Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sute nazar değer mı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=8257
Tarih: 17 Haz 2025 Saat 04:09

Konu: sute nazar değer mı
Mesajı Yazan: cuttanusa
Konu: sute nazar değer mı
Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 14:47
merhabalar arkadaşlar.ben bundan 3 gun öncesıne kadar mutlu bı anneydım.bebeğim çook guzel emıyo bende de çok sut vardı.3gun önce doktora gıttım doktor bebeğin maşallah tosun olmuş 6aylık bebek gıbı dedı.çok sutun var heralde napıyon da boyle sut oluyo soyle hastalarıma önereyım dedı.neyse eve geldım bı arkadaşım geldı benden 1ay önce doğum yapmış sut içirıyordum nasıl akıyo sutum gorsenız taş gıbı olmuş.ama o gunden sonra ne oğlum benı emmek ıstıyo ne sutum var.sankı ben değilmışım gıbı bıranda gıttı sutum.yıne aynı şeylerı yıyıyorum ama tık yok.sabaha kadar hiç içmıyo oğlum  sabah belkı bırıkır  dıyorum ama bomboş.sızce ne olmuş olabılır.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 16:33
canım nazar değer ben inanıyorum ama oğlun kaç aylık memeyi hiçmi emmiyor o emmediği için senin moralin bozulmuştur sütün geri gitmiştir neler yiyosun anlat bakalım bide bazı aylarda bebekelr  meme grevi yapıyolar benım kzımda 2 aylıkken yaptı benımde sütüm akardı hatta özel meme kalkanı kullandım sütümü biberona atıp sakladım hep .biraz uğraşınca ve aç kalınca memeyi alıyolar ben öyle kazandım savaşı böyle sessiz bi yerde uykuya dalarken ya da uykudayken ver emmeye başlar yıne bir süreç sadece.
bide benim gibi yemeden içmeden kesilme sakın ben çok kötü olmuştum benım kzımda çok gelişmişti ayda 1,5 kilo alıyordu düşn sonra bi durduk nerdeyse ayda 200 gram zor alıyordu
ablam hep yalan söyle derdi sütüm az var uyumuyo emmıyo sorarlarsa 2 aylık deme 6 aylık de diye tecrübe ediniyosun zamanla üzülme

-------------
Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben

Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 17:04
oğlum 3aylık.doğduğunda sarılık olmuştu ve ıyıleşsın dıye durmadan emzırdım sonra oyle alişmıştıkı uyanık olduğu butun anı emerek geçırıyordu bu yuzden çok sutum vardı ya.napcam bılmıyorum.uyurken emzırıyorum ne kadar emebılıyosa işte o kadar.1,2 gun daha emmezse mecbur mama vercem.aç kalmasına dayanamam.çok huzursuz emzıreyım derken benı ıtıyo başlıyo ağlamaya.

Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 17:36
canım asyada öyleydi daha emme pozisyıonunda ateşe düşmüş gibi ağlıyuodu doktorum dedıkı inatlaş şimdi alırda daha birdaha biberonda versen memeyi bırakmaz
  aç bırakma sınırı 3 gün 3 günden fazla deneme dedi 1 hafta sonrada kilo kontrolune getır demişti aynı gün ben doktora gıderken benı emmesıne dayanamayıp sütümü sağdım bıberonla verdım sabah 9 du akşam 5 oldu benı emmıyor hep uyuyor emme poz geçince kıyamet dayanamadım 1 hafta bıberona sağdım verdım ama bu durum benı yıktı evdeyım mememden süt akıyo ben sağıp verıyom 1 hafta sonra bismillah dedım başladım ayakta dolaşarak emzirmeye ablam başınaı oksuyo kulağına pışpış lar dualr eşim nini söyluyo poposuna vuruyo pışpış 3 kişi emzirdik nerdeyse  emme saati gelince kalbim çarpıyodu sırtımdan soğuk terler boşalıyodu

-------------
Yasam Kaynagim

Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 17:40
devam ediyorum uunyazınca ekan kayboluyo yazdıklarım boşa gitmesin diye yolladım neyse
    sonra bir gün keşfettim uykuya dalarken çok kolay alıyo emerek uyumayı sevıyo bıde sessiz bi yer istiyo tv mzük telefon ani ses olmasın yani kolay bebek değil maalesef senınkıde asya gibi bütün yolları deenemn gerekecek belli
   sonra  pes etme beni dinle bebek emince süt kendiliğinden artıyo acaib bir mekanizma bu beyın otomatık uyarıyo süt üretmek için
 süt artıran yiyeceklerde yazılarını gördüm  sütün iyi gelicektir merak etme sadece oğlun seni reddettiği için dönem geçeiriyosun ağlamasına kulak asma olurmu  kıymadım diye mamaya geçme  doktora git kilosunu alsın 1 hafta sadece memeni ver zorlada olsa tekrar kılo kontrolun gıt ben 2 saatte bır asyayı bağırta bağırta emziriyodum ilk 5 dakka zırlıyodu sonra ağzına süt akmaya başlayınca sakınleşip emiyodu
dene dene dene pes etme lütfen

-------------
Yasam Kaynagim

Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 17:50
son yazıyı yazdıktan sonra gıttım denemeye ya hiç alacak gıbı gözukmuyo ya ufacık bebek o kadar mı kendını bılır.resmen ellerıyle göğsumu ıtıyo .mama vermek ıstemıyorum.3 gundur emmıyo dıye kendımde eksıklık hıssetmeye başladım göğsumde çok acıyo  sut donmesın dıye pompayla çekıyorum ama nerdeyse sut gelmıyo denecek kadar az  heralde dondu.neden boyle oldu ya moralım çok bozuldu.oyle çok sutum vardı kı hiç bıtmıycek sanıyodum 1 saat emzırmesem dayanamıyordum.donduyse eğer napcam.tekrar emzırmekle gelcekmı .

Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 18:35
canım gelir bak  anlıyorum seni psikiyatr lık oldum asyayı kucağıma alamıyodum sesını duyunca ter basıyodu ağlayınca kalbim yerınden çıkcak gıbı oluyodu şimdi sen geriye dönüş yap bi düşün bakalım nerde hata var
moralini bozan bişey yaşadınmı
çok fazla yoruldunmu
seni kötü etkileyen bişey varmı
bebeğini huzursuz edecek birşey oldumu
emme pozisyonunda bebişin canını acıtacak bişey oldumu
bebek senı emmenın dısında başka bişi alıyomu yani sütünü biberonla sağıp verdiğinde ya da mama verdiğinde alıyomu yani derdi senın memen lemi
sütün azalırsada seni emmek istemez o neden le süt gelmeyince ağlar sende daha fazla stres yaparsın
önce rahatla sütün gelecek  gelmezsede getirirz
moralını yuksek tut birinden yardım iste sakın kocakarıların sütün acı olmuştur falan laflarına inanma sütün tadı ve kokusu iğrençde olabilir her anneye göre değişir bebek reddetmez
dediğim gibi eğer derdi senin memenleyse bunu yenebılırsın
sen sütünün gelmesini bekle zırt pırt gıdıp makıneyı son ayar açıp sütün gelmesini sağlamak için memelerini acıtma  bunu yollım devam etcem

-------------
Yasam Kaynagim

Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 18:40
evet  suyunu iç yemeğini ye sakinleş mmenı doldur bırak sağma senın tosunda acıksın  bırak aç kalsın ben sana sölüyorum asya sabah 9 akşam 6 ağzına lokma sürmedi ama ben pes etmedim yatırdım bunu kollarımın arasına aldım benitme ve kafasını çekme şansı olmaksızın memenın ucunu soktum ağzına zorla hemde bırsure sonra mememın ucunu sıktımkı ağzına süt aksın sonra kendı emmeye başladı önceleri ağzına süt akınca bağırıyodı şiddetli geliyodu heralde sonra alışıyo biberon verme sakın bıraz kendınıde rahat bırak sabret 2 saat 3 saat ara ver sıvını al mutlaka canım ben burdayım yazarım başka şeylerde istersen

-------------
Yasam Kaynagim

Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 21:34

BENIMKI ZATEN YATARAK EMIYO BELKI DE SUTU BULSA İÇECEK OLMADIĞI İÇİN AĞLIYO AMA AĞZINA ALMIYORKI GELSIN YA DELIRCEM.BENIM OĞLUM ÇOK USLUYDU YA HERŞEY O GUNDEN SONRA DEĞİŞTI AĞLAMAZ KENDI KENDINE OYNARDI ARTIK OYLE DEĞİL.MAMA VE YA EK BİEŞ VERMIYORUM VERMEKTE ISTEMIYORUM.BU ARALAR ÇOK SINIR YAPTIM VEDE STRES BIRDE BUNA BAŞ AĞRISI EKLENDI BELKI DE BUTUN BUNLAR SEBEP OLDU.AMA O EMMEDIKÇE DAHA SNIR YAPIYORUM HEP AĞLIYO ÇOCUK GAZDAN DESEK ONA ÇOK DIKKAT ETTIM GAZ YAPACAK HİÇ BIŞE YEMIYORUM ZATEN GAZ SANCISINA BENZEMIYOR AĞLAMASI EMZIĞI ALIYO SUSUYO.BUGUN SAAT 1 LERDE UYURKEN BIRAZ UYKULU UYKULU IÇTI DAHA ONLA.

Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 22:35
canım o zaman bi mama dene bakalım  eğer içerse seni emmek istemiyo memeyle susar çünki emerek emme dürtüsünü gideriyo yani eğer mamada almazsa bence doktorunuza götür hemen test falan yapsınlar  iştahsızlığının sebebini bulurlar .bide makineyle çekiyon ya elektrıklımı bilmiyom ama bebek emmesi ile makıne aynı değil yani bebek emerken daha fazla süt üretirsin psikolojik yani sen bu arada yememezlik yapmıyosun dimi bak bırak memelerin süt dolsun su süt falan iç seni öğlen emdiyse sağmadıysan oldukça dolmuştur tahminimce

-------------
Yasam Kaynagim

Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 22:41
canım bide arada öyle dönemler oluyo banada oluyodu bi bakıyodum lıkır lıkır mmemelerım hemen yemek yıyp bol su ıcıyom toparlanıyo şimdide öyle mesela 2 gun iştahım yoktu yemek yıyemedım sütüm az ama asya yı emirmeye çalışıyom oda çekıyo az süt var bırakmak istiyo ben gene ayakta memeyı sokuom ağzına ninni sölüyom uyuyo hemde emıyo dene dene dene  olmuyosa doktoruna gıt stres yapma yanı en azından tanı konsun sorun hastalıkmı sütünün olmamasımı meme grevı yapmasımı öğren bakalım

-------------
Yasam Kaynagim

Mesajı Yazan: fistiktuanam
Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 22:54
ayy deger canim degerCry banada degdi vallaha sutum oyle coktuki bebegim yutkunamiyodu cokluktan uzun surede mememde kaliyo du 4.5 ay emzirdim oyle her gelen giden bu yinemi emiyo moldofon diyolardi bir anda ne sut kaldi ne kizimda istahCryCryCryTongue ondan sonra bidaha da hic gelmedi ek gidaya baslamak zorunda kaldikCryTongue

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 23:11
canım banada kızımın mevlüttünden sonra olmuştu ertesi gün darmadağın oldum  hemen hoca akrabamız geldi  okudu sağolsun çoook nazar almışınız evine kzızna sana fesat bakmışlar dedi o akşam çok rahatlamıştım

-------------
Yasam Kaynagim

Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 23:17
canım bak aklıma ne gldi memeucu olmayan anneler için slikon memeuçları var memebaşına yapıştıp emziriyosun onla dene belkı emzik yada biberon hıssı uyandırır emmeye baslar
e-bebek mağalarında satılıyodur mutlaka eğer bıberon alırsa mutlaka meme tembelliği yapıyodur meme başlığını dene ama önce kendini rahat bırak ki önce süt dolsun memelerin siütünde öyle hemen gitmez merak etme 1 hafta emzirmesende süt doluyo memeler  bırak dolsunlar süt ağzına  gelince oğluşunda emecektir

-------------
Yasam Kaynagim

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 23:26
Canım ilk başka stres sıkıntı yapma Confused sütünün bol olduğunu düşün, o şekilde odaklanmaya çalış Big%20smile  bol sıvı tüket, uykunu iyi al, dinlenmeye zaman ayır ama sakın olumsuz düşünme Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2008 Saat 00:26
az önce yatırdım ağladı da ağladı kahroldum ya.aç yatırdım resmen.kucağima aldığımda kafasını göğsume sokuyo meme teklıf edıyorum kendını gerı ıtıyo.sters yapmamaya çalişiyorum ama elımde değil sınırlerım alalk bullak oldu.gecelerı zaten uyanmazdı inşallah sabaha kadar bıraz dolar resmen buızuştu bomboş.bu kadar mı olur ya bıranda ne olduğunu da anlayamadım.kaç saat oldu ya açlıktan bişe olursa napcam mama verırsem benı hiç emmez dıye korkuyorum

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2008 Saat 09:16
Orjinalini yazan: cuttanusa cuttanusa Yazdı:

merhabalar arkadaşlar.ben bundan 3 gun öncesıne kadar mutlu bı anneydım.bebeğim çook guzel emıyo bende de çok sut vardı.3gun önce doktora gıttım doktor bebeğin maşallah tosun olmuş 6aylık bebek gıbı dedı.çok sutun var heralde napıyon da boyle sut oluyo soyle hastalarıma önereyım dedı.neyse eve geldım bı arkadaşım geldı benden 1ay önce doğum yapmış sut içirıyordum nasıl akıyo sutum gorsenız taş gıbı olmuş.ama o gunden sonra ne oğlum benı emmek ıstıyo ne sutum var.sankı ben değilmışım gıbı bıranda gıttı sutum.yıne aynı şeylerı yıyıyorum ama tık yok.sabaha kadar hiç içmıyo oğlum  sabah belkı bırıkır  dıyorum ama bomboş.sızce ne olmuş olabılır.
benim annem söylerdi nazar olur süt diye sütün oldugu dönemde bir yakinina bir arkadasina söyleme derlerdi ve inanki benim oglumda sütüm cokdu bir sabah gitti ve anladimki nazardan gitti cunku ben devamli var dedim annem kizardi bana dinlemedimbuyuklerin sözunu dinlemekde fayda var bence senin durum ayni nazar göz diyelim yinede pes etme azda gelse emzir canim ayran ic yogurt ye ihlamur ic pekmez ye ne bilim bunlari yap ben kizimi 21 ay verdim

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2008 Saat 11:44
başakcım nasıl oldun  sütün ne durumda sana yazdıklarımın hepsini okudunmu canım s.... çay falan da var  dene bakalım umarım herşey yolundadır

-------------
Yasam Kaynagim

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2008 Saat 12:19
geçmiş olsun her annenin zamanında yaşadığını yaşıyorsun şuan rahat ol ve vazgeçme mamayı falan da düşünme bebeğin turp gibi .emmemesi ona bi zarar vermez korkma.

eğer sabretmeyip mama verirsen bence daha zararlı çıkarsın .bebeğini anne sütü gibi mucize bir besinden mahrum etmiş olursun

sütüm azaldığında hep şöyle düşündüm ben:
şekerden ibaret mamayı bol bol içmesindense azda olsa anne sütü almalı benim oğlum

bu aylarda bebek dış dünyayı farkeder ve dikkati çabuk dağılır emzirme sırasında sessiz ve loş bir ortam yarat
emzirme öncesi bebeğinle oyna ve yorulup acıkmasını sağla.mıncıkla,evir çevir,egzersiz yaptır....

bi de uyku sırasında alıp emzirmeyi dene....

Memenin Reddi

Bebeğin emmeyi reddetmesi çok rastlanan bir durumdur. Memeyi ret annede kaygı yaratır, kendini reddedilmiş hisseder ve hayal kırıklığına uğrar. Geçici olarak memenin reddi görilebilir ve her zaman belli bir nedeni vardır. En sık görilenleri şunladır;

Bebek Memeyi Neden Reddeder?

Bebek hasta olduğu için eskisine göre daha az emebilir.
Anne son zamanlarda sarımsaklı, baharatlı ya da lahana ve benzeri gibi güçlü tat ve kokuya sahip şeyler yiyorsa bu tür beslenmeden dolayı bebek rahatsız olabilir.
Burnu tıkalı bebekler meme emerken ağızlarından nefes alamayacaklarından meme emme yerine soluk almayı tercih ederler. Burun damlası kullanarak burnu açabilirsiniz.
Diş çıkaran bebekler emzirildiğinde şişmiş damaklarına basınç uygulanacağından emme ağrılı hale gelebilir. Damakları acıdığı için emmeyi bırakır.
Kulak ağrısı varsa çeneye yayılır ve meme emerken durum daha da kötüleşir.
Bebeğinizin ağzında pamukçuk (mantar) varsa emzirme ağrılı olabilir.
Çok aç bir bebek sütün yavaş gelmesine dayanamaz ve meme ucunu iter. Bunu önlemek için ona önceden biriktirdiğiniz sütü verin.
Yeniden gebe kaldıysanız salgılanan hormonlar nedeniyle sütünüzün tadı değişebilir ve bebek sütünüzü reddedebilir.
Endişeli veya gerginseniz emzirme sırasında bebek bu gerginliği hissedecektir. Rahat olmaya çalışın.
Memeyi reddeden büyükçe bir bebek artık meme istemiyor olabilir.
Emzirme tekniğinde hatalar olabilir.

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2008 Saat 13:00
oğlum sol göğsumu hep ısteksız emerdı bu sabah sol göğsum taş gıbı oldu sevındım sut var dıye.doldu sandım oğluma zorla vermeye çaliştım bı taraftan pompayla çekıpte sutu ağzına deydırcektım tat alsın dıye ama 1 damla sut gelmedı.hala aklım almıyo o kadar sutum vardı bıran da nasıl oldu ya.hiç bıtmıycek sanıyordum.yok bır damla sut gelmıyo.dayanamadım mecbur bıberonla mama verdım az önce .bugun doktoruna goturcem inşallah benle ılgılı bişeydır...kendımı çok yetersız hıssedıyorum.

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2008 Saat 13:06
mama yı içiyo da benı nıye emmıyo.içmemesı için nedenlerı okudum.sessız ortam rahat pozısyon.herşey tammam.ya benden sut gelmedığı için istemıyo ya da  benı emmek ıstemıyo.

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2008 Saat 13:18

mama yı içiyo da benı nıye emmıyo.içmemesı için nedenlerı okudum.sessız ortam rahat pozısyon.herşey tammam.ya benden sut gelmedığı için istemıyo ya da  benı emmek ıstemıyo.

meme emmek istemiyo bunun için savaşmalısın canım yazdıklarımın tamamını oku lütfen....
istersen msn den yazısabılırız evde yalnızmısın mutlaka sana destek olsun bırılerı ben ablamdan ve eşimden  çok destek aldım kayınvalidemdende

-------------
Yasam Kaynagim

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2008 Saat 09:33
canım bebekler 3 aylık olunca özellikle bazılarında çevre daha çok ilgilerini çektiği için emmeyi reddediyorlar.bende oğlumda yaşadım bunu.annesin evladının seni redddetmesi psikolojini çok etkiliyor.ben oğlumu sakin bir odada müzik eşliğinde emzirmeyi denedim.en ufak bir sesde emmeyi bırakıyordu.uykusu geldiğinde ancak emiyordu.bu şekilde emerek uyumaya başladı.dr sorduğumuzda bazen oluyor bebeklerde sakın mama verme demişti.mamaya alışırsa daha hiç emmez demişti.bende hiç mama vermedim.zorla da olsa emzirdim.uykusunun gelmesini bekledim bazen.
     ama sakın çok stres yapma sütün hep gider.çok fazla üzülmemeye çalış.değişik pozisyonlarda emzirmeye çalış.benim oğlum bazen emme pozisyonunda emmek istemiyor bende yatarak emziriyorum.allah kolaylık versin canım.çok zor bir dönem.

-------------
[

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2008 Saat 14:00
2 gundur oğlum emmeye çalişiyo.sol göğsumu emmıyo sağı emmeye çalişiyo ama sut yok mama takvıye yapıyorum azar azar ilk kendım emzırmeye çalişiyorum.napım artık yapacak bişe yk aç kalmasına dayanamam.ama sol göğsumu nıye emmıyo anlamadım koltuk altına doğru şişlık var  korkmaya başladım pompayla çekıyorum bişe de gelmıyo göğüs ucundan emmıyo desek ıkı tarafım aynı.umarım bu geçicı bı sureçtır.

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2008 Saat 10:15
canım bende inanıyorum nazar değmesine yaşadım aynı sorunları benim koltuk altımdada şişlik vardı sağ tarafta kızım orayı hiç emmiyordu sonra sıcak suyla ıslattığım bir havluyu şiş olan bölgeye koydum bunu sürekli tekrarladım şişlik inince sütümü sağdım sapsarıydı rengi ondan sonra emmeye başladı kızım  moralini bozma o zaman daha çok kesilir sütün bebek emerken gözlerini kapat rahatla  çok sütün var bebeğin kana kana içiyor bunları hayal et ve inan bu çok işe yarıyor kolay gelsin

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2008 Saat 14:21
kaç gun oldu moralımı yuksek tutmaya çalişiyorum ama olmayınca da sınırım bozuluyo.bı gıdışle mamaya ıyıce alişcak.el pompasıyla kendım çekıyorum ama gelmıyo hiç gelmıyo sol göğsumden.dediğin gıbi de koltuk altına doğru şiştı.ruyama bıle gırıyo artık.

Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2008 Saat 12:32
gecmış olsun bence hıc yılma bende 3 ay aradan sonra sılıkon meme başlıgından sonra aldı ve 20 ay emzırdım yılma sag cogalması ıcınde acken emzır ınş emer

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2008 Saat 13:03
Bebeğim 3-3.5 aylıkken aynı sorunu yaşadım,eve misafir gelmişti,daha çok oyun istiyordu ve emzirirken yanlız kalamıyorduk,dikkati dağılıyorduConfusedyanlız kalınca normale döndük.Şu aralar sütüm azaldı bol bol karpuz yiyorum çok işe yarıyor MAŞALLAH.

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2008 Saat 13:51

sol göğsumden artık hiç gelmıyo emmıyo da artık zorlamıyorum  ama allahıma çok şükür sağ göğsumu emıyo ve ordan da eskısı gıbı gelıyo.artı mama.napım artık böyle ıdare edecez.çok üzüluyorum kendımı yarım hissedıyorum ama elımden de bişe gelmıyo.ama anladım kı artık kımseyle emzırmıycem vede paylaşmıycam bişeyı.hiç olmazsa sağ göğsum kalır bana.ben ınanmamıştım başima geldı belkı tıpta bunun bı açıklaması vardır ama benden sıze canlı bı tavsıye ınansanız da ınanmasanız da rısk etmeyın.içirmeyın kımseyle

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2008 Saat 14:46
cuttanıusa başak  sana msn den ve özelden uzun uzun yazdım  lütfen hemen oku özel mesajı alamamış olabilirsin diye msn den de yazdım aktif görünüyosun umarım gerç olmamıştır öptüm seni başarılar pes etmek yok annelik bir savaşdır ve herşey süreçtir zamanı vardır......

-------------
Yasam Kaynagim

Mesajı Yazan: snyozt
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2008 Saat 15:23
merhaba
cok uzuldum emmedigine. belki pamukcuk veya yara falan vardır agzında o da etkiliyor acıyorsa emmek istemeyebilir. benim kucuk oglumda da pamukcuk cıkmıstı emmek istemiyordu sonradan fark ettim temizlendikten sonra eski haline dondu.
sol gogsunu de dene emmesi icin sagdan geliyorsa ondan da gelmeye baslar insallah...

-------------
http://www.bump-and-beyond.com/">

Mesajı Yazan: sedefk
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2008 Saat 03:30
Süte nazar değiyor ben kesinlikle inanıyorum!!Ben de 4.ayımın sonuna kadar emziriyordum ta ki doktor sütün bol geliyor, iyi besleniyor bebeğiniz diyene kadar. Bir de bir hastanede emzirme odasına girmiştim, içeride bebeğini emziremeyen bir anne vardı, bebeğini şehir dışından küvezde tedavi edilsin diye getirmiş. Benim ki de onun yanında şap şup emiyordu, ne güzel emziriyorsun falan dedi. İşte en son emzirdiğim günler o günlerdi. :( Şimdi çok özlüyorum o günlerimi...

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 11 Haz 2008 Saat 14:05
evet aynen bende çok özluyorum o gunlerı.pamukçuk olmuşsa nasıl temızlıycem pekı.ama zannetmıyorum olsa sağı da emmezdı.oğlumun eskı neşesıde kalmadı benımde.annelığı de doyasıya  yaşayamadım ya ona yanarım.ama bu çok ıyı tecrube oldu bır daha olursa allah korusun kı bırıne  sutum var demıycem gerekırse yalan soylıycem ama sutum var demıycem.kendımde çok buyuk eksıklık hıssedıyorum.artık onu bebeğimı zorlamıyorum emebıldığı kadar emıyo gerısı mama.herkese çok teşekkur edıyorum önerılerınız cvplarınız  için.ama ben pes ettım

Mesajı Yazan: yamama
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2008 Saat 09:41
Canım...Öncelikle üzüldüğümü belirteyim...Ama sende biliyorsun ki emzirdikce süt oluşur...Benimde oğlum 4 aylıkken hem de sütüm öyle çoktu ki...Birden azaldı..Hatta ateşlendim,göğüslerim tamamen boşaldı ve çok üzüldüm...Ama dediğim gibi (ben iki gün yaşadım)hiç yılmadan göğüsler boş bile olsa emzirdim,başka birşey vermedim ve sanki hiçbirşey olmamış gibi sütüm tekrar eski haline geldi...Sende ne olur devam et...Her fırsatta vermeye çalış...İnşaallah başarırsın...Sevgiler...LOLLOLLOL

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2008 Saat 12:36
malesef  o benden daha ınatçı çıktı.bu olay çok sıınırlerımı bozdu emzırırken öyle zor anlar yaşatıyorkı onu ıncıtebılmekten korkuyordum ve bu yuzden artıık onu zorlamamaya karar verdım.sağ göğsumle ıdare edıyoruz gerısı de mama

Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2008 Saat 15:31
ayy canım benim kesinlikle inanırım süte nazar deyer tatlım ama sen nazar degdi sütüm gelmiyor bebegim emmiyor dersen inan hepsi gerçek olur lütfen kendini salıverme ve hemen pekmez bisküvi tarzı şeyler ye nazar oldugunu düşünüyorsan ne bileyim bildigin bütün duaları oku ama sana yalvarırım bebegininin vaz geçmesine izin verme herşeyi yap ve sonuçtan bizleri haberdar et.ConfusedConfused

Mesaj Tarihi: 20 Haz 2008 Saat 16:24

MERVECIM ELIMDEN BİŞE GELEDI ZORLADIM ÇOK UĞRAŞTIM AMA OLMADI İŞTEARTIK ESKISI GIBI SUTUM YOK ZATERN DEDIĞIM GIBI SAĞ GÖĞSUMLE IDARTE EDIYOZ GERISI MAMA

Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2008 Saat 16:53
[QUOTE=cuttanusa]

MERVECIM ELIMDEN BİŞE GELEDI ZORLADIM ÇOK UĞRAŞTIM AMA OLMADI İŞTEARTIK ESKISI GIBI SUTUM YOK ZATERN DEDIĞIM GIBI SAĞ GÖĞSUMLE IDARTE EDIYOZ GERISI MAMA

canım benim inan senin ve bebegin adına çok üzüldüm canım keşke elimden bişey gelsede yapsam çoküzüldüm gerçektenCryCry 

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2008 Saat 18:19

Canım ya...keşke başkalarının yanında emzirmeseydin.Benim annem başkalarının yanında emzirmemi istememişti...

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2008 Saat 13:00

valla pişmanlık dız boyu ama keşke ler hep anlamsız işte.bılemezdım  daha doğrusu hiç inanansım gelmıyordu nasıl olurda sute nazar değip bıranda sutum bıtecek ama oldu.ve şuan elımden hiç bişe gelmıyo.ALLAHIM olurda tekrar bı bebek verırse onda tecrube olur.çok pişmanım ya.sızden rıcam varsa emzıren yakınınız kesınlıkle başkasının yanında emzırmemesını ve gerekırse yalan soyleyıp sutunun olmadığını söylemesı için uyarmanız.çünku bı anne için çocuğunu emzırememek çok üzücu bişe.insan çok yetersız hıssedıyo kendını

Mesajı Yazan: oykunaz
Mesaj Tarihi: 23 Haz 2008 Saat 09:01
bencede nazar değiyor.. bende birebir yaşadım...

-------------

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2008 Saat 16:21
bencede değiyor. kimseye sütüm çok dememek lazım..

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2008 Saat 14:26
bu okuduklarimda da anladim ki bana da nazar degmis galiba. nerden bileyim nazar degdigini, aklima gelmemisti.

melek uslu canim bebegim oldugunda seninle irtibata gecmek isterim, masallah sen savasi kazanmistim. burdaki onerileri uygulayacagim ins. belki o zaman bu bebegim alir memeyi. kizim almamisti, nazara elbette inanirim onun icin bundan sonra daha dikkatli olacagim, tecrubesizligimize denk geldi. benim kizima da cok nazar degerdi, uyuturken ve diger zamanlar surekli okurdum. 19 aylik ama hala nazar degebiliyor. bazen aklima geliyor bunun huzurlugu bundan olabilir diye o yuzden hemen okuyorum. okuduktan sonra sakinlesiyor.

nazar olduguna inaniyorsaniz bebeginizde ya da sizde, kendinizi bol bol okuyun derim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat