Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hepatit c

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80888
Tarih: 08 Kas 2025 Saat 00:51

Konu: Hepatit c
Mesajı Yazan: Doğa
Konu: Hepatit c
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2024 Saat 17:15
Hocam 1 sene önce yapılan anti hcv normal iken şimdi h(0-0,999) 1. 47 çıktı.  Ast alt normal. Hocam acaba yanlışlık mı oldu? Nasıkl hepatit c hastası olabilirim 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2024 Saat 17:50
Hocam ast alt biluribin  normal iken aktif hepatit c virüsü taşıyabilir miyim 1 sene önce hepsi temizdi anlamadım. Hocam yarın tekrar kan tahlili yaptıracağım ama çok korkuyorum pozitif çıkacak diye bişeyler söyleyin lütfen. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2024 Saat 20:12
anti-hCv : C hepatitine karşı oluşmuş antikorları gösterir. Hasta olduğunuzu göstermez. 
Eğer hatalı bakılmadı ise; bir vakit (??) Hepatit-C almış ve bağışıklık kazanmışsınız anlamına gelir. Bir şey
gerekmez.  

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2024 Saat 20:40
Hocam İnternette bunu okuduğum için korkmuştum 

Anti hcv yüksek olursa ne olur? Anti hcv yüksekliği, testin pozitif sonuç vermesi demektir. Pozitif sonuç da 0.9 IU/mL değerinin üstü kabul edilir. Bu durum da hepatit c virüsüne karşı vücudun antikor ürettiği veya aktif bir virüs taşıdığının işaretidir

O zaman ben hasta değil miyim şu an yani aktif virüs taşımıyor muyum 

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2024 Saat 08:39
anti-HCV; bu virüse karşı antikor (bağışıklık) geliştiğini gösterir...
Virus mevcudiyetini göstermek için; HCV RNA testi (PCR) gerekir. 
Hepatit-A: RNA 
Hepatit-B: DNA
Hepatit-C: RNA dır!!!

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2024 Saat 09:57
Hocam o zaman şu an hastalığı taşıyor muyum diye o testi yaptırmam gerekir. Yani şu an hastalığı atlatıp atlatamadığım belli değil 

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2024 Saat 16:42
Güncelleme yapayım Anti hcv  değerim 1.48 çıkmıştı. Hepatit c virüsünü taşıyor olabilirsiniz dendi. Testi tekrarlattım cuma günü ama haftasonuna denk geldi e nabıza düşmedi 2 günüm zehir gibi geçti test sonucu nasıl çıkacak diye. Eşime çocuğuma bulaştırdım onları da mahvettim kesin diye kafamda kurmak ile geçti. Ama bugünkü sonucum anti hcv 0,06 çıktı yani yanlış bakmışlar koskoca eğitim ve araştırma hastanesi yanlış baktı ve bana 2 gün o stresi çektirdi. Anti hcv değeriniz yüksek çıkar ise sakın inanmayın bir kez daha başka hastanede tekrarlattırın. Bu da bana ders oldu. 

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2024 Saat 20:34
İlk defa sizin başınıza gelmiyor!!! Günüzde sağlık çalışanlarını toplumun en alt tabakasından seçiliyor! 
Onların yaptıkları iş de ancak bu kadar olur.
Sadece antiHCV değil en fazla hatalı test; Strep-A Testi.. 
Ayrıca da, siz Hepatit-C'nin Hepatit-A gibi ağız yolu ile bulaştığını filan mı sanıyorsunuz?? 

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2024 Saat 20:50
Hayır hocam kan yolu ile bulaştığını biliyorum ancak ameliyat olmuştum ordan bulaşmış olabilir diye endişelendim. Güvenilmez çünkü hastanelere, önlem alınsa dahi ( ne kadarlık önlem ise!!) bulaşabilir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat