Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Diş röntgen

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=86185
Tarih: 08 Ağu 2025 Saat 12:27

Konu: Diş röntgen
Mesajı Yazan: ulku eray
Konu: Diş röntgen
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2025 Saat 10:48
Hocam eski mailleri hep okurum.  Oğlumun 3 4 yaşından beri süt dişleriyle uğraştık. Dolgulari için genel anestezi altında işlem yapmak istediler kabul etmedim. Ara ara küçük dolgularla  idare ettik 2 kere antibiyotik ile çekim yapıldı. Sürekli geldiğimiz dis hekimi bugün kalıcı dişlerde çürük başladığını ufak folgularla durduralım dedi. Tüm çene filmi çektirdi. Basiretim bağlandı sanırım eski maillerde çocuklara kafa boyun bölgesinden çok zorda kalmadıkça film çektirmeyin dediğinizi hatırlıyorum. Niye o an kabul ettim şimdi çok pişman oldum. Bu filmin çok zararı olurmu.  Üzerine yelek giydiriyorlar ama sonuçta kafa radyasyon aliyormu

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2025 Saat 11:27
Yelek giydiriliyorsa, tehlike olmaz.
Keşke yazılarımı okumuş olsa idiniz ve Zymafluor kullanmış olsa idiniz.
Gelişmiş ülkelerde bu ilaç satılı veya USA gibi ülkelerde şehir şebeke suyuna ilave edilir.
Ama Türkiye gibi ibiş dişcilerin olduğu ülkelerde, bu ilaç "yasaklanır"!! Zira dişciler daha çok kazansın istenir.
Sağlık bakanlığın'da ise, liyakatsız ve bilgisiz ilgililer bu yalanlara kanıp, ilacı yasaklamışlardır!
Türkiye'de artık makamlar, sadece bu gibi; ahlaksız, vicdansız, çıkar hırsı ile iş yapan kadroların eline geçmiştir.
Olan da çocuklarımıza oluyor!

Mesajı Yazan: ulku eray
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2025 Saat 12:00
Ah hocam bu düzende ben pimpirikli anne.  Yazılarınızı okuyoruz ama her şeyi kontrol edemiyoruz. Dediginiz ilaci temin edemiyoruz yada is isten gecmus oluyor. Ama size çok teşekkür ederim yardımlarınız için 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat