Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=86817
Tarih: 23 Eki 2025 Saat 00:30

Konu: Kusma
Mesajı Yazan: Huriyeozcn
Konu: Kusma
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2025 Saat 23:04
Hocam oğlum tam 36 aylık 94 cm 14.80 kg. 53 cm 3040 doğdu. Kusma sorunumuz var hocam yedikleri ya da sıvı ağzına geri geliyor . Yemek yediğinde fazla yediyse sonra hareket edince boğazına kaçıyor ve kusuyor fışkırarak kusuyor hocam bide. Çikolatalı herhangi bir şey yerse o gün özellikle kusuyor mutlaka çocuk. Bebeklikte normal ufak süt kesiği tarzında kusuyordu yani uzun süredir de böyle fışkırarak kusuyor. Bikaç kez doktorlara sorduk hepsi reflü diyor yazılarınızı hep okuyorum reflü olmadığını düşünüyorum yaşı küçük cünkü. Nedir hocam bu çok yoruldum kusmasından markette avmde heryerde kusuyor cocuk

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2025 Saat 09:29
Boy ve kilosu yaşına uygun!
Türk doktorları; HER kusan hastaya "Reflü" derler, onları dikkate almayın. 
Kusma ile beraber; ishal, ateş,karın ağrısı olmuyorsa; sinirsel olabilir.
- Kardeş kıskançlığı
- Aile içi problemler.
- Kilo eksiği yok ama, uzak bir ihtmal ile; Pylor spasmı olabilir. Devam ederse, bir Çocuk Cerrahı görsün.

1- Aşırı su/sıvı gıda (meşrubat) içirmeyin.
2- Bir müddet çukulata yedirmeyin.

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2025 Saat 10:44
Yazılarınızı okuduğum için inanmadım hocam reflü demelerine iyiki varsınız 🙏Başka hiçbir şikayetimiz olmuyor hocam karın ağrısı ishal ateş hiçbirşey yok uzun zamandır böyle çocuk. Kardeşi yok, Su da çok içiyor yemek üstüne yemek arasında ultrason çektiler pylor spazmı varsa orda görünürmü hocam yoğun gaz var sadece dedi, tüm Organlarına baktılar her yemekten sonra da kaka yapıyor hocam bu da normal mi günde 2.3 kez

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2025 Saat 14:54
Günde 2-3 kaka, 3 yaş çocuğu için normal. 
Birde kakanın şekli önemli. Kötü kokulu, sümüksü, kanlı olması farklı anlamlara gelebilir. (şart değil)

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2025 Saat 19:42
Kötü kokuyor hocam da normal koku bence o zorlanarak yapıyor genelde başka kan sümük vs yok. Sorun yok  o zaman çok teşekkürler hocam bi de şey sormuştum ultrason çekildi o sendrom gözükürmüydü orda bagırsak mide vs hepsine bakıldı 

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2025 Saat 19:57
Pylor kalınlaşması olduğu için anlaşılabilir.

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2025 Saat 20:30
Şuanda yine kustu hocam mesela iki gün önce kusmustu. şimdi 4 te yemek yemişti en son az önce  süt içti üstüne mantıdan iki kaşık aldı cıkardı fışkırarak götürmeliyim sanırım 

Mesajı Yazan: E. M. Y.
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2025 Saat 22:05
Nacizane fikrim benim çocuklarda grip geçirirken geniz akıntısı olduğunda kusma oluyor. Birde küçük oğlumda bazen açgözlü davranıp yemek üstü meyvesuyu (1 su bardağı) içerse o zaman tarif ettiğiniz gibi fışkırır tarzda kusuyor. Tabi akıllandım artık. 

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2025 Saat 22:18
Evet grip zamanında oluyor ama bizde hep var maalesef 1 senedir hasta olmadı şükür ama iki günde bir haftada bir böyle kusuyor 🥲 içecek fazla içerse de aynı dediğiniz gibi anımda çıkarıyor başka zamanlarda da oluyormuydu siz de çok yiyince mi oluyordu sadece geçti mi tamamen

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat