Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

HASTA ANNE EMZİREBİLİR Mİ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=8861
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 05:36

Konu: HASTA ANNE EMZİREBİLİR Mİ?
Mesajı Yazan: yeşim
Konu: HASTA ANNE EMZİREBİLİR Mİ?
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2008 Saat 10:07
HASTA ANNE EMZİREBİLİR Mİ?

Hasta iken emzirmenin hiçbir sakıncası yoktur, anne rahatsızlığının belirtilerini fark etmeden onlar zaten bebeğe geçerler. Anne vücudunun hastalığa karşı oluşturduğu antikorlar sütüyle birlikte bebeğe geçer ve bebeğin hastalığa karşı savunmasını sağlarlar.Basit sağlık problemleriniz dışında doktorunuza danışarak beslenmeyi sürdürünüz. Ancak bazı hastalıkların gerektirdiği tedaviler (radioaktiv, narkotik ilaçlar) emzirme ile uygun düşmezler. Bu hallerde emzirme kesilmelidir. Alınan bütün ilaç kana geçtiği gibi süte de geçebilir ve bebeğiniz için aşırı dozlara ulaşabilir. En basit ilaç bile beklenmeyen bir etki yapabilir.

Doktorunuza danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayın

...

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2008 Saat 10:10
Ben kışın çok ağır bir gribal enfeksiyon geçirdim.Dr.tavsiyesiyle ilaçlarımı kullandım.Ve emzirdiğim için emzirirken veya kucağıma alırken ikizleri,maske kullandım.Maskeleri eczanelerden alabilsiniz.Tüm ağız ve burun bölgemi kapatıyordu.Hem nefesimden  hemde hapşurmamdan ikizler etkilenmedi,gribimde onlara geçmedi...

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: gülşen
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2008 Saat 13:32
         Canım güzel bir konuya temas etmişsin. Paylaşımın için teşekkürler.
Fakat yukarıdaki yazını okumak için çoookkk  çaba sarf ettim. Benim gibi yaşlılarında
okuyacaklarını düşünerek ne olur yazını biraz daha iri yazarmısın. Sevgiler canım. 

-------------
http://www.dumex.com.sg">

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2008 Saat 13:46
önemli bir konu paylaştığın için teşekkürlerWink

her ne şekilde olursa olsun bir ilaç içmeden önce prosedürü okumalı ve emzikli olduğu için veren doktora özellikle tekrar tekrar sorulmalı Wink

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2008 Saat 14:43
Orjinalini yazan: gülşen gülşen Yazdı:

Canım güzel bir konuya temas etmişsin. Paylaşımın için teşekkürler.
Fakat yukarıdaki yazını okumak için çoookkk  çaba sarf ettim. Benim gibi yaşlılarında
okuyacaklarını düşünerek ne olur yazını biraz daha iri yazarmısın. Sevgiler canım. 
Düzelttim canım,umarım şimdi okuyabilmişsindir...

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2008 Saat 21:46
ClapClapClapClap

-------------
[

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat