Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Döküntü sonrası parmaklarda soyulma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=85017
Tarih: 13 Tem 2025 Saat 15:54

Konu: Döküntü sonrası parmaklarda soyulma
Mesajı Yazan: Zehrakarac
Konu: Döküntü sonrası parmaklarda soyulma
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2025 Saat 17:54
Hocam selamlar saygılar inşallah çok iyisinizdir. Bugüne dek sessiz takipçiniz olarak evladımı bilginizle büyüttüm. Bugün ilk kez soru sormam gerekti.. hocam oğlum 6 buçuk yaşında erkek. Geçen hafta ateş sonrası gövde, dirsek dış kısmı ve dizlerde döküntü oldu ve kaşındı. Yüzü belli belirsiz hafif kızarıktı, ağız kenarı da çatladı. Ayak üzerinde kaşıntı ile başladı bu süreç. Belki de tesadüf bilmiyorum. Bayram olduğu için ve çocugun da keyfi kaçık olmadığı için doktor da bulamadık. Döküntüler geçti ancak dün akşamdan bu yana el parmak uçlarında soyulmalar oldu. Ne tavsiye edersiniz, endişe etmeli miyim?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2025 Saat 23:16
Beni unutmayın hocam ne olur cevabınızı bekliyorum.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2025 Saat 02:25
Kizil gecirmis ve buna bagli olarak, bazi Streptokoklarin, salgiladigi bir "toksin" (Streptolizin) ile deride
 soyulmalar olabilir. Banyo sonlarinda kese yapin.
Bu saatten sonra da pek yapilacak bir sey yok.
SADECE! Onumuzdeki 1 ay icinde, tekrar bir Strep enfeksiyonu kaparsa (Ates + Agizda pis koku + Dilin
 tamamini kaplayan pas tabakasi olursa) muhakkak; 1 defalik Deposilin6-3-3 ignesinin vurulmasi icap eder. 

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2025 Saat 02:44
Çok teşekkür ederim hocam. Sevgiler..

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2025 Saat 11:36
Hocam döküntüler ateş çok 2 gün gibi kısa sürede geçti. Soyulmalar da geçmek üzere ancak ağız kenarında ve burnunda yara olması kızıl ile mi ilgilidir ? 

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2025 Saat 16:12
İşin kötüsü Kawasaki olmasından da korkuyorum hocam.. döküntüler 1,2 güne geçtiği için foto da çekemedim. boğaz ağrısı, ateş, döküntüler, ağız kenarında ve burunda birer tane yara.. Sonrası el parmak uçlarında soyulmalar. Çok kısa sürdü bu süreç ama sonrasında olan soyulma Kawasaki için de tipikmiş. Böyle bir durumda bunu nasıl ayırt edebiliriz hocam kızıl ile farkı nedir ? 

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2025 Saat 20:05
Kim demis; "tipik mis" diye??
Turk doktorlarinin Kawasaki hastaligini bir kitap acip da okuduklarini mi saniyorsunuz? Kulaktan duyma
 ne kadar duydularsa o kadar ZIRVALARLAR!

Kawasaki Hastaligi Arazlari:
1- 5 gunden UZUN suren ates! Sizde 2 gunde gecmis!!
2- Iki tarafli gozlerde kizarikliklar (Konjonktivit) olur. Bahsi bile gecmiyor.
3- Dudak ve agiz ICLERINDE yaralar.
4- Boyunda iri lenf bezleri.
5- El ve ayak parmaklarinda, TIRNAK CEVRELERINDE soyulmalar ve farkli buyukluklerde dokuntuler! 
Hala cocuk doktorlarinin ne kadar cahil ve ahmak olduklarini anlamadiniz ise, daha cok aldatilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2025 Saat 22:21
6.5 yaşında hocam şuana dek sizin yazılarınızı takip ederek inanın çocuğum doktor yüzü görmedi. Instagram'da bir çocuk doktoru Kawasaki postu yayınlamıştı ilk kez oraya yazdım bu durumu, parmak soyulmaları ağız kenarında yara tipik dedi ve çok korktum. Bizde ateş, döküntü 2,3 gün maksimum sürdü. Sonrasında parmak soyulmalar, ağız ve burundaki yara yeni çıktı. Hastanelerde süründüreceklerini biliyorum o yüzden zaten üye olup size danışmak istemiştim

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2025 Saat 00:13
Saglik ile ilgili Turkce yazilari OKUMAYIN! 
Tamami yalan ve palavra. Hepsi, sizleri korkutup, doktorlara kosasiniz diye yaziliyor!

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2025 Saat 01:24
Sağlık sektörümüz ticarete döndü hocam.. çok kötü bir durumdayız. Ve ne hikmetse ne olduysa herkes çok hasta. Herkeste kalp krizi.. çocuklar sağlıksız.. nasıl yol alacağız, ne yapacağız nasıl sağ çıkacağız bunca şeyden bilmiyorum.. sizlerden Allah razı olsun, sıkıntı uğramasın.

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2025 Saat 03:25
Toplum niye mi sagliksiz???
1- Hastanelere giden her hastaya; "Atom serum" diye takilan ucube serumlar yuzunden.
2- Aferin, Peditus ve Calpol gibi icerigi ayni olan ilaclar verildigi icin.
3- Her oksurene; Astim denilip, kortizonlu ilaclar verildigi icin.
4- Her oksurene; Akciger Rontgeni cekildigi icin.
5- Asla Grip teshis edilmeyip, sacma sapan teshisler konuldugu icin.
6- Her atesli hastanin, atesi dusurulup, bagisikligi baskilandigi icin.
7- Ekonomik "bozgun" sonucunda her kesim insanda stres ve sinir bozuklugu oldugu icin.
 Olmasin?? 

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2025 Saat 20:19
Çok açıklayıcı oldu hocam. Çok haklısınız ve maalesef diyorum..

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2025 Saat 12:10
Hocam merhaba. 6, 5 yaşındaki oğlum için yazmıştım size. Eşim şüphelerinden dolayı çocuğu çocuk kardiyolojiye götürmüş kawasakiden korkup duruyor. Kardiyoloji normal her şey dedi ama kan tahlili istemiş,
Wbc referans 4-10 bizde 16,2 
Neu lym yüzde olarak normal iken,# olarak neu referans 1,8 - 7,7 iken bizde 11,15 
Lym # 1,2 - 3,2 referans. Bizde 3.94 .cRp, sedimantasyon ise normal.
Sizin postları okuyorum, ateş, dilde pas vs bizde şuan yok ama bu değerler yüksek, ne yapacağım ne düşüneceğim anlamadım. Çocuk şuan iyi görünüyor, kızıl mı geçirdi de tablo böyle kaldı anlamıyorum.. eşim doktora gitmese kızıl geçirdi diyerek konuyu kapatacaktım. İyi görünmesine rağmen, tahliller neden böyle oldu anlamadım..

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2025 Saat 17:58
Yüksek değil! 
Allah aşkına!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hiç mi okumuyorsunuz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Kaç defa anlatıldı!! 
Türkiye'de bilhassa Hastane Laboratuvarlarında sahtekarlar çalışır!! Bu puştlar çocuk kan değerleri yanına
 erişkin "Referans Aralıklarını" yazarak halkı dolandırırlar! 
Vallahi bıktım artık!! 
OKUYUN!!! OKUYUN !!! 

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2025 Saat 18:44
O kadar vaka soru görüyorsunuz ki bıkabilirsiniz. Okumamakla suçlayamazsınız ama.. yıllarca sizin yazılarınızı cevaplarınızı okuyarak çocugumu büyüttüm. Telaş ve evham duygularım için böyle azarlanmayı haketmiyorum ama. Tahliller hastanede değil özel bir lab. Yapıldı ama evet referans aralıkları dar bu benim de dikkatimi çekti. Ama yine de çocuğuma bilip bilmeden zarar vermeyeyim belki görmediğim bilmediğim bi şey vardır diye size danışmak istedim! Teşekkür ederim tüm cevaplarınız için. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat