Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kusmada Kan

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=82863
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 13:55

Konu: Kusmada Kan
Mesajı Yazan: Bszmra
Konu: Kusmada Kan
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2024 Saat 09:01
Hayırlı günler Kadir hocam
Arkadaşımın kızı 5 yaşında. 2seferdir kusmasında kan görünüyor.
İlkinde kustuğundan ayrı gibiydi. Bu gece yedikleriyle karışık bir şekilde kanlı kusmuş. Yarım saatte bir kusuyormuş ilk günler
Kan tahlili yapılmış sonuçlar temiz denmiş.
Röntgende gazı çok denmiş.
Dün gece çok kanlı kustuğu için yine doktora gitmişler yine tahliller temiz denmiş. En son poliklinkten randvu alıp PPD testi yaptırın deyip göndermişler.
Neden olabilir hocam?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2024 Saat 09:33
PPD, Verem şüphesi olunca istenir!! verem de, kusmadan önce öksürük ve balgamda kan vardır! 
Yuttuğu balgamları çıkarması içinde ÖKSÜRMESİ ŞART!! Öksürük olmadan, nasıl balgam çıkaracak ta,
balgam yutacak!! LAF!! 
Tahrişe bağlıdır. 
Emedur100 fitil kullansınlar.
Muhtemelen arkadan ishal gelecek. Sakın başka ilaç kullanmasın.

Mesajı Yazan: Yaseminnur
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2024 Saat 08:45
Hocam yeni bir mesaj bir türlü yazamadığım için bu konuya benzerlikten dolayı bunun altına yazıyorum size bişey danişmak istiyorum cvp verirseniz sevinirim. Hocam kbb muayenesinde bizden önce muayene olan hasta eğer tüberkülozsa bizede bulaşır mı(doktorun o hastayı göğüse sevk ettiğini duyunca şüphelendim)tüberküloz hava yoluyla bulaşıyormuş ama benim burnuma demir çubukla baktı eğer önceki hastaninda burnuna soktuysa o çubuğu sonra bana bakarken bu bakteri geçer mi bu şekilde iki muayene arası 10 dk zaman geçmiştir

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2024 Saat 10:27
Aynı çubuğu sterilize etmeden başka hastalara uygulayacak kadar cahil ve vicdansız ise olabilir! Sadece
Tüberküloz değil, her türlü hastalık bulaşır. Ama zannetmiyorum. 
Tabii; Açık Tüberküloz ve kapalı Tüberküloz farklıdır. Ayrıca da; Verem hastasının burnunda Tüberküloz 
bakterisinin işi ne!!

Her Tüberküloz bulaşmaz. Açık TB, yani balgamında TB görülen hastalar solunum ile bulaştırırlar! 
Günümüzde, BCG aşıları yaygın olarak uygulandığı için ben 1977'den beri hiçTüberküloz hastası görmedim. 

Mesajı Yazan: Yaseminnur
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2024 Saat 10:30
Hocam burunda işi ne tüberküloz bakterisinin demişsiniz sadece ağızdan ağıza mı bulaşıyor bu bakteri anlamadım 

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2024 Saat 10:37
TB basili Akciğerlerde!! Bulaşma normal nefes alıp-verirken de olmuyor! Öksürük ile oluyor. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat