Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=86502
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 18:48

Konu: Grip aşısı
Mesajı Yazan: Humasli
Konu: Grip aşısı
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2025 Saat 23:00
Hocam kızım 9 yaşında iki gün önce grip aşısı alıp yaptırdım. Aşı Influvac .Yapan ebe üst kola enjeksiyonu yapacakken kılcal damara denk geldi kanadı deyip çıkartıp,alt kola subcutan olarak yaptı.Kafanda soru işareti kalmasın ikisi de aynı dedi ama kafama takıldı. Sizce tutmuş mudur? 
Bir diğer sorum ise , aşı olduktan sonra gece hafif ateşi yükseldi bugün ise grip başladı burnu tıkalı ateşli boğazı ağrıyor ve başım ağrıyor diyor. Limon balla devam ediyoruz. Bu durum aşıyla mı ilgilidir acaba ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2025 Saat 09:59
Gayet normal. Türkiye'de Sağlık çalışanlarının, aşılar hakkında hiçbir eğitimleri yoktur. Merak da etmezler,
ne okurlar, ne de bir bilene sorarlar! 
1- Her aşı kutusunun üstünde, aşının, adele veya deri altına yapılacağı yazılıdır ama bunlar okuma özürlüdürler.
2- Grip aşıları (tercihen) sol kol, omuz adelesi İÇİNE uygulanır. 
Sizde bu durumda aşı tutmuşmudur? Allah bilir. Muhtamelen zayıf bağışıklık verecek. 
3- Aşı ile arazların bir bağlantısı yoktur! Zira aşıda "canlı virus" yoktur! Hamilelere bile uygulanabilir.
4- Tıp fakültelerinde bile "Aşı" ile ilgili bir saat bile ders verilmez!! 
Doktor meraklı ise, okursa bilir. 
45 sene oldu, Türk doktorları hala Hepatit-B aşılarının, "genetik (DNA) aşısı" olduğunu ve diğer BÜTÜN
aşılardan farklı olduğunu bile öğrenemediler.

Mesajı Yazan: Humasli
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2025 Saat 14:10
Hocam o kadar haklısınız ki o kadar rezil bir durumdayız ki ne olacak bilmiyorum. Aşıyı tekrarlatma gibi bir durumum olabilir mi peki hocam? Omuza tekrar yaptırsam olur mu 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2025 Saat 14:17
1 ay sonra tekrar yaptırabilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat