Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş ve kaşıntı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=83179
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 12:32

Konu: Ateş ve kaşıntı
Mesajı Yazan: Adeniz
Konu: Ateş ve kaşıntı
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2024 Saat 06:13
Hocam merhaba kızım 6,5 yaşında 128 cm, 31 kg. Kızım dün akşam başı çok ağrıyarak geldi okuldan burnu tıkalı idi bir kaç gündür. Ateşi de vardı dün. Başı çok ağrıyınca calpol verdim. Mor olandan 2 ölçek. Sonra ellerinin ve ayaklarının kaşındığını söyledi. Kesinlikle sinek değil. Fenistil sürdüm. Burnunu serum fizyolojik ile açıp illiadin damlattım. Gece yatmadan kaşınıyor demişti. Şimdi uyanıp yine kaşınıyor dedi ve ateş var. Nedir hocam bu kaşıntı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2024 Saat 09:45
Calpol allerjik reaksiyon yapmış olabilir(???)
Bir daha ağrı olduğunda; Dolven şurup verin. Takip etmek gerekir.

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2024 Saat 11:48
Sayın hocam ayakta kaşıntı var sadece şu an kaşıdı bu şekilde şu an uyuz vb. değil değil mi? Çok kaşınıyor ve fenistil fayda vermedi soğuk su iyi geldi.
https://hizliresim.com/q91n0pb" rel="nofollow">
https://hizliresim.com/91wwv1n" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2024 Saat 13:12
Allerji filan DEĞİL!!! Bildiğin Uyuz!!! 
Eczaneden Kwell veya benzeri şampuan veya losyon alın, içini İYİ OKUYUP uygulayın.!
Soğuk iyi gelir, zira Uyuz böcekleri soğukta uyuşurlar ve daha az hareket ederler. 

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2024 Saat 13:15
Hocam ellerde yok ama sadece ayak kaşıdığı için zannetmiştik. Daha dün gece başladı ayakta nasıl oldu hocam? Hocam tüm vücuda mı? En etkilisi şampuan mı? Hocam kaç gün önce bulaşmıştır, okuldan mı? Yine olursa?

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2024 Saat 14:10
Hocam Kwell mi, Kwelleda mı? Saç biti için yazıyor o yüzden sordum. Kullanma şekli göz ağız çevresine gelmeyecek diyor saça yazıyor ama. 10 dk bekletin diyor hocam. Vücuda tüm vücuda mı uygulayacağım.

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2024 Saat 19:56
Hangisini bulursanız. Başka isimler de olabilir. 
Önceden hazırlığınızı düzgün yapın. 
Uyuz ZATEN, boyundan yukarısını tutmaz..
O yüzden göz ve ağız kullanım dışı.
Uyuzda da kullanılır. Aynı şekilde cilde uygulanacak.

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2024 Saat 20:47
Hocam eczaneye gittim ilacı almak için bana Kwelllada istedim o bit için dedi ısrar ettim doktora sorun dedi. Fotoğrafı gösterdim uyuz değil bu dedi. Hocam uyuzu bilen okuldaki yardımcı abla da tanıdıklarında olmuş uyuz değil dedi o sulu sarımsı dedi internette de benzemiyor fotoğraflar, gün boyu kaşınmamış, arada sadece ben ne yapayım şimdi? Zaten titiz birisiyim şimdi her şeyi baştan 90 derece yıka ütüle biterim hocam. Her şeyi yeni yıkamıştım ara tatilde zaten.

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2024 Saat 09:46
Eczacıların bu konuda ne bilgileri var ki, izahatta bulunuyorsunuz? VE onları ciddiye alıyorsunuz?
Alın ve kullanın. 
VEYA, bana soru sormayın!

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2024 Saat 08:53
Hocam merhabalar.
1. 6,5 yaşında Kwell losyon kaç dakika bekletmeliyim?
2. 10 yaşında kaç dk bekletmeliyim?
3. Boyundan yukarısına sürmeyeceğim değil mi hocam?
4. Ben Salı akşamı fark ettim, hazırlığımı yaptım ve yeni başladığı için daha çabuk etkili olabilir mi ölmeleri? Sadece size fotoğraf attığım şekildelee ilerleme olmadı ve ayakta sadece.

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2024 Saat 10:55
İlacın içini okuyun. 

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2024 Saat 15:39

Hocam merhabalar, kızım 3 ay sonra 7 yaşında olacak. 31 kg, 128 cm. 5 gün önce yazmıştım size ayağında kaşıntı vardı kızımın. Kaşıntı arada oluyor görüntü bu şekilde. Hiç bir ilerleme var kumaşı şükür 5 günde. Sadece diğer ayakta minik 2-3 nokta var aynı durumda. Uyuz olmama durumu olabilir mi hocam? Başka hiç bir yerinde yok bir belirti. Bizlerde de belirti yok.
https://hizliresim.com/i5ua69f" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2024 Saat 16:04
İlk başladığında TABİİKİ DE, başka yerlerinde olmaz. 
Döküntüleri kaşıyıp, vücudunun başka yerlerine el değdirdiğinde oralarda da Uyuz  başlar. 

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2024 Saat 17:36
Hocam kweleda losyon çocukların(6,5 ve 10 yaş) ciltlerine ve cilt bariyerlerine yararlı bakterilerine zarar vermez mi? Hocam ben yıllardır sizi okuyarak antibiyotik bile vermedim neredeyse. Bir de Ziver diye bir ilaç varmış. Ona ne dersiniz yoksa yeter mi losyon? Ayrıca montları ya da çantaları 60 derecede yıkama şansım yok hocam. Bazı kıyafetler o dereceye dayanmaz.

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2024 Saat 21:21
Bütün kıyafetler YIKANMAZ!!! Sadece iç çamaşırları! 
Losyon zararlı olsa kullanılmaz. 
Ziver ağızdan alınan dış parazit ilacıdır ve 15 YAŞ ALTINA KULLANILAMAZ!!
Ne tuhaf!! Kwellada'dan korkuyorsunuz, ondan çok daha zararlı olabilecek Ziver'i kullanmaya kalkıyorsunuz...

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2024 Saat 22:10
Hayır hocam ziveri çok okudum. O yüzden sordum. Şayet geçmez ise sizden bilgi alayım diye. Ben kwelada kullanacağım sadece. Ama yararlı bakterileri de yok eder kaşıntı bölgesini daha çok tahriş ettiğine dair burada da internette de yorumlar okudum. Çocuklarım için korktum sonuçta derimizin normal bir florası var. Onu bozmak istemem. Kwelada 12 saatte bu yapıya zarar verir mi diye sormak istedim. Sonuçta bu da bir ilaç. Siz öğrettiniz bise gereksiz ilaçların zararlarını. Teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2024 Saat 10:06
Kwellada nın öyle bir özelliği bile YOK! 
Türk doktor uydurması! 54 senedem beri hastalara yazarım, hiçbir olumsuz tarafını görmedim.
Zarar ne zaman biliyormusunuz!! 
Tipik Türk kafası ile; nasıl olsa sigorta ödüyor diye Kwellada şampuan günlük kullanım için kullanıldığında!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat