Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yanakta şişlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80218
Tarih: 13 Ara 2025 Saat 22:27

Konu: Yanakta şişlik
Mesajı Yazan: Adeniz
Konu: Yanakta şişlik
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2024 Saat 15:32
Hocam merhaba kızım 6 yaşında. Bir kaç gün önce dişim ağrıyor demişti bir ay önce dolgu yapılan dişini göstererek. Sonra geçti. İki gece önce diş etim ağrıyor diye gece çok ağladı. Sabah sorun yoktu. Dün akşamdan itibaren yanak bu şekilde şiş. Sabah göze doğru yayıldı ağzında koca bir şeker bar gibi ve altı dokununca sert. Diş mi bilemedik. Acile götürdük diş dedi ne gördü bilmiyorum altının çok sert olması beni rahatsız etti. Ağzını açtırmak istemiyor. Ama diş ağrısı ya da sızısı yok. Böcek şüphesi de oldu ama kaşıntı vb. İğne izi yok. Amoklavin verdiler Acil de bir doz verdim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2024 Saat 18:36
Hala sikayetleri devam ediyorsa, kesinlikle bir Dis Hekiminin gormesi gerekir. 
Muhtemelen o dis cekilecek! SAKIN Antibiyotigi kesmeyin. 

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2024 Saat 01:13
Hocam Pazartesi görecek diş hekimi yüzü aynı çok şiş. Acı ağrı yok muhtemelen iltihapladığı için ağrı yok. Antibiyotik veriyorum sabah ve akşam 29 kg Amoklavin 400 1,5 ölçek. Pazartesiye kalması sıkıntı olur mu hocam? Zaten şiş diye çekilmez diye biliyorum.

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2024 Saat 02:23
Antibiyotige devam edin. VE mutlaka gidin. 

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2024 Saat 11:57
Devam ediyorum hocam artık bugün yarıya kadar göz kapandı. Antibiyotiği 3. Doz verişim. Başka bir sorun oluşturmaz değil mi hocam. Arı sokmuş gibi şiş çünkü. Yarın gideceğiz.

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2024 Saat 19:48
Hocam size yazdıktan sonra göz altında morarma başlamıştı diş doktorunu aradım. Acile gidip antibiyotik iğne yaptırın dedi. Ben yarın sabah zaten o bölgeyi açıp boşaltacağım dedi. Şişken yapılmaz diye düşünmeyin yapılır dedi. İğne yaptırdık hocam saat 16.00 gibi. Akşam dozunu da vermeli miyim Amoklavin akşam dozunu, sabah vermiştim. İğne yaptırınca atlamalı mıyım?

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2024 Saat 22:54
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Hala sikayetleri devam ediyorsa, kesinlikle bir Dis Hekiminin gormesi gerekir. 
Muhtemelen o dis cekilecek! SAKIN Antibiyotigi kesmeyin. 

Hocam merhabalar. Kızım 6 yaşında diş eti ağrısı sonrası gözüne kadar yanağı şişmişti. Ama biz dolgu yaptırmıştık aslında o dişi bir ay önce. Antibiyotik kullandık. Hatta göz altına kadar morarma olunca acilde tek doz antibiyotik iğne yaptırdık diş hekimi önerisi ile. Dişin çekileceğini, artık hep bu gibi durumlar olabileceğini, köke hatta yeni gelecek dişe zarar vereceğini söyledi bu dişin köklerinin. Neden çekildiğini anlamadım. Çürüğü temizleyip dolgu yapmak yerine. Size sormak istedim. Çünkü siz de o diş çekilecek yazmıştınız. Ama 7 gün doldu ve ben antibiyotiği kestim.

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2024 Saat 09:17
Sut dislerinin koku bu yaslarda ZATEN KENDILIGINDEN ERIR! Ne kok tedavisi?

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2024 Saat 21:53
Yok hocam kök tedavisi değil de. Yanlış anlattım sanırım. İltihaplayıp göze kadar şişen azı diş çekilmeli midir?

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2024 Saat 09:49
Iltihap kontrol altina alinir-alinmaz, CEKILMELIDIR!  Zira kisa surelerde tekrarlayacaktir!

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2024 Saat 12:41
Tamam hocam teşekkür ederim. Diş doktor da bunu söyledi. Çevredeki iltihaplı bölge iyileşir iyileşmez çekilecek.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat