Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

down sendromu-faranjit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=87042
Tarih: 13 Kas 2025 Saat 04:55

Konu: down sendromu-faranjit
Mesajı Yazan: duduaslan
Konu: down sendromu-faranjit
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2025 Saat 11:32
Oglumda iki gundur burun akintisi var burun temizligini hep duzgun yaptim , cigerler temiz, ama dün gece nefesi darlaşti ve saturasyonu 70lere düştü.İstanbul medical parkta Doktor agzina ve cigerlerine bakip faranjit deyip antibiyotik tedavisi başlatti şuan hastane yatisliyiz. Ateşi yok, hiriltili solunumu var.Antibiyotik kullanica icin icim huzursuz..Ben suyuna C vitamini katip veriyorum ama antibiyotiksiz olmaz dedi doktor baska türlü bu rahatsizlik nasil geçer .. Oglum her rahatsizlandiginda saturasyonu dusuyor burnu temiz olmasina ragmen nefes darligi yasiyor.Gecen geldigimizde astimi var demisti.Bu nefes darligi meselesini nasil aşariz hocam.. Cocuk 16 aylik kilosu 8.800 gr

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2025 Saat 13:05
Diline bakın!! Dili pembe ise, sakın antibiyotik başlamayın. Ayrıca; "Farenjit" evde tedavi edilir!! 
Hastaneye yatırılması tamamen dolandırıcılık. 
C vitamini eksik olduğunda problem olur. Fazlası hiçbir fayda sağlamaz. 
Boşuna veriyorsunuz. 

Mesajı Yazan: duduaslan
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2025 Saat 15:41
hocam evde sadece dile bakmam yeterli mi ?Normalde hastalaninca evde iyilestirmek icin ugrasiyorum ama saturasyonu düşüyor nefesi zorlaninca  gogus kafesi çok şisip sönüyor  burda dr a gitme karari aliyoruz.Anne karninda 35.haftadan itibaren plasentadan bebege oksijen gecisi epey düsüktü doğar dogmaz 1 ay yogun bakimda kaldi solunum sıkıntısı sebebiyle bizim hikayemiz buradan başliyor olabilir mi  Kalbinde 3mm aciklik var 37.5 dogum haftasi. 3150 gr dogum kilosu.. Birde evde nefes darligi meselesini nasil cözebiliriz. Teşekkürler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2025 Saat 17:41
Oksijen saturasyonu bu kadar düşük olsa, dudaklarında morarmalar olurdu. 
Kullandığınız cihazı kendinizde bir deneyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat