Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

uyku problemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=8418
Tarih: 19 Tem 2025 Saat 11:01

Konu: uyku problemi
Mesajı Yazan: miss hugolina
Konu: uyku problemi
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 11:01
Merhaba arkadaşlar...

Benimde yardımınıza ihtiyacım var...

Kızım 1 hafta sonra 10 aylık olacak...Her akşam mamasını yedirip,banyosunu yaptırıyorum en geç saat 22-maximum 23 gibi uyutmaya çalışıyorum.Ama gece çok uyanıyor nerdeyse saat başı hatta bazen yarım saatte birConfusedemziriyorum bazen sütümmü yetmedi acaba?diye biberon maması yapıyorum alışmadığı için içmiyor.

Sık sık uyandığı halde sabah erkenden uyanıyor.6:30-7 gibi  toplasam 7 saat ancak uyuyor ama kesintisiz değilCryhem kendisi hemde ben uykusuz kalıyorum.Bence normal değil.Sizce?ve bir öneriniz varmı?
NOT:Bu hafta gözlemlediğim bir şeyi paylaşmak istiyorum.Kızım ilgiyi çok seviyor,hemen şımarıyor ama ne şımarmak resmen çıldırıyorLOLne zaman fazla efor sarfetse,çok ilgilenen olsa onu gece uyutmakta zorluk çekiyorum,uyumak istemiyor.Sizin çocuklarınızda böyle yapıyormuLOLbenim kızımmı çok cadıLOL

Teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 13:49
Canım benim yaaa, kıyamam onaaa annesi inan bence de çok ilgiyi seviyor senin minik. Ama uyku neden sorun oluyor anlayamadım ben de. Benimki de yatağına yatırdıktan sonra birkaç kez kalkıyor ama gelirim orayaaa diyorum sonra birkaç kez şımartıyorum ama müziği başlattığımda artık uyku zamanı geldiğini anlıyor. Dün gece kötü geçti bizim. Uykusundan her yarım saatte kalktı. Neden anlamadım ama umarım alışkanlık olmaz. Ayşe Sude'yi çok çok öperim bennnnn

Mesajı Yazan: fistiktuanam
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 14:08
ay a canim bende ayni dertten sikayetciyim Cryben topik aciciaktim sen acmissin benim kizda 7 aylik uyku saati 9 daydi bi iki sefer gece kalkiyo acikma felan yok konusuyo beni gorunce hemen arkasini donup yatiyo ben gidince yine agliyo sabahda 7 dedimmi ayakata vallah kafam kazan gibi uykusuzluktan iki gundurde 9 da uyutuyorum 10 da uyaniyo 11 kadar uyuymuyo sabah yine erkenden uyuyaniyo gece kac sefer kalkiyo oda uykusuz kaliyo bende ne yapicam bilmiyorum acaba uyku saatinimi degistirmek istiyo bilemedim TongueConfused

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 14:14
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Canım benim yaaa, kıyamam onaaa annesi inan bence de çok ilgiyi seviyor senin minik. Ama uyku neden sorun oluyor anlayamadım ben de. Benimki de yatağına yatırdıktan sonra birkaç kez kalkıyor ama gelirim orayaaa diyorum sonra birkaç kez şımartıyorum ama müziği başlattığımda artık uyku zamanı geldiğini anlıyor. Dün gece kötü geçti bizim. Uykusundan her yarım saatte kalktı. Neden anlamadım ama umarım alışkanlık olmaz. Ayşe Sude'yi çok çok öperim bennnnn

Sağol  Duygu'cuğum.Evet uyku sorun,rutin kontroller tahlil temiz çıktı.Umarım çözebilirim.Bende seni ve Nil'i öpüyorumClown

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 14:14
Canım bu soruna ben o kadar alışkınım ki, 13 ayına kadar benim kızım da çok sık uyanıyordu ama benim kızımın bitmek bilmeyen gaz sorunu vardı, belki senin kızının da bir sıkıntısı vardır Confused yada varlığınızı hissetmek istiyor da olabilir Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 14:16
Orjinalini yazan: fistiktuanam fistiktuanam Yazdı:

ay a canim bende ayni dertten sikayetciyim Cryben topik aciciaktim sen acmissin benim kizda 7 aylik uyku saati 9 daydi bi iki sefer gece kalkiyo acikma felan yok konusuyo beni gorunce hemen arkasini donup yatiyo ben gidince yine agliyo sabahda 7 dedimmi ayakata vallah kafam kazan gibi uykusuzluktan iki gundurde 9 da uyutuyorum 10 da uyaniyo 11 kadar uyuymuyo sabah yine erkenden uyuyaniyo gece kac sefer kalkiyo oda uykusuz kaliyo bende ne yapicam bilmiyorum acaba uyku saatinimi degistirmek istiyo bilemedim TongueConfused

Canım Allah kolaylık versin sanada.Valla ben her yolu deniyorum ama olmuyorConfused   Approve

Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 14:23
canım benım kızım 3 yasını doldurdu aynen senın yazdıgın taplo bızde devam edıyor  memeden dedım meeyı bıraktım bıberona gectık onuda bıraktı ama defalarca kalkıyor sabaha kadar yarım saatte bır ve uyutmak için en az bır saat tekrar cabalıyorum  ben artık mucadele etmekten vazgectım sınırşlerım cok bozuluyordu sımdı yanımıza gelıp yatıyor ne yazıkkı yınede defalarca uyanıyor yanımızda olup olmadıgını kontrol için

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 14:26
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Canım bu soruna ben o kadar alışkınım ki, 13 ayına kadar benim kızım da çok sık uyanıyordu ama benim kızımın bitmek bilmeyen gaz sorunu vardı, belki senin kızının da bir sıkıntısı vardır Confused yada varlığınızı hissetmek istiyor da olabilir Smile

Fatoş'cuğum evet malesef benim kızımın gaz sancıları devam ediyorCrybu nedenle onunla aynı odada uyuyoruz hala.Doktor normal diyor ama olan bana oluyor.Belki eşimin memleketine yakında gidecek olmamızın stresi var bende,bendenmi etkileniyor acabaShockedçok teşekkürler canımClown

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 14:28
Orjinalini yazan: zelos zelos Yazdı:

canım benım kızım 3 yasını doldurdu aynen senın yazdıgın taplo bızde devam edıyor  memeden dedım meeyı bıraktım bıberona gectık onuda bıraktı ama defalarca kalkıyor sabaha kadar yarım saatte bır ve uyutmak için en az bır saat tekrar cabalıyorum  ben artık mucadele etmekten vazgectım sınırşlerım cok bozuluyordu sımdı yanımıza gelıp yatıyor ne yazıkkı yınede defalarca uyanıyor yanımızda olup olmadıgını kontrol için

Tablo aynıConfusedteşekkürler canım ilgineApprove

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 14:30
Orjinalini yazan: sunacumen sunacumen Yazdı:

Fatoş'cuğum evet malesef benim kızımın gaz sancıları devam ediyorCrybu nedenle onunla aynı odada uyuyoruz hala.Doktor normal diyor ama olan bana oluyor.Belki eşimin memleketine yakında gidecek olmamızın stresi var bende,bendenmi etkileniyor acabaShockedçok teşekkürler canımClown
Benim kızım hala gazlı ama eskisi kadar rahatsız etmiyor şükürler olsun Nuke ama 12-13 ay çektik, çok sancılıydı yavrum aslında normal olanı gazın 4. aydan sonra kesilmesi ama bazen bizim bebişlerimiz gibi istisnalar çıkıyor Confused 
Sende stres yapmamaya çalış, senden de etkileniyor olabilir, hem stres yapınca, durum değişmeyecek ki, ömür boyu orada kalacak değilsiniz, sayılı gün çabuk geçer Big%20smile

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 14:39

Orjinalini yazan: sunacumen sunacumen Yazdı:

Benim kızım hala gazlı ama eskisi kadar rahatsız etmiyor şükürler olsun Nuke ama 12-13 ay çektik, çok sancılıydı yavrum aslında normal olanı gazın 4. aydan sonra kesilmesi ama bazen bizim bebişlerimiz gibi istisnalar çıkıyor Confused 
Sende stres yapmamaya çalış, senden de etkileniyor olabilir, hem stres yapınca, durum değişmeyecek ki, ömür boyu orada kalacak değilsiniz, sayılı gün çabuk geçer Big%20smile

Sağol,canım arkadaşım benim.Evet öyle ama tahammül edemiyorum müdahaleye.İyiki varsınEmbarrassed

Mesajı Yazan: piar
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 15:39
Canım, benim oğlumunda bikaç ay öncesine kadar uyku problemi yoktu.Ama son zamanlarda yattığından gece yarısına kadar nerdeyse her saat gidiyorum yanına,ağlıyo.Helede evde birileri varsa hiç yatmak istemiyo.Bunlar büyüdüklerinin  işareti canım.Şimdi her şey ilgilerini çektikleri için her şeyi keşfetmeye çalışıyorlar,meraklılar.Tabi kendileriylede ilgilenilincede hoşlarına gidiyo,bunu bırakıpta uyumak istemiyorlar.Geçici bir durumdur tabi bunlar ama ne kadar sürer bilmem.Kolik olduğunda bile gece uykusundan bir sorun yaşamadığım için şimdi banada zor geliyo sanki hep böyle gider gibi ama çok sürmeyeceğine tekrar düzenli uyuyacağına inanmaya çalışıyorumSmileİnşallah senin kızındada bu süreç çabuk geçer Smile

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 16:02
bu topiği okuyunca benim kızımın umutsuz vakaa olduğuna kanaat getirdim.
değil ayrı odada uyumak,ayrı yatakta bile uyutamıyoruz,illa birine dokunacakLOLLOL

böylece sabaha kadar uyuyabilir,ama uykuya dalınca kendi yatağına yatırdıysan ve yanında kimse yoksa saat başı yatır saat başı uyanır, nasıl ve ne zaman ayrılacak bilemiyorumConfused

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 16:28
arda da son 3-4 gündür uyuymuyor 1 saatlik uykuyla işe geliyorum çok yorgun hissediyorum kendimi acayip bitkinim bir dediğimi 2-3 kere  der, diyeceklerimi de unutur oldumm CryCryCry bizim zaten beşik süs niyetine duruyor yatağına yatırdıgım an saniyesinde uyanıyor  bizimkide sabaha kadar elini ayağını tutturuyorrrrrrrrrrrTongueConfused 

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 16:34
Ayy Derya uykusuzluk senin canına tak etti ne desen haklısın,bari hafta sonu uyuyabilsenConfused

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 16:42
sorma nilgünüm ölü tavuk gibiyim kendime hayrım yok çalışan kadın demeye bin şahiit lazım  üstümü giyiyorum saçıı toplayıp çıkıyorum Cry haftasonu da uyuyamıyorum sabahın 5 inde kalkıyor arda zar zor 8 e kadar tutuyorum yatakta artık iyice düzenim bozuldu dedim herhalde mezarda uyucam herhalde onda da günahladan dolayı acılar izin vermez tövbe tövbeeeeeeeee

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 16:59
neyse bugün Cuma,yarın çalışmıyorsun,erkenden uyut Arda yı,hemen sen de yat,hafta sonu da hiç bir yere çıkma evde iyice dinlenWink 

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 17:14
Yaniiiiiiiii buluşmuyor muyuz?  Confused hani yarın ki duruma göre msn de konuşcaktık, hani pazara plan yapacaktık CryCry , hani hani.......................

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 17:22
paniğe bakLOLLOL kızın topiğini kaynatmayalım, ben dinlenmen için şey ettim,konuştuğumuz herşey son dakikaya ve yağmura rağmen geçerlidir, sadece yarın şiddetine bakacağızWink

ama sen yine de bu geceden uyumaya bak bolcaLOL

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 18:23
Orjinalini yazan: piar piar Yazdı:

Canım, benim oğlumunda bikaç ay öncesine kadar uyku problemi yoktu.Ama son zamanlarda yattığından gece yarısına kadar nerdeyse her saat gidiyorum yanına,ağlıyo.Helede evde birileri varsa hiç yatmak istemiyo.Bunlar büyüdüklerinin  işareti canım.Şimdi her şey ilgilerini çektikleri için her şeyi keşfetmeye çalışıyorlar,meraklılar.Tabi kendileriylede ilgilenilincede hoşlarına gidiyo,bunu bırakıpta uyumak istemiyorlar.Geçici bir durumdur tabi bunlar ama ne kadar sürer bilmem.Kolik olduğunda bile gece uykusundan bir sorun yaşamadığım için şimdi banada zor geliyo sanki hep böyle gider gibi ama çok sürmeyeceğine tekrar düzenli uyuyacağına inanmaya çalışıyorumSmileİnşallah senin kızındada bu süreç çabuk geçer Smile

Umarım geçicidir,yoksa çekeceğim var kayınvalidemlere gidecem orada 30 kişi birden başına üşüşecekConfusedherşeyi yese,birde uyusa başka birşey istemezdim.Çok teşekkürlerStar

Mesajı Yazan: snyozt
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 19:12
aynı sorun bizim bebiste de var bende boyle bir topik acmıstım daha once
ne yapsam olmuyor. dr uyku damlası bile verdi (pek tavsiye etmiyorum size kalmıs dedi) onu da aldım yine de ayni. en sonunda senin kokunu istiyor yanında uyumak istiyor dedi. bende yatırmıyorum inatla her saat bası bazen yarım saatte bir uyanıyordu...
de ye son goturdugumde oksuruk icin ihlamura rezene karıstır rezene uyumasına yardımcı olur demisti onu dene istersen ben biraz faydasını gormustum birkac gun iyi uyudu ama simdi gene aynı...
bende de ne sinir kaldı ne bisey. geceler kabus oldu resmen
kolay gelsin hepimize...

-------------
http://www.bump-and-beyond.com/">

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2008 Saat 09:51
Suna bu gece uyudu mu bari?Confused

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat