Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lenf bezi şişmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=85360
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 15:22

Konu: Lenf bezi şişmesi
Mesajı Yazan: Busrashbz
Konu: Lenf bezi şişmesi
Mesaj Tarihi: 07 May 2025 Saat 22:49
Hocam oğlum 21 aylık bundan 2 3 hafta önce ateşi çıktı diş çıkarıyor diye doktora götürmedik 38.5 geçmedi hiç ama bir akşam 38.5 geçince acile gittik boğazında enfeksiyon var dedi antibiyotik verdi ertesi gün ağzımda yaralar çıktı biz enfeksiyon kaynaklı ağzına vurdu heralde diye düşündük geçmeyince çocuk doktoruna götürdük el ayak hastalığı dedi ilaç verilmedi o arada eşim oğlumun boynundan çene altına doğru şişlik fark etti şişlik dokununca kayan bir yapisi vardı doktor enfeksiyonu hala var antibiyotigi bitirin dedi o şişliğin de lenf bezi olduğunu antibiyotik bitince düzeleceğini söyledi antibiyotik bitti 4 5 gün oldu o şişlik geçmedi büyümedi de ama bugün akşam üstü birden büyüdü ve semsert oynayan bi yapıda değil internette bakayım dedim çok kötü şeyler yazıyor cuma günü çocuk doktoruna tekrardan götüreceğim bu neyin nesidir hocam internette yazan şeyleri okuyunca çok kötü oldum aklımda binbir türlü düşünce var şuan 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 May 2025 Saat 09:18
Ne kadar ÇOK (Türk doktorlardan kaynaklı) yanlış bilgileriniz var! 
1- Diş ateş yapmaz. Eski doktorların uydurmasıdır. Grip dememek için, "-Diş ateş yapıyor" demişlerdir de!!
Süt dişleri 20 tane olduğu halde NİYE 20 DEFA ATEŞ OLMUYOR? Sorusuna cevap verememişlerdir. 
2- Antibiyotik gereken durumlarda daima: Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabakası olur.
3- "El,Ayak ve Ağız Hastalığı" teşhisi doğru ve antibiyotik/ilaç gerekmez.
4- Virüsler de Lenf bezlerini büyütürler! Doktorun salak olanı bunu dahi bilmez ve gördüğü HER Lenf bezi
 için antibiyotik kullanır.
Siz; "El,Ayak ve Ağız Hastalığı" teşhis eden doktora devam edin. (İnşalllah, "antibiyotiğe devam edin"
diyen bu doktor değildir.)
5- Her türlü enfeksiyonlarda oluşan Lenf bezleri, öyle 3-5 günde, antibiyotik kullanıldı diye yok olmazlar!

Mesaj Tarihi: 08 May 2025 Saat 09:22
Ne yazık ki el ayak hastalığına ilaç vermeyenle antibiyotiği bitirin geçer diyen doktor aynı. Hocam önceden bu kadar şiş değildi birden ceviz büyüklüğünde şişip semsert oldu bu korkutuyor bizi ne yapalım bu durumda 😭

Mesaj Tarihi: 08 May 2025 Saat 09:55
Bu özellikte Lenf bezi olduğunda antibiyotik gerekir. 
Bu özellikleri yazsa idiniz, iş bu kadar uzamazdı. 
O doktor gene haklı!!

Mesaj Tarihi: 08 May 2025 Saat 09:57
İşte o zaman lenf bezi küçük ve oynuyordu ama şuan ceviz büyüklüğünde ve semsert hocam ne yapalım şimdi geçmiş soruları okudum şuan öyle lenf bezi üzerinde sıcaklık ateş vs yok 

Mesaj Tarihi: 08 May 2025 Saat 12:51
Antibiyotiği kullanın.

Mesaj Tarihi: 08 May 2025 Saat 13:08
Bu antibiyotik ne kadar süre kullanılmalı hocam siz bi yerde iğne deemiştiniz son 10 gün de ağızdan demiştiniz yanlış okumadıysam

Mesaj Tarihi: 08 May 2025 Saat 15:43
Kutuyu bitirin. Bittiğinde azalma olmadı ise, bir kutu daha kullanın.
Üzeri kızarmış olsa idi iğne verirdim. 

Mesaj Tarihi: 09 May 2025 Saat 00:05

Merhaba hocam bugün doktora götürdüm yumuşak doku bozukluğu dedi kan ve ultrason istedi sonuçları aşağıya yazacağım hocam bize yatış yapılmalı damardan antibiyotik almalı dedi doktor yatışı kabul etmedim 3 günlük iğne verdiler günde 1 kez vurulacak iğnenin adı (ıesef 1 g ım enjektabl toz içeren flakon) ve evde antibiyotik şurup kullanacağız (klamer) kan ve ultrason sonuçlarını yazacağım aşağıya nolur bi yardım edin hocam ne yapalım ne edelim çok sastık kaldık bize yol gösterin sizi yeni duydum keşfettim söyledikleriniz çok mantıklı geliyor bize ne olur yol gösterin 😭

Usg açıklamada bu yazıyor

sağ submandibular düzeyde büyüğü 23x15 mm boyutunda kalın korteksli, yuvarlaklıkindeksi artmış birkaç adet LAP izlendi.

Tam kan (hemogram)

WBC

Referans aralığı 4-12

Bizde çıkan sonuç 16,43 ×10^3

Lenfosit

Referans aralığı 0,8-7

Bizde çıkan sonuç 7,57 ×10^3

Monosit

Referans aralığı 0,12 - 1 ,2

Bizde çıkan sonuç 1,41 ×10^3

MCV

Referans aralığı 80-100

Bizde çıkan sonuç 78,7 fL

Geri kalan değerler normal

Kreatinin (serum/plazma)

Referans aralığı

Referans aralığı 0,53 - 1 , 12

Bizde çıkan sonuç 0,49 mg/dl

Geriye sodyum , potasyum , FIB-4 , C Reaktif Protein (CRP), ALT(serum/plazma) , Glikoz , Üre (serum/plazma) , lipaz (serum/plazma) , amilaz (serum/plazma) , ast (serum,plazma) bu tahliller hepsi referans aralığında çıkmış normal görünüyor 

Mesaj Tarihi: 09 May 2025 Saat 00:29
Ve hocam ultrasonu çeken doktor dişte çürük varmı dedi yukarıdaki azı dişi de az bişey çürük var bunla alakalo olabilir mi

Mesaj Tarihi: 09 May 2025 Saat 01:01
https://hizliresim.com/g48csnk" rel="nofollow">

Resimli açınca sol alt boğaz kısmına doğru bakın hocam şişlik böyle ceviz büyüklüğünde semsert bi yapıda 

Mesaj Tarihi: 09 May 2025 Saat 01:23
Yatış reddi ile iyi mi yaptık sizce hocam korktum 1 haftadan fazla sürebilir tedavisi net bişey diyemeyiz dediler küçülme varmı büyüme varmı diye kontrol altında olur gerekirse tomografi çekilir gerekirse KBB uzmanı bakar vs dediler 

Mesaj Tarihi: 09 May 2025 Saat 09:47
Yatış istemesi; "Tamamen duygusal"!! Hastane boş herhalde... 
Kızarıklık yoksa, iğne bile gerekmez, Augmentin gibi bir antibiyotik bile yeterlidir. 
Kızarıklık varsa, kızarıklık geçene kadar iğne gerekir, küçülecek ama uzun süre ele gelecek, tamamen
 normaldir.

" gerekirse tomografi çekilir gerekirse KBB uzmanı bakar vs dediler"
Tabi canım, tabii!! Hatta ellerinde olsa MR bile çekerler!

Mesaj Tarihi: 09 May 2025 Saat 10:06
O zaman doğru mu yapmışız hocam yatış reddi yapmakla ? öyle şeyler söylediler ki korkmamak mümkün değil yok çocuğun sesi de kısıkmış işte ses tellerine yakınmış şişlik o yüzden büyüyüp baskı yapıp solunum da durdurabilirmiş bu minvalde biseyler söylediler beynimden vurulmuşa döndüm resmen 

Mesaj Tarihi: 09 May 2025 Saat 11:47
Tamamı palavra. Öyle bir durum olsa; çocuk bu kadar keyifli ve neşeli olamazdı.

Mesaj Tarihi: 09 May 2025 Saat 11:51
İnsanı paranoyak ederler ya gerçekten dünden beri aşırı moralim bozuldu dediğiniz gibi oğlum çok iyi huzursuzluk iştahsızlık uyku düzeninde bir bozukluk ates vs herhangi ters bir durum yok şimdi bu durumda verilen ilaçları kullanalım mı hocam ? Kullandıktan sonra yani ilaçlar bitince geçmezse ne yapalım ne önerirsiniz ? 

Mesaj Tarihi: 09 May 2025 Saat 11:58
Anlattığım şekilde kullanın. Antibiyotik kullanmanız şart! Kızarıklık varsa, iğne gerekir. 

Mesaj Tarihi: 09 May 2025 Saat 12:03
Hocam o şişlikte şuan kızarıklık yok sadece şiş ve sert o halde iğneleri kullanmayalım mı 
Antibiyotik klamer yazmışlar onu bitirince orası hala sert olursa yine klamer mi yazdırayım

Mesaj Tarihi: 09 May 2025 Saat 12:42
Klameri bitirin. Küçülme olmamışsa, AugmentinBID 400 günde 2 defa verip bitirin. Sonra gerek yok.
 Dediğim gibi küçülmesi zaman alacak.

Mesaj Tarihi: 09 May 2025 Saat 12:47
Tamam hocam çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizden gerçekten belki de ellerinde oyuncak olacaktık

Mesaj Tarihi: 09 May 2025 Saat 12:49
Hocam peki kan ve ultrason için yorumunuz nedir 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat