665 dıde sımdı asıl 2500 oldu anlamadım.sordum dedımkı gecen hafta tarttıklarında 2665 dedıler dedım nasıl olur dedım.mumkun degıl gecen hafta o kıloda olması dedı bebegın 2500 gr mıadında dogarsa yanı 3 hafta sonrasından bahsedıyo 3600 dogar ded nasıl ya sacma degılmı 2500 gram dıyosun 3 hafta 1100 gr almasını beklıyosun.kafam karıstı uzgunum neden bole oldu okadar ıyı gıdyordukı hersey of.sımdık ayın 5 ınde tekrar 2665 tartan hastahaneye gıdıcem yanı dogumu yapacagım hastahaneye bakalım ne dıycek cok merak edıyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 13:53
canım benim bak hiç üzme kendini birincisi usg de bebek bir hafta küçük yada bir hafta büyük çıkbiliyo bide dr muayneinin ii olup plmadığına da bağlı bu ebeğin kilosun dada aynı şey oluyo sen canını hiç sıkma bak kendini üzme güzelim bu senin iştahını daha ço etkiler ve bebeğin bundan zarar görür günah bak benim bebeği doğumuma bir ay kala fala 3 kiloya yakın dı ama son bir hafta mide bulantılarım kendini tekrar gösterdi hiç bişey yiyemiyodum ve doğum yaptığım da 3 350 doğdu düşün yani doktorum 4 4küüratlı bi kilo bekliyodu

Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 14:21
aycacım az once dr umu aradım tekrar tekrar sordum yıne aynı seyı soyluyo ınatla.bak senın bebegın doguma bır ay kala 3000 kılo ımıs.benımde dogumuma bır ay hatta bır aydan az 3 hafta var ustelık benım bebegım dogum kanalına 2 onceden gırdı yanı mıadında dogmama ıhtımalı yuksek yanı senınkınden yarım kılo dusuk.heryerde bu haftada 2900 cıvarı olması gerektıgı bılgısı verılmıs.haftada 250 gr alıyodu bebegım neden bole oldu.dr artı eksı hata payı olabılır dedı.yanı bırde bunun eksısıde olurmus ya ınanamıyorum.32 haftalıkken 2100 gr olan bebegım sımdık 2500 oturdum aglıyorum valla banane.3 haftada 400 gr aldıysa mıadında dogarsa 2900 cıvarı dogcak bırde mıadında dogmadıgını dusun cok mınık olmuyomu nasıl oldu bole annaadım.

Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 14:33
ya canım benim ne olur üzülme bak bizim bir komşumuz var bundan 12 yıl önce kızını zamanınıda ve birbuçuk yada 2 kg doğurmuş bebeğin zayıflıktan elleyememişler küvezde kalmış ve parmaklarının arasına kulaklarının arkasına pamuk koyuyolarmış yapışmasın diye ama şimdi o kızı görsen genç kız olu sanki maşallahı var bak yaparsan kendine de değil bebeğine yaparsın eğer erken doğma riski varsa bebeğinin doğmasını bile zorlaştırırsın allah korusun güzelim bence senin yapman gereken bebeğini ii beslemek yani kilo değil de kuvvet kazanmasını sağlayarak bun da kalsiyumu bol süt içerek sütlü tatlılarla ve sebze meyvelerle yapacaksın başka çaren yok canım zayıf ta olsa kuvveti olsun bebeğinin hem zayıf bebek kendini çabuk toparlıyo bak benim bebeğimin resmini gör ilk doğduğunda kırış buruş çok küçüktü ama şimdi 7 kilo 300 gr 63 cm olmuş daha 3 ayına girmedi bile üzme cannı hadi gül bakayımSmileki bebeğinde gülücük atsın seninleStaro daha bir melek

Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 14:38
ya bidedoktorunun söylediğinin fazlası olduğunu düşün doktorun boş tarafını görme oraya inatla bakma bide şöyle düşün bardak dolu bebeğim bu kg şu kadar fazla olabilir dr eksik gördü ama boş tarafta aklımın bir tarafın da yazılı bu da lbilir ama canımı sıkmıcam bebeğimi ve kendimi üzmücem kendime ve bebeğime dikkat edceğim onun gelişmesine yardımcı olabilecek herşeyi yapacağım bir problem olmazsa bebekler xzaten aldıklarının çoğunu son ayda alıyolar canım ne olur üzülme bak oki

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 14:53
kiloyu o kadar kafana takma  canım sağlıklı olsun sağsağlim doğsun sonra sütünle tosun gibi olur merak etmeWinkhakanda 3 kilo doğdu doğumdan sonra şişlik inince 2800 oldu bir hafta sonra gittiğimde kontrole 3300 olmuştu,1 aylık olduğunda ki kontrolde 4.200 olmuştu.sık sık emzirdim hemencik toparlandı hiç kafana takma kilo alır sağlıklı olması önemli stres yapma boşuna az günün kalmış bebeğinde etkilenir sonraWink

Mesajı Yazan: meral_87
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 16:18
ya sen kendine neden stres yapıyorsunki?yeterki sağlıklı olsun hem ultrasonda ki sonuç net değil.hem benim kızımda 2kiloydu erken doğdu büyümedimi Allahıma şükür küveze bile girmedi.Birde 3haftada bence yarım kilo alır.ama şunu unutma anne karnında beslenemeyen bebek doğar,korkulcak birşeyyok.sen kendine dikkat et birde sabah akşam yatmadan süt iç işe yarıyor bence...

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 16:48
Bence kiloyu arkadaşların dediği gibi hiç kafana takma, oradaki sonuç hem her zaman net de çıkmıyor, o yüzden bence buna takılıp, kendini hiç üzme Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 21:46
Bende arkadaslara katiliyorum canim. Benim kizim cok kucucuk birseydi, kilosu yoktu nerdeyse. Dr bunu 2 kilo dogurtabilirsek yine iyi diyordu. Cok sukur 3 kiloyu geckin dogdu.

Ve ayrica son ay cok hizli kilo aliyorlar. Benim son iki ayim cok kotu gecti ve ben bu kadar bile beklemiyordum. o kadar strese ragmen 3,500 dogdu.

Unutma seni uzen hersey onu da etkiler. Kilosu iyi olarak dogdu kizim ama stresli hamileligimden dolayi o da benim gibi stresli sinirli bir cocuk oldu. Bunu hicbir zaman gozardi etme. Yemene icmene bak gerisini Allaha birak derim.

Mesajı Yazan: apatay41
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2008 Saat 11:10
canım benim hiç ama hiç üzme kendini öncelikle 1hafta küçük yada büyük çıkması genetik nedenlerle olabiliyormuş çünkü benimkide 1 hafta küçük gösteriyodu bu anne ve babanın kilosu boyuyla alakalıymış gelelim kilo sorununa senin hissetiklerinin aynısını bende yaşadım benimkide seniniki kadarken 1 ayda 400gr almıştı ve şok geçirdim artık doğmasına 1 ay gibi zaman kaldı ama bebiş kilo almıyodu benim plesanta kireçlenmiş yaşlanmış ondan almıyo dedi neyse 2 hafta sonra falan gene gittik kontrole gene çok düşük almış 200civarlarında doğumada 2 hafta kaldı bana dr dedi bebişin 2700gözüküyo işte 2 hafta içinde alsa alsa nekadar alırki düşün 2700 doğar dedi tabi ben kendimi stres yaptım nasıl olcak çok küçük die

flaan filan hatta doğum yapacağım gün dr dedimki bi girsek ultrosonada tartsan çok merak ediom dedim kiilosunu zaten şimdi doğacak dedi neyse girdim doğuma Aallahın izniyle epidural oldum ya dedi gösteriom bebişi o an varya okadar korktumki neyyle karşılaşacağım die gözüme uyku girmiyodu kilosu yüzünden neyse gösterdi bi baktım iyi gözüküyor neyse yukarı çıktığımda ilk önce kilosunu sordum ve bebişim 3,310gr doğmuş düşün yani
2700idi
3,3310oldu
ve 2700 göstermiodu sadece 2,700e kadar doğurursun dedi ufak tefek böle ölçüm hataları oluyor takma kafana hele son haftalarda kilo alıyo bebiş aklına takılan bişey olursa sor çekinme

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 16:12
ya valla hepınızden Allah razı olsun.sızın bu yazdıklarınızdan 1 hafta sonra tekrar kontrole gıttım ama dogumu yapacagım hast dekı dr uma.o kılosuna hıc bakmadı ugrasamam sımdı herseyı normal ıste dogumda gorursun dedı.ben bı sınır krızı daha...esımı cagardım tmm bıttı o hastahanede dogum yapmıyosun bırdahada gıtmıyosun sımdık gıt baska bır hastaneye en azından kılosunu ogrende rahata dedı.gıttım 3 kılo 300 gram 39 haftalık gorunuyor topaclanmıs yatıyor bebegım gayet buyuk dedı.hınk falan oldum.ama dr lar bunu bana adam gıbı anlatsalardı bu kadar uzulmıycektım yanı sızın gıbı anlatsalardı.nese zaten doguma ıkı hafta kaldı artık gecen gectı 2 kıloda dogsa dogacak ıste bısı yapamayız sıkmıyom kendımı artık bu tarz seler ıcın zaten yeterınce sıkıntım var dıs sebepler.

Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 16:54
oh çok sevindim rahatlamana hadi maşallah inş. sağlıkla alırsın bebişi kucağına

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 17:42
cok sevindim canim. zaten son iki haftan kalmis kendine iyi bakarsan guzel beslenirsen daha cok kilo alir. son 1 ay cok hizli kilo aliyorlar. bende de oyle olmustu.

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 23:46
Canım çok sevindim Smile

-------------

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 23:47
hadi gözümüz aydınBig%20smile

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: gülgün
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2008 Saat 16:29
canım hiç üzülme dert etme kendine  aynı şey banada oldu doktor bana diğer doktordan 200 gram az söledi sordum oda makineden makineye değişir o kadar mnemli değil dedi nasıl önemli oılmaz yaaa....Angry

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2008 Saat 11:22
arkadaşlar biraz geç oldu ama kilo konusunda bildiklerimi paylaşayım: anne karnında bebeğin boy kilo ve hafta tayini tamamen cm ölçümüdür. yani kiiloyu hesaplarken AC denilen bebeğin karın çevresi ölçümünden yola çıkılır. boy hesabında FL denilen bacağın alt kemiği ölçülerek hesap edilir. hafta gelişimi de aynı şekilde bacak, kafa ve karın çevresi hesabıdır. e bebek zaten küçük bişey bir milim eksik işaretleyip ölçersen 3-4 gün farkeder. bi ölçümde karnı daha şişikse daha kilolu çıkabilir. bu ölçümlerin hiçbir kesinliği yoktur, fikir vermek için eğlenceli atraksiyonlardır. lütfen kafanıza takmayın. 4 kilo denip 2,5 doğan olduğu gibi 3 denip 4,5 doğan da olmuştur. haftası son adet tarihinize göre neyse odur. son üç haftada bebekler haftalık ortalama 400 gram alabilir. herkese sevgiler...

Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2008 Saat 12:45
canım benim hiç kıyamam sana yaaa hiç üzülme tatlım benim kızımda 2.6kg dogdu onlar o kadar çabuk toparlanıyolarki sen bile inanamazsın 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat