Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Öksürük geniz akıntısı sinuzit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84858
Tarih: 19 Mar 2025 Saat 02:10

Konu: Öksürük geniz akıntısı sinuzit
Mesajı Yazan: 45zan
Konu: Öksürük geniz akıntısı sinuzit
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2025 Saat 03:33
Merhaba hocam iki oğlum biri 5yas diğeri 18 aylık son 1 ayda iki kez bogaz enfeksiyonu geçiriyorlar sinüsleri dolu ve baş ağrısı yapıyor burnundan 1 haftanın sonunda lop lop yeşil mukus geliyor buyum oğlumdan küçük daha bugün başladı burun akması büyük oğlum arada mecbur bir burundan sıkıp  digrimden aktırıyorum öyle rahatlıyor ama her yaptığımda kulağının feci şekilde ağrıdığını söylüyor başka türlü atamıyor balgamı baş ağrısı çok oluyor burun dolunca ve sabahları ağzı acayip kötü kokuyor geceleri ateş oluyor son 1 ayda ikinci aynı hastalık küçük zaten eridi bitti hiç yemek yemiyor 3 gündür beslenemiyor bezi 1 e düştü ve koyu sarılı cisi var istediği kadar suyu içmesini sağlıyorum ama yine yeterli gelmiyor beslenmeye çalışınca  bazen yemek istiyor ama kusuyor midesindeki yuttuğu balgamlarla birlikte hepsini atıyor ne yapacağımı çok şaşırdım küçük oğlum gozumun önünde eriyor yaşıtlarından zaten çok gerideydi şimdi hastalıklarda olunca geriledikçe geriliyor yani bir çocuk kendini nasıl bu kadar aç bırakabilir susuzluktan mı geceleri atardı çıkıyor anlamıyorum yada bu hastalık tipi mi böyle bundan 15 gün öncede aynı hastalıkla uğraşmıştım illadin kullandım 1 gün ara verdim şimdi tekrar kullanacam ama aşırı geniz  akıntıları var ikisininde 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: 45zan
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2025 Saat 03:36
Sizin süt konusundaki tutumunuzu biliyorum  ama inanın benim çocuklarım üst üste yoğurt ve türevleri gibi şeylerle beslenince sinuzit ve bogaz geniz akıntısı sorunları yaşıyorum eminim bundan birde geçen senede hatırlıyorum aynı bahar ayinda böyle hastalık geçirmiştim oğullarım tam 1 ay çekmiştik aralıksız acaba diyorum bu bahar alerjisi mi öksürüp geniz akıntısı yapıyor anlam veremiyorum artık bilhassa küçücük bir grip belirtisi oldu mu ve sütlü yoğurtlu gıda ile beslendiler mi hastalık iki kat ağır geçiyor gibi 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2025 Saat 19:31
O kadar cok bilinmeyen var ki!! 
1- Eger; her ateslendiginde; antibiyotik kullandi iseniz, butun bunlar olabilir.
2- Burun icine uygulanan "basincli sistemler", sinuslere ve Orta kulak bosluguna cok zararlar verirler.
Tamamen fasit daireye girmis durumdasiniz. 
3- Oncelikle, bu basincli uygulamayi bir BIRAKIN!! Yarattigi "sahte " iyilik hali sizi aldatmasin!
4- Bu gibi sikayetleri oldugunda, kortizonlu ilaclar kullanildi ise, bu sonuc kacinilmazdir!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat