Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geçmeyen Ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81668
Tarih: 14 Kas 2025 Saat 17:26

Konu: Geçmeyen Ateş
Mesajı Yazan: Mmomy
Konu: Geçmeyen Ateş
Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2024 Saat 13:55
Hocam merhabalar. Oğlum 8 ay 23 günlük. Alt 2 dişini 1 ay önce 1 hafta arayla patlattı. 3 gündür sürekli ateşi yükseliyor 38.5 oluyor. Soğuk kompres yapıyorum biraz rahatlıyor. Emmek istemiyor zorla emiyor uyuyamıyor. Yemek yemeyi reddediyor. Ağzının içi alev gibi çok sıcak ve salyada artış mevcut. Çenesini sürekli bi sağa bi sola bastıra bastıra hareket ettiriyor. Bu gün sabah da ilk kakası ishaldi ve yoğun şekilde kulağını çekiştirme mevcut. Herhangi bir başka belirti yok ama inatçı ateş beni çok korkutuyor. Ne yapmalıyım ne önerirsiniz ? Bu ateş gerçekten diş ateşi mi dişten olan ateş bu kadar yükselir mi böyle inatçı olur mu yoksa enfeksiyon belirisi midir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2024 Saat 18:52
Muhtemelen; Domuz Gribi! Sakın ilaç kullanmayın, sakın ateş düşürmeyin. 
Diş ateş yapmaz.
HİÇ Mİ YAZILARIMI OKUMADINIZ?? 
Pes yani, bari Yazarlar kısmından listenin sonundaki ateş konusunu okuyun. 

Mesajı Yazan: Mmomy
Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2024 Saat 19:29
Tabiki de okuyorum hocam götürdüğüm bütün doktorlar hiçbir şeyi yok dişten diyip gönderdi. Emin olmadığım için en güvenilir yeri aradım sordum. Çocuğum zor doğumdan ötürü 3 gün hipotermide kaldı 1 ay yoğun bakımda yattı. O 1 ayda epileptik ilaç kullandı tedbir amaçlı. Doktorlar da bunun üzerine kesinlikle ateş olmayacak 38 i dahi görmeyecek dedi. Bu gün ishal oldu 4. Kez kaka yaptı hepsi de su gibi. Ateş de geçmiyor sabah en son 10da ateş oldu akşam 6 ya kadar hiç çıkmadı şimdi tekrardan yükseliyor ateşi. Ne yapmam gerekiyor bu durumda bilmiyorum. Eğer domuz gribi ise ne yapmalıyım?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2024 Saat 22:04
      "Doktorlar da bunun üzerine kesinlikle ateş olmayacak 38 i dahi görmeyecek dedi"
Tamamı palavra! 
Ne ateşin, ne de havalenin hiçbir zararı yoktur. o "tedbir amaçlı" tedavide tam bir palavra. Sizi keklemişler.

Bu konuyu "Ateş veHavalenin Tedavisi" makalemde anlattım! Tekrar bir okuyun derim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat