Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aşı düşünceniz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84846
Tarih: 18 Mar 2025 Saat 05:52

Konu: Aşı düşünceniz
Mesajı Yazan: Defne25
Konu: Aşı düşünceniz
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2025 Saat 13:05
Hocam bebeğimin aşılarını yaptırmakta kararsız kaldım ve siz daha iyi bilirsiniz diye size danışmak istedim aşılar yaptırılmalı mı yada yaptırılmamalımı hiç aşılanmayan çocuklar var etrafımda çok sağlıklı en ağır hastalıkları gripleri bile hafif şekilde atlatıyor ama aşılı çocuklar bebekler aşının ardından yüksek ateş huzursuzluk oluyo en ufak gribi bile ağır ateşli geçiriyorlar bu fark neden var aşılı ve aşısız çocuklarda aşı bağışıklık kazandırıyor diyorlar evet ama hasta olunca da ağır geçiriliyor

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2025 Saat 19:21
Tabiatta; "dogal seleksiyon" yani guclu ve akilli olanlarin hayatta kalmasi kaidesi vardir.
Insallah bu asi yaptirmayanlar sayesinde, Turkiye'deki APTAL insan nufusu da azalir!

Ben artik bu aptal insanlarla ugrasmiyorum, ne halleri varsa gorsunler! 
Size gelince: KEYFINIZ BILIR!!! 

Mesajı Yazan: 45zan
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2025 Saat 02:51
Hocam merhaba başka başlık açmak istemdim bebeğim 18 aylık 4.ve 6. Ay Asilarni  bende yaptırmadım çok pişmanım şuan 10 aylıkken bu aşıları yaptırmak için sağlıkocagina gottigimde çocuğum hastaydı o yüzden ebe yapmadı arada kaynadı şuan feri dönüşü var mı nasıl yaptırabilirim bu tekrara aşılarını 4.ayda asi reddi vermiştim sonra çok pişman olup 9.ayda yaptırmaya karar verdim ama oğlum sürekli hastalandığı için bir türlü fırsat bulup yapılmadı sonra arada kaynadı çok üzülüyorum çok vicdan azabı çekiyorum bi bilginiz var mı nasıl yapabilirim 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2025 Saat 03:23
Kaldiginiz yerden (yasi kac olursa olsun) devam edilir. Ek doz asi da gerekmez.

Mesajı Yazan: 45zan
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2025 Saat 03:25
Yarın ebe ile konuşsam 4.ve 6. Ay aşılarını istediğimiz ayda yapabilir mi 18.ay aşısı için yarın gidicem ebe ye soyluyeyim bakayım ne dicek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat