Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boyunda oluşan beze

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84698
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 20:30

Konu: Boyunda oluşan beze
Mesajı Yazan: Glnrkzy
Konu: Boyunda oluşan beze
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2025 Saat 12:50
Merhaba Kadir bey

13 yaş erkek 

Boynunun tam işaret ettiğim kısmında bir beze var, hafif belli oluyor resimde  2 3 cm kadar var uzunlamasına yukarıdan aşağı ölçünce. Boynu düzken belli olmuyor. Beze solda boynunu sağa doğru çevirince belli oluyor. Bende çocuk saçını kuruturken kafasını çevirince tesadüf farkettim. Beze Sağa sola hareket ediyor ama yukarı aşağı değil. Yani beze değil aslında tutunmuş olduğu kas sanırım o sağa sola hareket ediyor. Sanki orada bir kasa tutunmuş bir ödem gibi. Beze yi biliyorum içeride fındık var gibi olur bu öyle değil. Ağrı vs yok. Grip, enfeksiyöz mononükleoz sonrası olabilir dersiniz ama bu kısımda olur mu? Nedir acaba. Kbb a göstermem gerekir mi? Sanki altında küçük bir tane daha var. 

Şimdi eski yazılarınızı okudum. Boyun çevresi kasına tutunursa lenfoma demişsiniz. Boyun sağa sola çevrilince görülür ağrı sızı kızarıklık olmaz demişsiniz. Bizde olmayan tek şey üzüm salkımı hali yok. Sizin yönlendirmeniz ile devam edeceğim. Yerimde duramıyorum şu an. 

https://hizliresim.com/d2l0w9f" rel="nofollow">

-------------
Her şeyin başı sağlık

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2025 Saat 20:03
Adeleye bagli bir kist. Bir gosterin. 
Lenf bezi veya Lenfoma degil.

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2025 Saat 20:33
Kbb mi bakar, yoksa çocuk doktoruna mı götürmem gerek bu kısım için, yoksa ortopedi travmatolojimi

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2025 Saat 03:56
Once bir Cocuk doktoru gorsun, Lenf bezi/adele kisti mi(?) belli olsun, gerkirse o sevk eder.

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2025 Saat 17:15
Teşekkür ediyorum hocam. Cuma günü için randevu aldım. Araştırma hastanesi olsun istedim. Umarım yolunda gider herşey.

Eski bir soruya " Sternocleiodomastoid adelesi" üzerinde olması sorun oluşturur demişsiniz. Sanırım oğlumun da bu adele üzerinde. Bugün aile hekimi gördü. Lenf bezi bu dedi, sonra diğer tarafta da, hatta boyun ile bedenin birleştiği yan kısımlarda da eliyle bakıp başka da olduğunu söyledi.

Hocam 13 yaş bu yıl lgs sınavı var uzun süre test çözme vs derken aşağı bakıyor ve çalışırken boyun kıtlama huyu vardı. Bu yüzden olabilir mi diye de düşündüm. Cuma muayene sonrası tekrar size yazacağım. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2025 Saat 10:20
Kadir bey bugün muayene olduk testlerimiz henüz çıkmadı malesef. Ama el muayenesinde muhtemelen enfeksiyöz sebepli ama çok fazla olduğu için ultrason yapalım dedi.
. Brankial kist olabilir mi diye sordum. Ultrason sonrası kesinleşir dedi. 

13 sendedir çocuk doktora götürüyorum sizden sonra ilk defa bir doktordan enfeksiyöz duydum. Gözlerim parladı. Boğazları kötü durumda biraz isterseniz ağrı kesici sprey vereyim dedi. Tanflex olduğunu söyledim tamam dedi. 

Antibiyotik vs hiç girmedi o işlere adını anmadi. Güzel gençler geliyor inşallah dedim içimden 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2025 Saat 15:29

Kadir bey bugün çıkan testler bunlar. 

D vitamini için istedim fakat 10 güne çıkarmış 2 ay önce 1 ampul almıştı. 
Alt değerinden korkmuştum ama eski yazılarınızdan bu kadar yükseklik olabilir diye okudum. Ayrıca wbc de düşük yine etkiliyor sanırım bu değeri. Boyunda olan şişlik için dikkate almamız gereken birşey var mı sonuçlar arasında. 

Doktor el ile muayenesinde, boynun diğer tarafı, Alt kısımları( beden ile birleşen yerler) yani, çene altlarında da olduğunu söyledi. Adele kisti olup olmadığı ultrason ile belli olacak dedi fakat, Enfeksiyöz sebepli büyük olasılık diye belirtti. 

Çocuk 13 yaş 176 boy 64 kilo. 

https://hizliresim.com/cn15dmx" rel="nofollow">

https://hizliresim.com/hqlk5bv" rel="nofollow">

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2025 Saat 19:23
Gereksiz isler. Alt tarafi elle muayene ile belli olabilecek bir durum. Onda da zaten bir sey dememisler.
Ugrasmayin. 

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2025 Saat 08:55
Yani genç olduğu için mi elle muayene de teşhis koyamadı anlayamadım. Ama kan testlerini az çok sizin eski yazılarınıza bakarak da anlamaya çalıştım. Kanser vs gibi bir durum yok gibi. Alt değeri de aynı şekilde.

Ama bu adele kisti kanda çıkar mı onu bilmiyorum. 2 ayrı yerde 2 doktor baktı anlayamadı. Bu doktor da ultrason ile belli olur dedi. Ultrason ile tanı koyamaz ise en ilerisi sıvı almak ister onu yaptırmam hocam. Bende kistin yeri dolayısı ile adele kistinden şüphe ediyorum. 

Daha deneyimli el ile muayene de kbb veya cerrahi doktoru anlar sanırım bu işi. Çünkü kistin ne acısı var ne oynuyor ne de en ufak küçülme eğilimi var. Sadece ilk doktor muayenesi sonrası dokununca acımaya başladı diyor çocuk 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2025 Saat 16:15
Kadir bey

Konuya aynı başlıktan devam etmem doğru olur diye düşündüm. Kan tahlillerini göndermiştim. Elle muayenede bir sonuç alamadığım için usg çekimi yaptırdım işaret ettiğim yer dolayısı ile adele kistinden şüphe etmiştiniz. Usg raporu ekte olduğu gibidir. Ayrıca kan tahlillerine göre enfeksiyöz mononükleoz geçirmiş olma durumu var mı sizce. 

https://hizliresim.com/lmil514" rel="nofollow">

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2025 Saat 19:42
Hicbir zarari olmayan, gereksiz Lenf bezleri. Kurcalamayin.

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2025 Saat 20:23
Çok teşekkür ederim Kadir Hocam. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2025 Saat 15:26
Hocam tekrar yazıyorum. Sonuçları için bugün gittim. Aslıda gitme sebebim daha önce takipli olduğumuz içindi tromboz nedeni ile.

Evet bezler için sorunsuz dedi ama kreatinin seviyesi yüksek dedi. Bende oruç tuttuğunu bu yüzden olup olamayacağını sordum. Olabilir dedi. 

Ama 1 ay sonra tekrar baktırın yakın bir hastanede eğer bu seviyenin üzerine çıkmış ise hemen getirin böbrekte sorun olabilir dedi. Bu konu ile ilgili hiçbir fikrim yok size sormak istedim. 

B12 yi çok yüksek buldu. Bende protein ağırlıklı beslendiğini hiçbir zaman düşük çıkmadığını söyledim ama neden takıldı bu konuya anlamadım. 

Ferritin ile ilgili söylediği şeyi hiç buraya yazıp sizi kızdırmayım. Bu hgb değerinden sonra. Zira çocuk doğdu doğalı hiç demir kullanmadı ve hep yüksektir hgb

Tuberkiloz riski için akciğer filmi istedi ve verem savaşa yönlendirdi birde ayrıca. 

Yani çocuk yaşına göre uzun bu yüzden bazı değerleri farklılık gösterir mi bilemiyorum. Eylül de 14 yaşına girecek 176 boyunda. Erkek 

Yemesi iştahı gayet yerindedir ama kilolu bir çocuk değil.

Rica etsem kreatinin ile ilgili bilgi alabilir miyim sizden? Birde b12 nin bu denli yüksek olması bir sorun mu 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2025 Saat 20:05
Cocuklarda, B12 baktiran bir doktor, assagilik bir sahtekardir! 
Bu; "B12" olcen kitler Turkiye'ye gelmeden evvel, ne oluyordu ki??  Hicbir sey!!
Bu pust laboratuvarlarin doktorlari gaza getirmeleri ile bu soygun duzeni basladi! 
B12 fazlaligi diye bir sey olamaz, zira suda eriyen bir vitamindir ve fazlasi idrar ile atilir.
Bu gibi sarlatan doktorlardan uzak durun. 
Verem ile ilgili soyledikleri tam bir dangalaklik!!! 
Veremin boyunda yaptigi bezeler; 
1- Cilde yapisiktir.
2- Bu bezeler; daima yukardan asagi bir hat uzerinde olurlar. Bunlara; "siraca" denir!
3- Bir muddet sonra bu cilde yapisik bezeler acilirlar ve iclerinden cerahat akar!! 
4- Cumhuriyet donemi ONCESI gorulurdu! nerede ise 90 seneyi geckin suredir gorulmuyor. 
5- Kreatinin: Sakin bu ahmaklara kanmayin. Onemli olan BUN ve Ure dir!
Kreatinin, enfeksiyonlarda bile yukselir. 

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2025 Saat 08:21
Çok teşekkür ederim hocam. Sayenizde yine endişe ile beklemek zorunda kalmadım. Ordan oraya gezecektik korku içinde siz olmasanız. 

D vitamini seviyesi 30.86mg/nL

2 ay önce vermiştim 1 ampul. Tekrar 1 ampul vereyim mi? 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2025 Saat 20:31
1 ampul az gelir!!!
Bir ay ara ile 2 ampul daha icirin ve Temmuz ayinda tekrar olcturup, bana yzin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat