Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Konsuma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81210
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 02:04

Konu: Konsuma
Mesajı Yazan: Betül yazıcı
Konu: Konsuma
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2024 Saat 13:01
Hocam kızım tam 32 aylık hala aktif bir konuşma yok ama günden güne kelime haznesi artıyor mesela bana dün arabada park görünce anne deyi dön(geri dön) dedi .babasına dün babadım(babacım) arabada da cipsi vardı anne ababa cici ye (arabada ki cipsiyi yicem) aynen konuşması bu şekilde hocam sağlık ocağında ki hemşireler sürekli bir çocuk gelişimciye götür diyip duruyorlar. Kızım bebekken sizde yazmıştım 1 aylikken 2 tane antibiyotik almıştı damardan brosiolit olduğu için Sefotaksim ve ampsisilin günde 3×227 mg şekilde verildi ordaki çocuk doktoru çıkarken hatta 6.aydan sonra detaylı isitme testi yaptırın bu antibiyotikler işte orta düzeyde az düzeyde isitme kaybına sebeb olur vs demişti baştan bu antibiyotigi vermeden söyleseydiniz diye hatta bir tartışma yaşamıştım doktor hanımla sonra kızım büyüdükçe beni duyuyor herseye tepki veriyor diye götürmedi. İlk anneligim kızımın ilk hastane tecrübesinde doktor yüzünden artık psikolojim bozulmuştu. Hocam şuan konuşması geciktigi için gerçekten orta düzeyde veya az düzeyde bu antibiyotikler isitme sorununa yol acmismidir. Hocam kızım bu arada o ilk ayından sonra aldığı antibiyotikten bu yasina kadar hiç damardan antibiyotik almadı bir kere ağızdan 5 gün ceftinex aldı o bile gereksizmis sizin yazılarınızdan sonra anlamış oldum . Şuan endişeli bir anne olarak size soruyorum gerçekten KBB ye gitmeme gerek var mi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2024 Saat 16:09
Hayır, YOK! Yapsa idi, tam sağırlık olurdu. 
Ayrıca da, gecikme filan da YOK! 4 yaş bitene kadar hiç konuşmayabilirdi de...
Anlaşılan gittiğiniz Sağlık ocağının hastası az... 

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2024 Saat 00:38
Hocam ben devam sütü veriyordum çoğu yazınızı okuduktan sonra kızıma süte başladım biberonu çok seviyor çünkü sağlık ocağında ki hemşire yeme düzeyini sordu dedim günde 3 biberon süt içiyor geri kalanda yemek yiyor dedim süt kesinlikle vermemelisin çocuğa hiç faydası yok yoğurt ver dedi onun yerine ahh hocam keşke kızım yoğurt yese sütü bile seker attım ilk baş alıştı biberon tutmayı sevdiği için.  Konusma içinde 2 yaşını geçmiş bir çocuk kendini ifade etmesi lazım diyor kızım aslında hocam bir şeyler demeye çok çalışıyor ama ceviremiyor bir türlü adın ne diyolor dudal(kumsal) .. elinde hocam fındık yerken bende elinden iki üç tane aldım anne bi bi ye dadda(başka) yok aslında böyle cümleleri var ama hocam bilemedim sürekli nasıl bir şeyse birde sosyal medyada otizmli ilgili şeyler karşıma çıkıyor ben araştırma yapmasam bile tedirgin oluyorum sürekli 

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2024 Saat 00:43
Anne nonu (dondurma) al . Anne beni dedde(bekle). Çok güzel evcilik oynar hocam bebeklerine ben Anne diyor onlara yemek yedirir .market varmis gibi markete götürür .sadece hocam bana ve babasına çok yapışık parkta biz olmadan kaydıraktan bile kaymaz karşısında duralım yine kaymaz illa bizimde elimizden tutar 2 3 tane ondan büyük çocuklar var onlar olunca benim elimden hiç tutmaz onların peşinde oynar başka türlü asla bizsiz gidip parkın merdiveninden bile çıkmaz 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Tem 2024 Saat 09:09
Sağlık ocakları kendi (elleri boş) doktorlarına hasta çıkarabilmek için her türlü rezillikleri yapıyorlar! 
Bir ara "Kafa çevresine" takmışlardı! Önlerine gelen her aileye; "-Çocuğun başı ufak veya büyük" diyerek
 korkutuyorlardı! 
SAKIN söylediklerinin hiçbirine inanmayın. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat