Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kan Degerli Lutfen Yorumunuzu Bekliyorum

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=82696
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 17:30

Konu: Kan Degerli Lutfen Yorumunuzu Bekliyorum
Mesajı Yazan: canberkk
Konu: Kan Degerli Lutfen Yorumunuzu Bekliyorum
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2024 Saat 13:03
Kizim tam 3 yasinda 16,5kg 99cm boy, kan tahlili yaptirdik birkac deger eski degerlere gore farkli cikti referans araligi ile ilgili pdw,mpv ve plcr icin dogru bir deger bulamadim internette kotu seyler yaziyor ama trombosit sayisi normal lutfen inceler misiniz.testler ozel labaratuvarda yapildi doktordan bagimsiz.

Hemoglobin 13,9 (onceden hep 12,8 cikiyormus)
Wbc 9,9
Trombosit 346 ( genelde 250 bandinda oluyordu.)
Mpv 5,4 ( baska bir labarotuvarda 8 cikiyor ama eskiden 8,8 civarindaymis)

Pdw 7,8 ( son iki uc testtir farkli labaratuvarlardada ayni eskiden hep 15-/+1 cikmis referans araligi 9,5-17 yaziyor) dusuk

P-lcr 10( eskiden hep 15-16 cikmis referansa 17-42 yaziyor) dusuk
B12: 1017 yuksek
D vitamini 30
Ferritin: 90
Sedimentasyon :10

idrar tahlili degerler normal fakat aciklamasinda 3-4lokosit,  2-3eritrosit,2-3 epitel goruldi yaziyor.

Pdw ve plcrdeki dusus bizi merak ettirdi degerdeki dusus bizi merak ettirdi internettede kotu seyler yazmislar doktorumuz tek basina onemli degil dedi ama sormak istedik size. 

Ozellikle pdw ve plcr icin yorumunuzu bekliyorum cok tesekkur ederim.birde ilk gece uykuya daldiginda ilk 1-2 saat terliyor 5-6 aydir sonra terleme bitiyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2024 Saat 13:33
Anemi:Yok
Antibiyotik:Gerekmez.
Lösemi/Kan hastalığı:Yok.
D vitamini çok düşük!! Şimdi 1 ampul D vit3 içirin ve Şubat ayında tekrar ölçüm yaptırıp bana yazın. 

Geri kalan: 
MPV, PDW, P-lcr, Ferritin hiçbir öenmi yok! 

İdrar Tahlili:
 O görülenler "racon" itibarı ile öyle yazılır, tercümesi idrarda bir şey yok demektir ama doktor isterse
meşrebine göre işleri kılıfına uydurabilmesi için gerekce olur. 
O Laboratuvara, idrar görünümünde çay suyu gönderin onda bile onları görürler!! Racon öyle!

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2024 Saat 13:42
Doktorumuzda MPV, PDW, P-lcr, Ferritin hiçbir önemi yok cocuga kan tahlili yaptirip durmayin dedi 
B12 niye baktirdiniz biz cocuklarda bakmayiz buna dedi bize  fakat ,
b12 yuksekligiyle ilgili kan hastaligi ve bu MPV, PDW, P-lcr dusuklugu kemik iliginde uretim problemi losemi vs yazinca kendi kaygimizdan cocuga durmadan kan tahlili yaptirdik acikcasi.su ana kadarda  sadece bir kez haemophilus influenzae sebepli antibiotik icti wbcsi 19.000 cikmisti bunun disinda hic antibiotik icmedi calpol ve dvitamini ve ishal oldugunda probiyotik icti sadece. Genelde protegin agirlikli besleniyor.

Ve sormak istedigim birsey daha var bir bucuk yasinda bir cocugumuz daha var hep beraber hasta oluyorlar 3 yasindaki kizimiz en ufak hastalikta 39 derece ustu atesle 2-3 gunde iyilesiyor. 1,5 yasindaki oglumuz 38i hic gecmedi ates dusurucu bile icmedi fakat oksuruk ve sumuk cok daha uzun suruyor. 1,5 yasindaki oglumuzun dvitamini 40 diger degerleri hepsi normal.bir bucuk yasindaki cocugada devit ampul icirilir mi hep damla kullandi ve bu prk ateslenmeme sebebi neden olabilir?

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2024 Saat 21:17
Doktorunuz doğru söylemiş. Onların hiç bir anlamları YOK! 
Yazılanlar esas şarlatanlık! 
SAKIN sağlık ile ilgili Türkçe yazıları okumayın. Biliyorsanız, İngilizce sitelerden (WHO, NIH, CDC gibi)
merkezlerin yazılarını okuyun.
Türkçe yazılarlar, sizleri korkutup, doktorlara koşmanız için yazılıyor. 

Benim bütün hastalarım, 1 yaş dan sonra her sene 1 ampul Dvit3 içerler. 
Sizi korkutan doktor olursa: "- Hani ağızdan içilen ampuller etkili olmuyordu, fikir mi değiştirdiniz?" 
diye sorun.

Vücudun; öksürük ve salgılarla sağladığı bağışıklık mikropları kontrol altına alabiliyorsa, vücut zahmet 
edip de ateş çıkartmaz. 

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2024 Saat 23:49
Çok teşekkür ederim aktardığınız bilgiler için.

Mesajı Yazan: Hassasanne07
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2024 Saat 10:28
Hocam konuya kaynak olmak istemem ama dün yaşadığım bir şeyi paylaşmak istedim kızım 12 yaşında d viti geçen sene 13 dü kalp ritim bozukluğumdan anjio oldu o zaman ki tahlilinde görmüştüm ondan önce hiç bir doktor d vitamini düşül biöe dememişti size yazdım ampul içirin dediniz 6 ay arayla iki ampul berdim ve dün kilo fazlalığından diyetisyene gittik d vit seviyesi 52 idi toksik olanilir neden seviyesi yüksek vs die beni korkutmaya çalıştı ve oradan dirwk öıktım ve diyetisyene devam etmek istemediğimi söyledm 

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2024 Saat 15:21
Türkiye'deki sağlık çalışanları, D vitamini hakkında hiçbir bilgiye sahip değillerdir. 
Tıp Fakültelerinde dahi bu konu ders olarak anlatılmaz.
Olması gereken seviye:50-100 arasıdır.
150 üstünde risk başlar.. 
50-100 aralığını yakaladıktan sonra, her sene 1 ampul Dvit3 içirin. 
Bu zavallılara, bazı puşt doktorlar; 8.8-30 arası normaldir diye kulaklarına üfürmüşler ve bunun gibi bazı
diyetisyenlerde bunlara kanmışlardır!
Dvit3 ampul nasıl kullanılır bilmedikleri içinde, böyle zırvalarlar! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat