Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yenidogan hk.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=83723
Tarih: 19 Haz 2025 Saat 22:50

Konu: Yenidogan hk.
Mesajı Yazan: Jasmined
Konu: Yenidogan hk.
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2024 Saat 14:33
Hocam merhaba

Kizim 20 gunluk (3kg 49 cm dünyaya geldi)
Suan boy ve kilosunu bilmiyorum.
1-) D vitamini icin 1 aylik oldugunda baslayin demistiniz, saglik ocaginin verdigini kullanabilir miyiz. Önerdiginiz bir marka var midir?
2-) Kizimin el,ayak ve bacaklarinda deri dokuntusu mevcut. Gun asiri yikaniyor. Cilt kurulugu ve dokuntusu icin krem ya da yag oneriniz var midir?
3-)bebek bezi ve detarjanlarinda iceriklerin temiz olmadigi soyleniyor. Hangi marka ve hangi deterjani neye gore secmeliyiz. Bu konuda dusunceniz nedir.
4-) Son olarak bir arkadasim buzluktaki anne sutleri 4 ay saklama suresi doldugu icin atacagini soyledi ama internette sabun bazi ile sabun yapabilecegini okumus. Anne sutu ile sabun yapip bunu bebegine kullanabilir mi? (Saklama suresi doldugu icin doktoru atmasini söylemis, o da atmaya kiyamadigi icin nasil degerlendirebilirim diye dusunuyor? Bu konuda dusunceniz nedir acaba?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2024 Saat 17:39
1- Kullanabilirsini, üzerini okuyun, günde 1----2000 ünite arası olacak şekilde verin. 
2- Her gün banyo yaptırın ve herhangi bir marka "Bebe yağı" kullanın.
3- O lafların tamamı palavra. Sadece camaşırlarını iyi durulayın ve ütüleyin. Bu dedikodular; kumaş alt
bezi kullanıldığı zamanlardan kalmadır. Şimdiki hazır bezlerde bir problem yok.
Deterjan kalıntısı idrarla birleşince, "bez yanığı" yapıyordu! 
4- Az bir kısmını çözdürsün baksın.. Bozuldu ise, çözdürdüğünde kesilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat