İÇİM PARÇALANDI
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Aşılar & Hastalıklar
Forum Tanımlaması: Aşılar & Hastalıklar
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=8667
Tarih: 08 Eyl 2025 Saat 13:04
Konu: İÇİM PARÇALANDI
Mesajı Yazan: hattat
Konu: İÇİM PARÇALANDI
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 00:05
NAZ SUNAM tam iki aylık oldu bugün rutin aşılarını yaptırdık verem .polio.menenjit okadar agladıkı icim parcalandı kuzuma. hersey onun saglıgı icin ama yinede anne olunca işte insanın içi parcalanıyo hersey senin saglıgın icin kuzum ilk bebegim oldugu icin dogumdan önce benim igneye karsı fobim vardı esimlede bende kan uyusmazlıgı oldugu icin rutin testlerimiz oluyodu doktorum o dogana kadar sabret sonra artık herseyi ona yapıcaz diyodu bende cok rahatlıyodum simdide keşke bir imkanı olsada kuzuma dokunmasalar anne olmak dünyanın engüzel duygusu anne olmayan asla anlayamaz kuzum seni cok seviyorum annecim siizn paylasmak istedim
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 00:10
ahhh canim bende ilk asilarinda öyleydim halada öyleyimya agliyorum hep ama bunlar meleklerimizin sagligi icin biraz kendini ferah tut canim annelik zor zanaat allah kolaylik versin gecmis olsun
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 00:14
evet gercekten cok zor anne olmak bende bugün cok agladım ve ok sasırdım normalde ben cok zor aglayan bir insanım cok tesekkürler
|
Mesajı Yazan: Hercai75
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 00:17
Ahh canim, kiyamam ona ben. Hicbirimiz kiyamiyoruz bebeklerimize. Onlarin gözlerinden dökülen bir damla yas yüregimizi parcaliyo. Bende ilk asiya esimi de birlikte götürdüm, asi olurken yaninda bile durup aglamasina tahammül edemedim. Ama tabi ki onlarin iyiligi icin hersey. Simdi yavrum doktoru görünce bile önce bana bakiyo ve sonra basliyo aglamaya.
------------- http://lilypie.com">
http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 00:17
ahh canim normaldir annesin sen artik bak gör ilk guldugunde ilk disi ciktiginda ilk anne deyisine ilk adimlarina bile aglarsin allah böyle aglamayi göstersin herzaman ins cnm
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 00:21
gercekten öyle yasamasam inanmam anne olmadan anlaması cok zor bazen severken okadar icten seviyorumki gözlerim bakıyorum dolmus
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 00:24
kubrapetek Yazdı:
gercekten öyle yasamasam inanmam anne olmadan anlaması cok zor bazen severken okadar icten seviyorumki gözlerim bakıyorum dolmus | eee annelik rabbimizin kadinlara verdigi en guzel ve en özel bir hediye
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 00:26
birdaki ay bu asıları var PREVENAR ve ROTAVY bilgisi olan varmı beni aydınlatırsanız sevinirim
|
Mesajı Yazan: fistiktuanam
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 00:26
kubrapetek Yazdı:
gercekten öyle yasamasam inanmam anne olmadan anlaması cok zor bazen severken okadar icten seviyorumki gözlerim bakıyorum dolmus |
gercekten cnm insan severken gozleri doluyo ayni bendede oyle oluyo hele asidan sonra aglayinca doktoru felan itip hemen kucagima alasim geliyo ALLAHA cok sukur bize bu duygularida yasatigi icin
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 00:28
cannım seni çok iyi anlıyorum. benim kuzumunda dişleri çıkıyo yavrumun çok canı acıyo sürekli huzursuz ve ağlıyo tabi onunla birlikte bende  
------------- http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 00:39
GERCEKTEN ÖYLE NEKADAR SÜKRETSEK AZDIR ...
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 00:40
rabbim bütün annelerin yardımcısı olsun
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 02:53
Canım benim sağlığı için bu şart nolur üzülme. Geçmiş olsun.
Prevenar aşısı pnomokok menenjiti için rota ise rota virüsünden korumak için yapılıyor. Sanırım bunları sormuştun. Her ikisini de maddi durumunuz varsa mutlaka yaptır derim canım. Çok ama çok önemli... 
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 08:36
canim konun özel gunlere degil yanis yer uygun yer burasi oldugundan konunu tasidim
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 08:37
gecmis olsun canim bu arada
-------------
|
Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 09:56
kübracım canım seni çok iyi anlıyorum aşıya götürdügümüzde kızım aglardı bende aglardım hemşire derdi artık sanamı yaptık bu aşıyı bebegemi diye ama demişsin yaa annelik diye evet gerçektende öyle annelik dünyanın en güzel şeyi dünyayıda önüme dökseler altınlar mücevherler verseler hiçbirşeye annelik duygusunu degişmem tabiki kızımıda
|
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 10:19
Ben de ilk seferinde çok ağladığım için artık eşim beni dışarı çıkartıyor aşı vurulurken. O tutuyor. Zaten benim ellerim titriyor, tutamıyorum çocuğu
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 10:25
ay canım ALLAH başka dert vermesin aşı onun sağlığı için..
bende ilk aşılarında çok ağlıyodum hemşireler çok seviyodu zuhali seve seve aşı yapıyolardı hatta ağladığımı görünce ''hadi sen git şurda ağla biz hallederiz'' diyolardı  bırakırmıyım ben içimden hep ''senin iyiliğin için bebeğim'' diyodum  aşı değil ama kan alınırken kötü oluyom ben  geçen yine aldılar 3 küp kan  ona hiç dayanamıyom   
|
Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 10:31
Yaa ben kendim sağlık sektöründe olduğum için heralde aşı yada kan alımında kötü olmuyorum...Biliyorumki bunlar rutin ve kızımın sağlığı için katlanması gereken küçük geçici acılar...Arkadaşlar bunlar olucak şeyler çocuklarımız sağlığı için..Allah başka dertler vermesin..Benim satışta çalıştığım yıllarda çocuk kliniklerine ve servislerine de çalışıyordum..orda öyle bebekler ve çocuklar gördümki Allaha şükürler olsun...İnsanlar öyle acı ve zor hastalıklarla uğraşıyorlarki..varsın bizim üzüntümüz sadece bikaç saniyelik aşıdan olsun...Çok geçmiş olsun buarada....
------------- Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 11:01
Ben onun sağlığı için olduğunu düşünerek metanetli olmaya çalıştım, normal aşılarını anasağlıkta yaptırdım, ilk aşı için gittiğimde hemşire "ilk çocuğunuz mu" dedi, "evet" dedim " o da "hayret ilk başlarda muhakkak biri ile geliyorlar" dedi ama yapacak bir şey yok, hele kızım dursun diye bacağını tuttup, hemşire ile işbirliği içimde olmakta çok canımı sıktı ama her şey onların sağlığı için 
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 11:05
hersey onlariin sagligi icin canim, ne olur aglama üzülme
Birde birseyi merak ettim Türkiyede bebeklere vurulan asilar para ile mi yapiliyor
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 11:14
Beyzacığım sağlık ocağında yapılanlar paralı değil, birde sürekli orada aşılar tazelendiği için, yani çabuk tüketildiği için ben orada yaptırdım Bu arada benim aşılarımda kızımı götürdüğüm sağlık ocağında yapıldı ama bazı özel aşılar pnömokok, suçiçeği, hepatit A aşılarını para ile yaptırdım.
|
Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 11:18
fatoş Yazdı:
Ben onun sağlığı için olduğunu düşünerek metanetli olmaya çalıştım, normal aşılarını anasağlıkta yaptırdım, ilk aşı için gittiğimde hemşire "ilk çocuğunuz mu" dedi, "evet" dedim " o da "hayret ilk başlarda muhakkak biri ile geliyorlar" dedi ama yapacak bir şey yok, hele kızım dursun diye bacağını tuttup, hemşire ile işbirliği içimde olmakta çok canımı sıktı ama her şey onların sağlığı için  |
fatoş ben hala aşı olacağı zaman yanımda annelerimden biriyle gidiyorum,çünkü aşı sonrası Derin öyle feryat figan ağlıyorki dr.konuştuklarımızı duyamıyoruz aşıdan sonra annemler Derin i bekleme odasında giydiriyorlar,bende dr.la konuşuyorum..Ben hala dr.a bu anlamda yardım ediyuorum,ellerini ve ayaklarını tutuyorum...Şimdi Derin'e dr.sana naptı kızım de...eliyle bacağını gösterip,cısss der..
------------- Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: haticeirmak
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 11:22
Merhaba,
İrmenin dediği çok doğru gerçekten de , en azından aşı yapıldıktan ya da kan alındıktan sonra 5 dk içinde sakinleşiyo bebişlerimiz, benim de Arda idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğinde voiding dedikleri bi şey yapmışları, ince bi boru ile pipiden içeri girip, mesaneyi doldurup geri boşalmasını incelemişlerdi, ay en kadar ağlamıştı Arda anlatamam artık sinirden kıpkırmızı olmuştu çok da 3 aylıktı ama nasıl tepinmişti anlatamam tepinmekten boru sık sık çıktığından tekrar tekrar takmaktan pipiyi kanatmıştı operasyonu yapan cerrah, nası içim acımıştı ama sonuçta bebğimin sağlığı için diyip katlanmıştım, Allah büyük acı göstermesin hiçbirimize
her şey onların iyiliği için
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 11:34
fatoş Yazdı:
Beyzacığım sağlık ocağında yapılanlar paralı değil, birde sürekli orada aşılar tazelendiği için, yani çabuk tüketildiği için ben orada yaptırdım Bu arada benim aşılarımda kızımı götürdüğüm sağlık ocağında yapıldı ama bazı özel aşılar pnömokok, suçiçeği, hepatit A aşılarını para ile yaptırdım. |
Ayy bari o asilarin hepsini bedava yapsalar ne olur ya Türkiyede neden hersey paraya bakiyor anlayamiyorum.Parasi olmayan insanlar o asilari yaptiramayacak , peki sonrasi ne olucak
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: haticeirmak
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 11:37
yok işte malesef , klasik bi söz olacak ama her şey paraya bakıyor...çok şükür bizim özel sağlık sigortası var 30% unu ödüyoruz herşeyin ama her hastaneye gidip de ödeme bankosunda beklerken aklıma geliyo " ya rabbim ya olmayan napsın?" diye
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 11:40
Bide Avrupa Birligine girmeye calisiyoruz, bu zihniyetle bizi zor alirlar AB`ye
|
Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 11:57
Canım seni çok iyi anlıyorum,bende kızıma aşı yapılınca aynı hisleri taşıyorum.Ama onların iyiliği için olduğunu da biliyoruz.
-------------
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 12:51
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 13:07
saglık ocaklarında para almıyolar ama ben icim rahat etsin diye bunlar ömürde birkere oluyo ben özelde kendi doktoruna yaptırıyorum biraz tuzlu oluyo ama hic birsey ondan önemli degil
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 13:16
cok tesekkürler evet 2 aşı 265 ytl hadi benim durumum el veriyo mutlaka yaptırıcam peki olmayanlar napıyo ben cok merak ediyorum gercekten hersey para
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 13:17
walla neyin nerde acılacagını tam kestiremiyorum ama yavas yavas ögeniyorum tesekkürler
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 13:17
Ya ben sana özel bisiy demedim canim yanlis anlama, ama neden böyle yapiyorlar onu anlamadim.Onu da bedava yapabilirlerdi.Herkese kendi cocugu degerlidir, bunun aksini kimse düsünmüyor ki
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 13:18
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 13:24
öylede gelde anlat kime anlatacaksın yok hayır yanlıs anlasılacak bir durum yok güzel güzel sohbet ediyoruz surda iyiki varsınız hepiniz insan cok rahatlıyo walla hepiniz cok tatlısınız
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 13:29
Ben 5 yildir Almanyada yasiyorum canim ve saglik konusunda Almanyaya hayranim.12 yasina kadar cocuklarimizi özel doktora götürdügümüzde ne muayene ücreti, ne asi ücreti ne de ilac parasi veriyoruz.Türkiyede de neden böyle olmasin diye düsünmeden edemiyorum
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 13:39
bilgim var bilmiyorum suandada öylemide her ailenin özel bir doktoru varmıs eve gelirmiş annem anlatırda onlar almanyada 12 yıl yasamıs annem orda dogmus oranın gercekten saglık konusunda hep cok ii oldugunu söyler ama türkiye evet biraz tuaf paran varsa ilgide var herseyde var cok kötü malesef ama bu böyle
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2008 Saat 13:47
evet canim, hepimizin aile doktoru var mecburi tutuluyor zaten.Kendine ev doktoru secmek zorundasin
|
|