Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

havale

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=91788
Tarih: 27 Mar 2026 Saat 16:27

Konu: havale
Mesajı Yazan: anneoluncx
Konu: havale
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2026 Saat 01:00
iyi akşamlar hocam sizi 2016'dan beri takip eden oğlunu ilaçsız büyüten ve şuan dizlerini döven bir anne olarak yazıyor. 2 ay sonra 3 yaş ara olacak hiçbir şikayetim yokken neşeli hareket ve rahatken. Dün gece 3 te şu isteyerek vücudun sıcaktı atesi çıkmıştı. üstünü soyundum odasını havalandırdım -5-10 dakika sonra su gibi fışkırır tarza 2 -3 kez kustu ama kusarken o kadar zorlandı ki sanki boğuluyor gibi bu arada bastıde 39,5 oldu. Tabişim hemen calpolu verdi. yarım saat içindeki sıcaklık düştü biraz elma yedi keyfi yerine geldi.2 saat sürmeden yedilerini yine kustu ve ateşin ulaştığı hızlanma dolven verdi hemen ama her fırsatta yutmadı tekrar çıkarıldı. Acile gelen ateş hafif boğaz kozan'tık deyip serum taktılar ateş düştü. diye tekrar ölçümlerye gittiğimde o gözler tepeye dikildi dişler kilitlendi Sağ kolda kasılma benden alıp müdahaledeğiştirdiler

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2026 Saat 01:04
Yatak islaktı varsa su dökmüşlerdi çok halsiz ve bitkindi kan aldılar röntgen gereksinimi aldılar ve bize müşahade altında tutulduysak için yatış verildi o sırada damar yolu antibiyotik tedavisine tabi tutuldu CR P 25 başladığı için diğer bazı değerler de yüksek ancak o müdahale sırasında verilenlerden sağlanandan üretilen dediler ve ben şu an çok kötü durumdayım acaba ne kesmeyi biz bunu yaşamaz hiç. ya da veri depolamanın verdiği sistemlerde yapılan yanlış müdahaleler sonrasındaki farklılıkların böyle bir şey yaşamasına sebep olur mu. bundan sonra tekrar havale geçirme riski olduğu için ateşe sürekli dikkat etmem gerektiğini söylediler. hiç müdahale etmesek ateşe bu durumu yaşamazsınız hocam bu kadar ilaçtan sonra ben şimdi nasıl kurtaracağım kullanımını bu işe lütfen yardım edin

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2026 Saat 06:22
https://hizliresim.com/67yh1ut" rel="nofollow - https://hizliresim.com/67yh1ut
https://hizliresim.com/l10ee56" rel="nofollow - https://hizliresim.com/l10ee56

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2026 Saat 10:26
2008'den beri anlatıyorum!! 
1- Ateşe müdahale etmeyin! 
2- Ateş ve Havale'den KORKMAYIN!! 
Ateşi düşürmese idiniz, bunların hiçbiri olmayacaktı! 
Eğer hala o batakhane'de iseniz, heman imza verip kaçın. 
   "  tekrar havale geçirme riski olduğu için ateşe sürekli dikkat etmem gerektiğini söylediler."
Bu lafı söyleyecek kadar SALAK doktorları dünya'da arasanız bulamazsınız. 
Yüzbin kere anlattım. 
1- Ateş vücüdun savunma mekanizmasıdr ve ASLA zararlı değildir. Sadece Türk doktorları için kazanç kapısıdır.
2- Havale; beyinin kendini koruma makanizmasıdır. Havale; ne beyine, ne genel sağlığa hiçbir zarar vermez.
Havale; bu salakların sandıkları gibi bir "Sara nöbeti (Epilepsi)" değildir!
Yapılanların tamamı, para tırtıklama yöntemleridir.

Bir daha ateş olduğunda,;
1- Diline bakın, pembe ise antibiyotik gerekmez.
2- Ateş DÜŞÜRMEYİN! 
3- Havele; aniden ateş yükselirse veya ilaçlarla düşürülürse (rebount makanizması) gelir! 
4- İlk sayfada, yazarlar kısmındaki "Ateş ve Tedavisi" makalemi OKUYUN! 
Olanların tamamı sizin yüzünüzden oldu! 

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2026 Saat 10:55
keşke kendi başıma karar versem ama küçük çocuk olunca eşim beni dinlemiyor malesef. Hala hastanedeyiz 24 saat ateşsiz olunca çıkaracaklarmış damar yolu ile antibiyotik veriyorlar. Devlet hastanesindeyüz herhangi bir ücret ödemiyoruz . Ama önemli olan yapılanların çocuğumuza zarar verip vermediği zaten kendini suçlu hissediyordum iyice kahroldum şimdi . ateş abi yükselince de olabilir dediniz ya eğer düşürmesem evde olsaydı eşim beni boşardı . Bu gün nöroloji doktoru da gördü çok önemli değil ailede epilepsi öyküsü yoksa emar eeg ile çocuğu yormayalım dedi. Ama benim oğlumda yanakta seğirme şeklimde nöbet olan rolandik epilepsi vardı 5 yıl epik kullandık eeg mizde düzeldi be ergenlikle birlikte geçti. Bu durum kızımın durumunu etkiler mi ? 

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2026 Saat 12:45
Evet, çocuk boşuna hırpalanıyor! 
Kan sayımına bakın (bana göndermediniz)
WBC düşük ise, antibiyotik GEREKMEZ.!! Virüs enfeksiyonu demektir.
Malesef artık Tıp Fakülteleri bunlar gibi şarlatan doktorlar yetiştirdikleri için, Devlet hastanelerinde dahi bu
 saçmalıklar yapılıyor! Onlar da bu sayede, devleti dolandırıyorlar, "Performans" ayağı ile devleti soyuyorlar!
Ayrıca, Kan Sayımına bakın. MON değeri yüksek ise; Enfeksiyöz Mononükleoz demektir, viral hastalık olup
 5-7 gün ateş yapar.
Ateşi olsa bile, ağızdan beslenebiliyorsa, KAÇIN! 

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2026 Saat 16:26
https://hizliresim.com/67yh1ut" rel="nofollow -
https://hizliresim.com/l10ee56" rel="nofollow - https://hizliresim.com/l10ee56
https://hizliresim.com/loga4sw" rel="nofollow - https://hizliresim.com/loga4sw
keşke sadece ben karar versem kaçardım ama ateş hala devam ediyor. o yüzden hastanedeyiz hala 
yapılan kan sayımları wbc ve mon yok.oğlumun geçen rolandik epilepsisi yapabileceğin bu büyüme etkisine mi

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2026 Saat 09:10
Ben size KAÇIN dedim. Uzun sürmesi, muhtemelen, Enfeksiyöz Mononükleoz 'a bağlı.
Nadiren hayal görmeler olabilir. 

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2026 Saat 22:45
  https://hizliresim.com/ec5jcgi" rel="nofollow - iyi akşamlar hocam acilde müdahale eden doktordan havalenin nasıl olduğuna dair bir rapor istedim  yukardaki gibi yazdı. Ancak o sırada orada olan hemşire  komşum da bana 2 dk ya yakın sürdüğünü kasılma morarma olmadığını  gözlerin tepeye dikilip dişlerin kilitlendiğini ağrılı uyaranlara tepki gösterdiğini söyledi. hangisine inanayım şaşırdım. bunlardan hangisi olduğu sonuç açısından farkeder mi? Zaten yanlış müdahaleleri yüzünden olduğu için hepsini şikayet ederek savcılığa başvurcağım.bir de doktor nöbetinin 3 . dakikasında dışarıda çok tepki verdiğim için diapazem içinuygulandığını belki beklese 5 dk da kendiliğinden açılacaktı diye söyledi. nöbet sırasında diapazem uygulanmasının bir zararı olmuş mudur?
Ateşli  havalelerde bazı durumlarda  tekrarlama riskinin arttığı yazıyordu okuduklarımda mesela 
Nörolojik ve gelişim geriliği olanlarda (kızım motor beceriler, dil gelişimi ve fiziksel olarak biraz geri 34 ay 12,5 kg 92 cm)
ailede epilepsi be havale öyküsü olanlarda ( oğlum rolandik epilepsi vardı iyileşti, kardeşimin kendisi ve kızı da küçükken ateşli havale geçirdi bir kez )
düşük ısıda hava geçirenlerde (37,8 ama bence yanlış ölçtüler daha çoktu)
ihastalığının hemen başlangıcında havale geçirenlerde vs. 
bunların nerdeyse hepsi bizde var bu sebeplerin havale  tekrar olma riski yüksek mi o zaman
size çok güveniyorum kafamdaki bu soruları ancak sizin yanıtlarınız cevaplayacak

Mesaj Tarihi: 12 Mar 2026 Saat 10:15
1- Kaç dakika sürerse sürsün!!! 
2- Morarma olsun veya olmasın!!
3- Dişleri kilitlensin veya kilitlenmesin!!
4- Kardeşleri de havale geçirmiş olsun veya olmasın!!
5- Epilepsi hikayesi olsun veya olmasın!!
Bunların hiçbirin en ufak bir katkı payı veya önemi YOKTUR! 
Siz Türkiye'deki ister doktor, ister hemşire, ister Prof., ister sağlık bakanı olsun, Ateş ve Havale hakkında
 en ufak bir bilgilerinin olduğunu mu sanıyorsunuz?? 
Ben onca yazılar yazdım!! 
1- Ateş niye olur, ateş niye zararsızdır, niye ateş şahıs için çok faydalıdır, hepsini bunca sene anlattım. 
80'li yıllarda her toplantıda, bunları anlattığımda, "öküz trene bakar gibi baktılar"!!! Ne soru sordular, ne
katkıda bulundular! 
Zira; Türkiye'deki sağlık sitemi; halkı ateş ve havale ile korkutma düzeni ve çıkarı üzerine kurulmuştur. 
45 seneden beri bunları anlattığım halde, her havale geçirene bir sürü EEG, MR, aklınıza ne geliyorsa
 uyguladılar ama bir tek anlamlı bir bulgu elde edemediler! Bunlar böyle sahtekar, aptal ve çıkarcı/bencil
 insanlardır. 
2- Yazılarımı OKUYUN. Bunlar gibi aptal olmayın.
3- Sonuç; asla ateş ve havaleden korkmayın. 

Eskiden kalma salakca bir laf vardı! 
" Yüksek ateş, "menenjit yapar" diye!! 
Salak doktor menenjiti teşhis edemez, sonra "kıvırabilmek" için, "- Ateşi düşüremediniz o yüzden  menenjit oldu"
 diyerek paçasını kurtarırdı.
Şimdiki aptallar da hala bu lafın etkisi altındalar!

Mesaj Tarihi: 12 Mar 2026 Saat 10:43
Allah sizden razı olsun diazem min bir zararı olur mu peki. bana kalsa o ateşi hiç düşürmeyecektim bunları yaşamayacaktık ama eşim beni dinlemedi. eğer titremeye başladığında duşa sokmasam belki olmayacaktı . Ah kendini yiyorum kaç gündür benim yüzümden oldu diye . inşallah tekrar olmaz . Burda bundan sonra ateş 37,5 u geçince ateş düşürücü ver dediler . siz müdahale etmememi söylüyorsunuz değil mi hocam . Havale durumundan dolayı eski ateşli durumlarda farklı yapmam gereken bişey var mı 

Mesaj Tarihi: 12 Mar 2026 Saat 13:46
   " eğer titremeye başladığında duşa sokmasam belki olmayacaktı "
Aynen öyle. Kaç defa anlattım! 
İç ısı ile dış isi uyumlu olduğunda ateş kaç derece olursa olsun, isterse 42 derece olsun havale OLMAZ! 
İç ısı yüksek iken, dış ısıyı düşürür, kalp ve solunumu yavaşlatırsanız, havale OLUR! 
O yüzden! İç ısı yükseldiğinde, dış ısı yükselemediği ve yüksek derecede ateş görülmediği halde havale
 olabiliyor!
Türkiye'de 50 seneden beri Bu konuları işleyen Fizyopatoloji dersi kaldırdığı için böyle doktorların, böyle 
salak-salak uygulamaları oluyor!
Diazem vererek havale önlendiğinde, tam tersine ateş yükseldiğinde beyin çalışmaya devam edeceği için
 zararlı bile olabilir! Ateş yükseldiğinde, beyin çalışmayı durdurarak, "tasarruflu konuma" geçiyor.
Bu salak doktorlardan bazıları; bu "İç ısı ve diş ısı" meselesini de bilmezler. 
Core temperature nedir, haberleri bile yoktur. 
Türk vatandaşı olmak kolay değil! Sağlık eğitimi ve sağlık politikaları tamamen ahmakların eline geçmiş
 durumdadır. Değişmesi de mümkün değildir. 

Mesaj Tarihi: 12 Mar 2026 Saat 14:40
Hocam peki nöbeti diazemle durdurmalarının beyine bir zararı olup olmadığı nasıl anlaşılır. İleriye dönük bir problem olur mu?

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2026 Saat 09:48
Hangi bölge zarar görürse, ona göre arazlar değişir. Tek kullanımda bir şey olmaz ama bunların kafası ile
 sistemetik olarak kullanıldığında olabilir. 

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2026 Saat 09:50
şimdi korkmama gerek yok değil mi ilk defa işlerim için
daha önce wbc ve mon sormuştunuz ilk gün yapmışlardı ertesi gün yapmışlar normal değerler arasında çıkmış neden böyle oldu ozaman bu çocuk sebep olacak hiçbir şikayeti tahlillerde olumsuzluk yokken ateşli havalelerde 3-4 saat müşahede altında tutup gönderiyorlarmış bizi neden 5 gün tuttular acaba bir gata yaptılar da ondan mı korktular ya da şüphelendikleri bişey mi  oldu

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2026 Saat 09:56
Bilhassa virütik enfeksiyonlarda (Griplerde) soğuk tatbiki yapabiliyor.
Hala yazılarımı okumamışsınız!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat