Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tekrarlayan ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80225
Tarih: 22 Kas 2025 Saat 19:39

Konu: Tekrarlayan ateş
Mesajı Yazan: Oğuzhan
Konu: Tekrarlayan ateş
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2024 Saat 10:28
Merhaba Hocam, 3 yaşında 14 kilo ağırlığında oğlum var yaklaşık 7 ay önce başlayan ve sürekli 25 günde bir tekrarlayan ateşi çıkmaktadır, enteresan bir şekilde ne kadar da dikkat etsek 20. İle 25 gün arasında tekrar ateşi çıkmaktadır, çocuk ramatoloji bölümüne gittik orada genetik testi verildi üçbuçuk ay sonra sonucu geldi Akdeniz ateşi hastalığı olmadığı kesinleşti, doktor colsişin diye bir hap verdi yaklaşık 4 aydır kullanıyoruz günde 1 defa ama genede değişen bir durum yok bunu doktorumuza da söyledik, faydası oluyordur dedi, bazen boğazında nokta şeklinde gözle gözülebilir iltihaplanma oluyor bazen olmadığı halde de ateşi çıkıyor, Genel olarak ateşli hastalıklar ile ilgili yazılanların bir çocuğunu okudum sadece bal ile limon kullanmanın faydalı olduğu yazısını bulabildim, bal ve limonu günde kaç kere kullanacağız, ateşlendiği zaman ateş düşürücü verecekmiyiz nasıl bir uygulama yapacağız bunu yorumlar arasında bulamadım,

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2024 Saat 10:30
WBC:11,44-MONO:1,950-BASO:0,15.70-%M:17.05%-HCT:33,74%-HGB:11,24-Sedimantasyon:50mm-CRP:15 Hocam bunlar hepsi referans dışı olanlar 

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2024 Saat 23:11
Hocam mesajımı gördünüz mü banada dönüş yapar mısınız 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2024 Saat 10:31
Sira ILE cevap yaziyorum.
1- FMF icin, bir evvelki cevabimi okuyun.. Turk doktorlarina kanmayin. 
2- FMF de "ates" bulgu DEGILDIR!!!  Tesadufen, tarif edilen ilk (index hasta) da ates oldugu icin, adi oyle
 konmustur! FMF'in ana bulgusu; sabah erken saatlerde gelen karin agrilaridir! Turk doktorlarini ciddiye
 almayin. Colchiumu da kesin. 
3- Romatoloji ile hic, ama hic alakasi yok!
4- Cocuklarda ates: 38 ustune denir! 37.5 ates degildir.
5- Antibiyotik gereken durumlarda: ates + Agizda pis koku + Dili kaplayan pas tabaksi olur.
6- "Bal-limon" oksuruk icin, ates icin degil!!!!
7- Ates vucudun savunmasidir, ates dusurmeyin. "Ates ve Havalenin Tedavisi" makalemi ilk sayfadaki, 
yazarlar kismindaki listenin en altinda bulup, okuyun.
8- Tahlillerde bir sey yok. Turkiye'deki labiratuvarlar da, bu sahtekar doktorlarla isbirligi halkindedirler. 
Cocuk kan degerleri yanina, "ERiskin Referans Araliklarini" yazarak, halki CETE HALINDE dolandirirlar.
Antibiyotik: gerekmiyor.
Anemi:Yok.
Losemi veya Kan hastaligi: Yok.

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2024 Saat 20:03
Çok teşekkür ederiz Hocam, Geçen haftada ateşlenmişti, Ramatoloji doktoru ateşlenirse Acilde decort kullanın dedi, bizde geçen hafta ağızdan acilde decort yaptırdık ateşi düştü, 1 hafta çocuk çok iyiydi, dün gene ateşlendi, ağızda koku yok, dili pembe Arka tarafa doğru birazcık beyazlık  var, sizle konuştuğumuzdan beri doktora götürmedim, ateş düşürücüde vermedim, öksürüğü gece artıyor gündüz tek tük öksürüğü oluyor, ateş bazen hafifliyor, kulakları ve yanakları kızarıyor, bazende titriyormuş gibi oluyor,bu sefer doktora götürmeme kararı aldık, yazılarınızın büyük bir kısmını okuduk, bu şekilde çocuğumuzun bağışıklık sisteminin güçlenmesini bekliyoruz, d vitamini kullanıyoruz, dediğiniz gibi bugünden itibaren kolsişin halıda kestik,ateşli olduğu dönemde üzerini örtmemizde sakınca var mıdır Hocam, çok teşekkür ederiz 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2024 Saat 08:45
Allahtan, agizdan alinan Dekort etkili DEGILDIR!! Yoksa bu salak doktor uydurmasi hastaligin daha da kotu
 olmasina sebep olabilirdi!
Cocuk nasil rahat ediyorsa, oyle davranin. 

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2024 Saat 13:54
Çok teşekkür ederiz Hocam, gece sabaha kadar yine ateşliydi, ama rahat uyuyordu, ateşlendiği gündem beri hiç ateş düşürücü vermedik, bu sabah ateşi yoktu terli uyandı, bugün hala uyuduğunda terlemeye devam ediyor, ateşi çıkmadı, sık öksürmemekte birlikte, balgamlı öksürüğe döndü, çok teşekkür ederiz çok sağolun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat