Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Rezene cayi hk.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81448
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 18:55

Konu: Rezene cayi hk.
Mesajı Yazan: Yeltun
Konu: Rezene cayi hk.
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2024 Saat 10:51
Sayın kadir hocam bitki çayları hakkındaki yazınızı okumuştum gunde 1  2 bardağı gecmemeli diyordunuz yazınızda. Ben emzirme döneminde 1 tatlı kaşığı rezene ve kimyon bir süre gunde 1 bardak tüketmistim. Fakat yeni yapılan çalışmalar korkutucu genler üzerinde etkili olduğu DNA kirigina sebep olduğu açıklanmış. 2019 da bu durumu bilmeden 1 bardak kullanmış olmam böyle bir duruma sebep olmusmudur. Saygılar.. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2024 Saat 11:40
Oldum olası bunlar gibi "otlardan" nefret etmişimdir. Ne standartları bellidir, ne içeriğindeki aktif madde
 miktarı bellidir. 
Anne sütünü arttıran; içtiğiniz su miktarı ile orantılıdır. 
Bunların ayrıca; kan sulandırıcı etkileride vardır. 
"DNA kırığı"???  Rezene ve Kimyon'un böyle bir özelliğini okumadım, görmedim.
Kaynak gösterebilirmisiniz? 

Mesajı Yazan: Yeltun
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2024 Saat 17:52
Hocam direk bir yayın görmedim google dan rast geldi. Yapılan son çalışmaların bu yönde olduğunu söylüyordu. FDA emzirme döneminde kullanılmasını güvenli görürken Avrupa Ilac Ajansı genotoksik olarak nitelendirmis. Bu durumun estragol icermesinden kaynaklandığı soyleniyor.
Böyle birsey görünce zamanında emzirme döneminde içtiğim 1 bardak çayın bu tarz durumlara sebep olabileceği hem kendi açımdan hem de çocuğum açısından çok endiselendirdi açıkçası.DNA kirigi gibi bir ifade kullanilinca.

Sayın hocam birde Avrupa Birliğinin Gida Güvenliği Otoritesi (EFSA) nin açıklamalarına göre fazla bal tüketen cocuklar sağlık riski grubunda denilmiş nedeni ise pirolizidin alkaloit içerebilir olamasın öne sürülmüş.Marketten güvenli markalardam aldığımız ballar böyle bir sorun içerebilir mi ki artık neye elimizi atsak resmen bu kuskularla bogusuyoruz.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2024 Saat 19:12
Bunlar "farazi" duyumlar. Hiçbir ilmi tarafı yok, kafanıza bunları sokmayın.
Bal=recel=şeker.
Bal zehir değildir (Deli bal hariç), her derde şifa da değildir. 
Abartmadan yiyebilirsiniz. 
Alkoloid ihtiva eden balları, "ilaç niyetine" kullananlar var, o işlere hiç girmeyin. Sıradan ballarda bu maddeler
yok. 
Bazı modası geçmiş doktorların sırf tekrar önemsenmek için "pireyi deve yapmalarına" aldırmayın. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat