Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lenfoma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80794
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 22:56

Konu: Lenfoma
Mesajı Yazan: Zey_nep
Konu: Lenfoma
Mesaj Tarihi: 30 May 2024 Saat 23:36
Hocam bir sorum olacaktı. 2 yıl boyunca bir çocukta ha bire lenfler sisiyorsa ve geçmiyorsa neredeyse boynundaki bütün lenfler küçük küçük zamanla belirginlesmeye başlıyorsa lenfoma düşünülebilir mi? 
Ya da tedavi edilmezse ne kadar süre de genel durumu kötüleşir? 
Lütfen aynı soru deyip geçmeyin.. lenf konusundaki bütün bütün mesajlarınızı okudum okuyorum. Hangilerinden korkmamiz gerektiğini de biliyorum. 2022 Ekim ayından beridir asla gerileme olmamakla beraber boynundaki neredeyse bütün lenfler şiş. Her yerindekiler ele geliyor. Yapısal olduğu düşüncesine inandirdim kendimi.. sadece ALLAH korusun kötü bir rahatsızlık vardiysa şimdiye daha da kötü olmaz mıydı 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 May 2024 Saat 09:38
Hayır düşünülmez!! 
Böyle düşünmenizi isteyenler; necip Türk doktorlarıdır!! 
Lösemi olsa anlarım da, Lenfoma o kadar sık görülen bir hastalık değildir. 
Türk doktor şamatalarına kanmayın. Onların maksadı başka! Onlar boynunda HER Lenf bezi olan çocuktan
 US isteme sahtekarlığı için bu "ayakları" kullanırlar!

Mesajı Yazan: Zey_nep
Mesaj Tarihi: 31 May 2024 Saat 14:27
Doğru söylüyorsunuz. Bı kere götürdüm direk onkolojiye yönlendirmeleri ile artık hiç gitmedim götürmedim. Oğlum da zaten izin de vermiyor. 2020 Eylül ayı doğumlu. Lösemi olsa anlarım demişsiniz, arada tek diz ağrısı ufak küçük morluklar ve bu boynunda köprücük kemiğine kadar olan lenfler şiş. Kulak altı kulak arkası kafada boyunda çene altında yani her yerdeki. Sadece köprücük kemiğinde ve alt üst olarak civarlarda yok. Bide derin soluklugu yok hocam. 
Varsayalım ki lösemi ALLAH muhafaza, bir yıl da bile genel durumu daha kötüye gitmez mi acaba?
İzinde vermiyor ki gidip kanlarina bakalım :(

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 May 2024 Saat 17:26
Öyle olsa idi çoktan terk-i dünya eylemişti... 
Kan bakmaya filan da gerek YOK! 
Bu yaşta herkesin çocuğu bu durumda! Bir tel sizinkisi değil! 
Tek istisnası, evde abi-abla olanlar. Onlar bu dönemi çok erken yaşlarda geçiriyor ve okul çağına pek bir hastalık kalmıyor.
Bağışıklık ile ilgili yazılarımı okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat