Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kan tahlili

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=83268
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 16:47

Konu: Kan tahlili
Mesajı Yazan: Doğa
Konu: Kan tahlili
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2024 Saat 15:01
20 yaş kadın . kan tahlili yaptırdım dvite bakmak için dvit 15 . Hgb 14.4 ferittin 14 . Demir ( serum) 144. Vitamin b12 174. Şu ana kadar geçen sene sadece 2 tane dvit 300.000 lik ampul içtim. Doktor demirimin çok düşük olduğunu söyledi ve 3 kutu demir ilacı yazdı bende hgb değerimin iyi olduğunu ve neden demir yazdığını söyledim olsun  düşebilir mutlaka kullan dedi.  Hgb değerim yüksek iken kullanmak normal mi bilemedim hocam b12 ve dvit hap verdi ayrıca.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2024 Saat 15:03
Verdiği d vitamini coledan d3 20.000 14 kapsül 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2024 Saat 16:37
Tipik Türk doktoru. Yapılabilecek bir şey yok! Türk doktorları, "Ferritin'i" depo demiri zannediyorlar!
SAKIN Demir ilacını kullanmayın. Biliyor demir kullandığınızda nasıl "ballı" işler oluşacağını!
B12 'yi herkese veriyorlar! İlaç firması Türk doktorlarını iyi bildiği için baya kıymetli bir "güzellik" yapmış
 anlaşılan.
D vitamin eksikliğini bu gibi "oyuncak" dozlarla düzeltemezsiniz.
Bir ay ara ile 2 ampul Dvit3 için, Nisan ayında tekrar ölçtürüp bana yazın. Bu dozlar bile yeterli olmayabilir.
Geçen seneki 2 ampul bile yetrli olmamış.
İllaki en pahalı olan ilacı yazacaklar

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2024 Saat 12:33
Hocam gereksiz yere demir kullanınca ne gibi ballı durumlar oluşur ? Hemşirelik okuyorum ve bu yüzden bilgi sahibi olmak istiyorum. Bize bunları öğretmezler. Vaktiniz var ise açıklayabilir misiniz 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2024 Saat 12:46
Demir elementi, insanlar için ne kadar önemli ise, mikroplar için de o kadar önemlidir.
Ateşli bir hastalıkta, şahıs demir ilacı almaya devam ederse:
1- Bakterilerde: 
Bakteriler üreyebilmek için demir elementine muhtaçtırlar! Vücutta ateş yükseldiği zaman, bakterilerin de
 pasif olarak metabolizmaları artar ve daha çok miktarlarda ham maddeye ve bilhassa Demir elementine
 ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple Mikrobiyoloji laboratuvarlarında, bakterileri üretmek için kullanılan bazı besi
yerlerine, Eritrosit (Kanlı plak) kan ( çukulata ağarı) veya doku parçaları (BH besiyeri gibi) ilave edilir.
2- Virüslerde:
Virüsler üreyebilmek için insan hücrelerine girerler ve o hücrelere kendi yavrularını üretirler.
İçine virüs giren bir hücre, daha fazla ham maddeye ve bilhassa demire ihtiyaç duyar. Hele bir de ATEŞ
yükseldiğinde metabolizma artar ve bu demir ihtiyacı anormal artar.
Bu şekilde vucutta bol serbest demir bulunduğunda, basit bir hastalık bile ağır hastalık şeklini alır hatta 
ölümler olabilir.
Bu sebeple; enfeksiyonlarda Kan Sayımında; Hgb, Serum demiri ve Ferritin değerleri DÜŞERLER!!! Bunun
 sebebi vücudun savunma maksadı ile demiri depolara çekmesi sonucudur. 
Mikroplar; sadece serbest demiri kullanabilirler. Proteine bağlanmış olan demiri kullanamazlar. Bu sebeple
bu demirden faydalanabilmek için dokuları parçalarlar!
Şimdi anladınız mı olabilecek "ballı" işleri?

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2024 Saat 09:45
Anladım hocam teşekkür ederim vaktinizi ayırıp bilgilendirdiğiniz için.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat