Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ferritin kabusu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80359
Tarih: 20 Ara 2025 Saat 00:31

Konu: Ferritin kabusu
Mesajı Yazan: Duyguöğretmen
Konu: Ferritin kabusu
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2024 Saat 20:30
Dr bey 4.5 aylık hamileyim sağlık ocağı rutin kan tahlili yaptırdım ve değerlerim inanılmaz düşük çıktı kan ilacı kullanmama rağmen - ferrum günde bir tane içiyorum (genc kızlıgımdan beridir kansızlık var)  
Ferritin 2.6
Demir bağlama 500
Demir 18 
Hemoglobin 11
Özellikle Ferritin değerini soracağım kan nakli gerektirecek kadar mı düşük hocam , bebeği etkiler diye çok korkuyorum ilaç kullanıyorum ama bir yerde hata var demek ki 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2024 Saat 08:30
NE diye Turk doktorlarina inaniyorsunuz ki!! 
Turkiye'de, dogru durust Hematoloji bilen Tip fakultesi bile kalmadi, tamami sarlatanlarin eline duztuler.
Bir insanda anemiyi gosteren; Hgb degeridir. Zira, vucuttaki demirin, %70'i  Hgb ye baglidir.
Ferritin'de ancak %14 demir vardir. 
Ferritin, ASLA ahmak Turk doktorlarinin zannettikleri giuni "Depon demiri" degildir!!
Ferritin sadece, barsaklardan emilen, Demir'i (Fe++ seklindedir)kendine baglar ve  kandaki "Transferrin'e"
 nakleder Transferrine baglanan demir (Fe+++ seklindedir). Kanda yeterli demir varsa, Ferritin degeri 
duser ki, "Demir zehirlenmesi" olmasin!!
Bunlari Turk doktorlarinin bilmelerine imkan yoktur. Hicbirinde Wintrop'un Hematoloji kitabini okuyup
 anlayabilecek bir kafa yapisi yoktur! Tek bildikleri is; kendileri gibi konunun cahili Prof. lari dinlemektir! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat