Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ÇİZGİ FLİMLER

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=8378
Tarih: 17 Ağu 2025 Saat 16:59

Konu: ÇİZGİ FLİMLER
Mesajı Yazan: sengul
Konu: ÇİZGİ FLİMLER
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2008 Saat 20:43

ÇİZGİ FLİMLER

Yabancı çizgi filimler; Süpermen,pokemon,dijimon,He- man,Ninjakaplumbağalar,Voltran ,She Ra ,She Ra He-man vb. Şiddet,hırs,olağanüstülük,rekab et,olumsuz duygular aşılar.

Yerli çzigi filmler yok denecek kadar az.

OKUMAYA,DÜŞÜNMEYE VE BAŞARIYA ETKİSİ

TV konsantrasyonu bozar.

Beyni tembelleştirir,pasifize eder.

TV tek yönlü bir araç olup; çocuk soru soramamakta,açıklama isteyememekte ve itiraz edememekte.

Beyni en çok geliştiren;okumak, düşünmek ve yorum yapmaktır.

KÜLTÜREL YABANCILAŞMAYA ETKİSİ

Çizgi filmlerin çoğunluğu dış kaynaklı olup;

Çocuklar kendi öz kültürüyle değil başka ülkelerin ürettikleri kahramanlar ve farklı değerlerin işlendiği programlarla büyümektedir.

DİLDEKİ YOZLAŞMA VE İLETİŞİM BECERİLERİNE ETKİSİ

Kullanılan sözcük sayısının azlığı.

Kendi ana dilinin yozlaşması.

Argo kelimeleri kullanılması.

KENDİ KİMLİKLERİNİN BAĞIMSIZVE ÖZGÜN BİR BİÇİMDE OLUŞMASINA ETKİSİ

Çocuklar kendini izlediği programlardaki kişilerin, karakterlerin yerine koymakta.

Çocuk kendi bilinci, çalışması yada yetenekleri değil tamamen farklı etkilenmelerle büyüyünce “ O ” (o her neyse) olmak istemektedir.

ÇOCUĞUN YİTİRİLİŞİ VE MASUMİYETİNİN YOK OLUŞUNA ETKİSİ  Giysileri,tavırları,oyunları değişen çocuklar.

TV ’ den önce ana okullarında çocukların yapmış olduğu resimler daha çocuksu ve barışçı iken günümüzde yok edici robotlar, arabalar ve şiddet içeriklidir.

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2008 Saat 15:03

Maalesef canım TV çocukları resmen köreltiyor. Paylaşımın için teşekkürler canım.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2008 Saat 15:22
Doğru tespitler malesef.Çocukları etkilediği kadar da büyükleri etkilemekte(kötü pogramlar tabi)Teşekkürler canım...

-------------

Mesajı Yazan: alara
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 00:20
ClapClapClap

-------------
Fatoş

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 01:01
neden herşeye sadece kötü yönden bakılıyor bende bunu anlamıyorum Confusedbenim oğlum çoğu şeyi tvden öğrendi mesela hayvanlar hakkında okadar çok bilgisi varki anlatamam belgesellerden çok faydalı bilgiler öğrendi ülkeleri biliyor ,ingilizce şarkılar öğrendi renkleri sayıları harfleri hep tv programlarından öğrendi kağan.çocuğu yönlendirmekle alakalı bence tamamen bu !!okulda bile öğretmeni şaşırıp kalıyorum bazen , nerden biliyor bunları diyor..
bu kadarda katı eleştrilmemeli bence doğru kullanılırsa zaradan çok faydası var bence Winkseçim sizin parmaklarınızın arasında unutmayın!!!

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 18:17
Orjinalini yazan: DENİZKIZI DENİZKIZI Yazdı:

neden herşeye sadece kötü yönden bakılıyor bende bunu anlamıyorum Confusedbenim oğlum çoğu şeyi tvden öğrendi mesela hayvanlar hakkında okadar çok bilgisi varki anlatamam belgesellerden çok faydalı bilgiler öğrendi ülkeleri biliyor ,ingilizce şarkılar öğrendi renkleri sayıları harfleri hep tv programlarından öğrendi kağan.çocuğu yönlendirmekle alakalı bence tamamen bu !!okulda bile öğretmeni şaşırıp kalıyorum bazen , nerden biliyor bunları diyor..
bu kadarda katı eleştrilmemeli bence doğru kullanılırsa zaradan çok faydası var bence Winkseçim sizin parmaklarınızın arasında unutmayın!!!
özlem, siz  tv'yi doğru kullananlardansınız... tebrikler...ClapClapClapTabiki belgeseller  gibi yararlı proğramlarda var..Bunların faydası tartışılmaz...
seçim bizim ellerimizde   evet ama Artık çocuğun yanında haberleri dahi izleyemez olduk..Confused
haberlerde bile şiddet..AngryAngryAngry

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2008 Saat 19:04

haklısın canım  o konuda Smile...ben sadece cnn de izliyorum haberleri diğerlerini hiç açmıyoruzWink

Mesajı Yazan: şevvalim
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2008 Saat 22:17
Ozleme sonuna kadar katılıyorum.benım kızımda çogu seyı tv den ogrendı.hemen hemen tum hayvanları,dışlerını fırçalamasını,aksam yatmadan sutunu ıçmesı gerektıgını vs.....kumanda bızım elımızde arkadaslar bız çocugumuz bırakırsak ne yzaıkkı korelmış bır çocuk olur.

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: buseli
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2008 Saat 11:40

arkadaşlar bebekler ne zman tv ye baktırılır ben kendimce yani öyle düşünüyorum 2 yaşına kadar izletmesem diyorum herkes senin dediğin gibi olmaz bakıcısı bile izletir alışır diyorlar bir bilgisi olan var mı?Big%20smile

-------------
http://lilypie.com">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat