Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çatlaklara çare yok mu hala????

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9032
Tarih: 26 Nis 2025 Saat 20:56

Konu: çatlaklara çare yok mu hala????
Mesajı Yazan: _bilge_
Konu: çatlaklara çare yok mu hala????
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2008 Saat 16:06
doğum sonrası oluşan açtlaklarım yüzünden karın bölgeme bakamaz hale geldim 5 ay oldu hala geçmedi. piyasadaki şu meşhur çatlak kremi r.j.n yi kullanan varmı yada ne iyi gelir bu derde??? imdaaaaat

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2008 Saat 17:03
bende çok yok ama tavsiye olursa kullanırım

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2008 Saat 18:20
çatlakların kremle kesin çözümü yok o bahsi geçen ürünün-ki şuanda tv de reklamı var- işe yarayacağını zannetmiyorum..fakat karboksiterapi adı verilen bir tedavi yöntemi var..seans ücretleri çatlakların alanına bağlı olarak değişiyor fakat kremlere vereceğiniz parayı o tedaviye vererek kesin sonuca ulaşabilirsiniz....çok ve derin olmayan çatlaklar için ise phyoloseptil adında bir ürün var eczanelerde bulabilirsiniz...bu ürünle biraz olsun hafifletebilirsiniz...ama en iyisi karboksiterapi....

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2008 Saat 23:51
kızlar siz hamilelik döneminde yağ falan sürmemişmiydiniz ben 4. aydan itibaren sürmeye başlamıştım doktorum kalırsa geçmez demişti inşallah kurtulursunuz  belki yukarıda yazan arkadaşın dedikleri faydalı olabilir

-------------
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2008 Saat 10:41
Orjinalini yazan: la_recatta la_recatta Yazdı:

çatlakların kremle kesin çözümü yok o bahsi geçen ürünün-ki şuanda tv de reklamı var- işe yarayacağını zannetmiyorum..fakat karboksiterapi adı verilen bir tedavi yöntemi var..seans ücretleri çatlakların alanına bağlı olarak değişiyor fakat kremlere vereceğiniz parayı o tedaviye vererek kesin sonuca ulaşabilirsiniz....çok ve derin olmayan çatlaklar için ise phyoloseptil adında bir ürün var eczanelerde bulabilirsiniz...bu ürünle biraz olsun hafifletebilirsiniz...ama en iyisi karboksiterapi....
Benim çok çatlağım yok son aylara kadar bebek yağı kullanmıştım.Ama son ay ihmal ettim ne olduysa o ara oldu işte.Ama fazla yok çok şükür...Benim derdim göğüslerimleDeadOnun için toplayıcı çamaşır kullanıyorum.

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: bilgeakgun
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2008 Saat 10:46
canım malesef kremler çatladıktan sonra hiçbir işe yaramıyor,öncesinde alınan önlemlerle çatlama engellenebiliyor ya da hafif atlatılabiliyor ama ben piyasadaki çatlak giderici kremlere boşuna para vermeni tavsiye etmem.ben hamileliğimde li..ac adlı kremi kullandım çok memnun kaldım hiç çatlağım olmadı,

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2008 Saat 11:20
canım çatlakların şuan çok belirgin olması normal, zamanla azalıp az belli oluyor merak etme Smileilk doğumda benim kıpkırmızıydı uzun bir süre çok beyaz tenli olduğum için daha belirgindi hergün bakıp bakıp ağlardım böyle kalcak diye 1 yılı buluyor normal rengine dönmesi şimdi tenimin rengini aldığı için çok belli değilSmilenur topu gibi çocuklar doğurmuşuz çok şükür hepside sağlıklı onun izini taşımak bir anneye gurur vermeli benceSmile

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2008 Saat 11:33
hamileliğimde bebek yağı badem yağı ve bir çok ilaç kullandım aslında ama bi işe yaramadı. o kadar kötüydüki kanıyordu doktorum bile anlam verememişti. biraz geçecek gibi ama bu iyileşmeyi hızlandırmak istiyorum. ayrıca anneliğimden kaynaklanan her izden utanç değil kıvanç duyarım ama çocuk oldu diye de salmak istemiyorum

Mesajı Yazan: elcinim
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2008 Saat 17:03
arkadaslar bende pek kremlere pek ınanmıyorum bıldıgım kadarıyla vucutta catlak olduysa artık gerı donusu yok Unhappysadece hafıfletebılıyolar.ben hamıleyken cok yag krem kullandım doguma gıresıye kadar hıcbır catlagım olmadı ama hastaneden döndükten sonra karnım ve bacaklarımda catlaklar olduUnhappy.cok kafama takıyodum ama  sanırım bunlarla yasamaya aıstıma artıkUnhappyve bu bıldıgım kadarıyla vucut yapısıyla esneklıkle ve cıldın kuruluguyla ılgılı.arastırmalarımın sonucunda tabı gec kaldım kendı adımaUnhappy hamılelık donemınde bolca yag kullanmak ve en tesırlısıde zeytınyagı.aklınızda bulunsunWink
ben suan catlaklara alıstım kılomu versem yetıcek ama onuda cok zor verıyorum yakında bu kılomada alısıcam galıbaUnhappy

Mesajı Yazan: 35ozl35
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2008 Saat 18:18

arkadaşlar bende şu an vazelin sürüyorum (hamileyim) ama badem yapı iyi diyolar yada bebe yağı hangisini sürüyim kızlar

-------------
Ö.T.

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2008 Saat 23:20
hepsini sür derim. denemekten zarar gelmez. bitkisel ürünler kullan. ben birde s.b.m.d kullanmıştım ama hiçbiriinin faydası olmamıştı umarım benle aynı kaderi paylaşmazsın. doktorunun tavsiye ettiği şeyler haricinde kullanma Wink

Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2008 Saat 13:31
Orjinalini yazan: 35ozl35 35ozl35 Yazdı:

arkadaşlar bende şu an vazelin sürüyorum (hamileyim) ama badem yapı iyi diyolar yada bebe yağı hangisini sürüyim kızlar

canım kakao yağınıda tavsiye ederimWink

-------------
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....

Mesajı Yazan: 35ozl35
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2008 Saat 13:37
denicem canım teşşekkür ederim canım

-------------
Ö.T.

Mesajı Yazan: Hercai75
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2008 Saat 23:53
Bende hamilelikte catlaklari önleyici özel yag kullandim ama normal bebek yagi da kullanilabiliyormus. Benim catlaklarim olmadi, ama bunun derinin esnekligi ile alakali oldugunu söylüyorlar. Ben yine de ikinci hamileligimde de kullandim. Ama görümcem hic kullanmadi, onda da hic catlak yok. Kimisi bir faydasi yok, olucagi varsa oluyo diyo, kimisi kullanilmasinda yarar var diyo, bende bilmiyorum. Bence önlem icin kullanin. Ama catlaklar olduktan sonra, maalesef bir cözümü olmadigini duydum bendeConfused.

-------------

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2008 Saat 19:49
çatlaklarda hedef esneyen ciltte kolajen dokusunu desteklemek...buda kolajen içerikli özel ve pahalı ürünlerle mümkün,e vitamini içeriği yüksek ürünlerde faydalı olur...cildi nemli tutmalı..vazelin,kakao yağı,bebe yağından ziyade tavsiyem buğday yağı yada badem yağı...

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: gülsoy
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2008 Saat 19:53
bence biraz genetik,biraz aşırı kilo alma ve biraz da haraketsizlikten oluyor.
olduktan sonra da çare yok gibi ama lazerle çözdüklerini iddia eden merkezler var,ama kimin maddi gücü yeterse o gidecek tabi

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2008 Saat 11:33
bende 3 aylık hamileyim ve hergün düzenli olarak badem yağı kullanıyorum. karnıma ve göğüslerime.ikiz bebek beklediğim için karnım biraz hızlı büyüyeceği için şimdiden önlemimi almak istiyorum.,

aslında genetik diyorlar çatlaklar için yani annede ablada ailenin diğer bayanalarında oluyorsa bizdede olurmuş.

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2008 Saat 11:56
ben harita gibiyimCry son ay cok kasinmisti megerse catliyormus. ama hamileyken birsey yoktu yani belli olmuyordu catladigi, dogumdan sonra catlaklar cikti. gerilince belli olmuyormus.

bu hamileligimde de olur biraz. benim tek derdim karnim baska yerde catlak yok.

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2008 Saat 20:00
Orjinalini yazan: gülsoy gülsoy Yazdı:

bence biraz genetik,biraz aşırı kilo alma ve biraz da haraketsizlikten oluyor.
olduktan sonra da çare yok gibi ama lazerle çözdüklerini iddia eden merkezler var,ama kimin maddi gücü yeterse o gidecek tabi
aşırı kilo ve hareketsizlikle ilgisi yok. hamileliğimde 8-9 kilo aldım. üstelik o kadar çok hareket halindeydim ki yakata doğuracaksın diyorlardı. ama karnım harita gibi sadece karnım. çatlakların ne sebebi ne de çaresi yok!!!

-------------
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız

Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2008 Saat 17:47
Çatlaklarla benim de başım dertte. Çaresi yok malesef, belki zamanla spor yaparak toparlanıp azalabilir ama eski haline döndürmek imkansız gibi. Tabi bazı kısa yollar vardır elbet ama onlara da para yetmez heralde...Confused

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat